top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • תמונת הסופר/תשרון סער - רוקחת החלומות

סלט כרובית ועשבי תיבול


כרובית... מה לא נאמר על הירק/פרח הנפלא הזה?

לא משנה איך מכינים את הכרובית היא תמיד נהדרת, ללא ספק אחד הירקות האהובים ביותר.

במתכון הזה משתמשים בכרובית טרייה. אין צורך לבשל, לצלות לטגן, רק לקצוץ. קלי קלות. והתוצאה? שפתיים יישקו.


סלט כרובית ועשבי תיבול | רוקחת החלומות
סלט כרובית ועשבי תיבול | רוקחת החלומות

סלט כרובית ועשבי תיבול


מה נצטרך?

1/2 כרובית טרייה

חופן פטרוזיליה קצוצה

חופן שמיר קצוץ או כוסברה קצוצה (בדקתי את 2 האפשרויות, שתיהן מצויינות, אני באופן אישי העדפתי את השמיר)

1/2 צרור בצל ירוק חתוך לטבעות דקות

חופן חמוציות (אפשר להחליף בגרגרי רימון בעונתו)

1/2 כוס פיסטוק קלוף או פקאן קלוי ומומלח קלות - קצוצים גס (אני מעדיפה את הפקאן)

1/2-1 פלפל צ'ילי אדום


לרוטב:

1/2 כוס שמן זית

1/2 כוס מיץ לימון סחוט טרי

2-3 כפות רוטב צ'ילי מתוק

2-3 שיני שום כתושות

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1 כפית חרדל


ומה עושים?

  1. מפרקים את הכרובית לפרחים וקוצצים אותם גס, מעבירים לקערה גדולה.

  2. קוצצים את הפטרוזיליה, השמיר (או הכוסברה) והבצל הירוק ומוסיפים לקערה.

  3. חוצים את פלפל הצ'ילי לאורכו, מנקים מגרעינים ופורסים דק, מוסיפים לקערה.

  4. מוסיפים את החמוציות (או גרגרי הרימון) ואת הפיסטוק או אגוזי הפקאן. עד כאן אפשר להכין כמה שעות מראש. לכסות בנייר מגבת וניילון נצמד (או קופסה סגורה) ולשמור במקרר.

  5. בצנצנת משקשקים היטב את כל חומרי הרוטב. גם את הרוטב אפשר להכין מראש ולשמור בנפרד.

  6. לפני ההגשה יוצקים את הרוטב על הסלט, מערבבים קלות ומגישים מיד. סלט קלי קלות, כבר אמרתי. *** שימו לב: כמות הרוטב תספיק ל-2 סיבובים של הסלט (או לכמות כפולה). הרוטב יישמר במקרר היטב אפילו שבועיים-שלושה ואפשר להשתמש בו גם לסלטים אחרים. *** הסלט יישמר היטב במקרר גם במשך יומיים-שלושה נוספים

סלט כרובית ועשבי תיבול | רוקחת החלומות
סלט כרובית ועשבי תיבול | רוקחת החלומות

  1. .

332 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page