top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • תמונת הסופר/תשרון סער - רוקחת החלומות

סלט ירוק עם תאנים, סנט מור ולוז בויניגרט שומר

שוב הגיעה העונה הזו בשנה שבה אי אפשר, פשוט אי אפשר, לעמוד מול כל פירות הקיץ המהממים שיש לנו, ואת זה - בינתיים לפחות - גם ההפיכה המשטרית וגם קולות המחאה לא יקחו מאתנו.

בראש רשימת הפירות האהובים עלי, מבין כל פירות הקיץ ובכלל, ניצבות בגאון, וללא מתחרים, התאנים. החיסרון היחיד של התאנים הוא חיי המדף הקצרים (שלא לאמר קצרצרים) שלהן. אחת הסיבות המרכזיות לכך היא שהתאנים נקטפות מהעץ כשהן כבר ממש בשלות, תאנה שנקטפת מוקדם מדי - לא תבשיל!

ולכן, כשאני קונה תאנים (ואני קונה!) חוץ מאשר לנשנש אותן להנאתי אני דואגת להשתמש בהן תוך יומיים-שלושה גג גם לבישול או אפיה, ולסיים את הסלסילה כולה במהירות יחסית.

בעבר העליתי בבלוג לא מעט מתכוני תאנים, תוכלו למצוא אותם כאן.

והיום, גרסה נוספת לסלט ירוק עם תאנים, בטוויסט עדין של שומר, עם קריצה לשילוב הים-תיכוני ההורס של תאנים וערק.


סלט ירוק עם תאנים, וגבינת סנט מור בויניגרט שומר

סלט ירוק עם תאנים, וגבינת סנט מור בויניגרט שומר | רוקחת החלומות
סלט ירוק עם תאנים, וגבינת סנט מור בויניגרט שומר | רוקחת החלומות

מה נצטרך?

לב אחד של חסה (מהסוג שנמכרים שניים במארז, אבל רק אחד כזה)

1/2 ראש חסה סלנובה ירוקה

1/2 ראש חסה סלנובה אדומה

חופן בצל ירוק חתוך לטבעות ברוחב 1/2-1 ס"מ.

6-8 תאנים טריות ובשלות

1 גליל קטן גבינת סנט מור

חופן אגוזי לוז קלויים (אפשר מומלחים קלות)


אופציה: 1/2 ראש שומר צעיר וקטן פרוס דק מאוד. לא ניסיתי כי זו לא בדיוק העונה של השומר, אבל אם אתם נתקלים בשומר - שווה לנסות.


לרוטב ויניגרט-שומר:

1/4 כוס שמן (פשוט, לא שמן זית)

1/4 כוס שמן זית

1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי

1/4 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי

1 כף חומץ תפוחים

1 כף דבש

1 כפית שום כתוש

1 כפית חרדל

1 כפית שטוחה מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

1/2 כפית גרגרי שומר כתושים מעט (לא חובה, אבל מוסיף המון!)


ומה עושים?


1. מתחילים בהכנת הרוטב: שמים את כל החומרים בצנצנת קטנה ומנערים היטב. זהו, הרוטב מוכן. לסלט נצטרך 1/3 עד 1/2 מהכמות, אבל לרוטב ויניגרט חיי מדף ארוכים מאוד. שומרים בצנצנת סגורה ומשתמשים (אפילו במשך כמה שבועות) לסלטים נוספים.


2. פורסים את לב החסה לפרוסות של 3-4 ס"מ (לא דק מדי) ושמים בקערת עבודה. מוסיפים עלי סלנובה מופרדים ובצל ירוק (שומרים מעט בצל ירוק להגשה), מערבבים מעט בשתי כפות הידיים.


3. חוצים את התאנים וחותכים כל מחצית ל-3 פלחים.


4. חוצים את גליל הגבינה לאורכו ופורסים לחצאי עיגולים בעובי 1-2 ס"מ.


5. את אגוזי הלוז משפשפים מעט בין כפות הידיים או בתוך מגבת כדי להסיר מהם את הקליפה החומה הדקה. לאחר מכן קוצצים גס מאוד (ברמה של חצאים, אין צורך מעבר לכך).


6. מעבירים לקערת הגשה מחצית מכמות הירוקים, עליהם מסדרים מחצית מפלחי התאנים ומחצית מפרוסות הגבינה.

מוסיפים את יתרת הירוקים, ועליהם יתרת התאנים והגבינה.

מפזרים מעל את אגוזי הלוז הקצוצים ומעטרים במעט בצל ירוק ששמרנו בצד.


7. אם לא מגישים את הסלט מיד שמים עליו מפית נייר סופג וסוגרים בניילון נצמד (זה טיפ לשמירה על כל סלט שאתם מכינים).

ממש לפני ההגשה - יוצקים 1/3 מכמות הרוטב ומערבבים ממש בקלילות כדי לא לפגוע בקונסטרוקציית השכבות שהשקענו בה כל כך...


7. מגישים, מתעלפים יחד עם שאר הסועדים, ומסיימים הכל. הסלט הזה לא יישמר אפילו עד לבוקר יום המחרת, בכל זאת תאנים...

סלט ירוק עם תאנים, וגבינת סנט מור בויניגרט שומר | רוקחת החלומות
סלט ירוק עם תאנים, וגבינת סנט מור בויניגרט שומר | רוקחת החלומות

ערכים תזונתיים (כולל 1/3 מכמות הרוטב)


פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page