top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • תמונת הסופר/תשרון סער - רוקחת החלומות

סורבה תות וסורבה נקטרינה

הקיץ מכה במלוא עוצמתו (ואנחנו רק ביוני...) ואין כמו סורבה טוב כדי לצנן ולהקליל את האווירה. השילוב של פירות וקרח - פשוט עושה את זה, ואנחנו לא הראשונים להכיר בכך. על ההיסטוריה (המעניינת) של הסורבה כתבתי בעבר כאן ואתם מוזמנים לקרוא.


מדובר בקינוח פשוט מאוד להכנה, וכדאי לנצל את עונת השיא של הפירות כדאי להכין ממנו עוד ועוד. אפשר להשתמש בפירות שנשארו משבוע שעבר וכבר לא במיטבם (כמה שהפירות יותר בשלים - יותר טוב לסורבה), ואפשר כמובן להכין מראש (בכל מקרה נדרשת הקפאה). בקיצור, אין סיבה אחת שלא להכין, גם אם אין לכם מכונת גלידה (הוראות מפורטות בהמשך).

אני קניתי בשנה שעברה מכונת גלידה טובה עם מנוע קירור משל עצמה. השקעה - ממש (2,500 ש"ח); תופס מקום, לחלוטין (1/2 מדף בארון); אבל מה זה שווה!!! ממש ממש כדאי, בפרט כשמחירי הגלידות הטובות, בגלידריות, מרקיעים שחקים. צ'יק צ'ק מכסים את ההשקעה.


המתכון כל כך פשוט שאני מביאה כאן 2 מתכונים ל-2 סוגים שונים של סורבה. מכינים כל אחד בנפרד, כמובן, וממש לא חייבים להכין את שניהם, אבל תראו כמה יפה שילוב הצבעים בהגשה...

סורבה תות וסורבה נקטרינה | רוקחת החלומות
סורבה תות וסורבה נקטרינה | רוקחת החלומות

מה נצטרך?


לסורבה תות

400-450 גר' תותים (המשקל נטו אחרי הסרת העלים)

150 גר' סוכר

מיץ מלימון אחד

2 כפות סירופ רימונים או ליקר תות/דובדבנים/ברנדי/רום


לסורבה נקטרינה

400-450 גר' נקטרינות בשלות מאוד (המשקל נטו אחרי גילעון, אין צורך לקלף)

150 גר' סוכר

מיץ מלימון אחד

2 כפות ברנדי/ליקר אפרסקים/ליקר דובדבנים/ליקר פטל/רום


***הסירופ והליקר בעלי חשיבות רבה למרקם של הסורבה וימנעו ממנו להפוך לגוש של אבן, כך שממש לא מומלץ לוותר עליהם.


ומה עושים?

בנינג'ה או מעבד מזון או בלנדר מוט מרסקים את הפירות למחית כמה שיותר אחידה.

מעבירים לקערה של מכונת גלידה עם כל שאר החומרים.

מפעילים את המכונה בהתאם להוראות היצרן עד שהתערובת מבהירה, מקבלת נפח ומגיעה למרקם המושלם של הסורבה.

מעבירים לקופסה אם מכסה שנאטם היטב (לא מספיק ניילון נצמד) ומקפיאים.


הגשה

קורצים כדורים בכף גלידה, מוסיפים פירות טריים, ויש לכם את זה.

אם הסורבה יוצא מהמקפיא קפוא אבן - לא להיבהל. להפשיר 5-10 דקות בטמפ' החדר, ובפעם הבאה - להוסיף עוד קצת סירופ או ליקר (שמרככים את ההקפאה).

מכונת גלידה או לא?

אם יש לכם מכונת גלידה, זה הזמן להוציא אותה מהארון ולהכניס לפעולה. אבל גם אם אין - אל תוותרו, כאן תמצאו הוראות הכנה לסורבה ללא מכונת גלידה.

התהליך קצת ארוך (שעתיים-שלוש), אבל לא מסובך, והתוצאה בהחלט משתלמת.

סורבה תות וסורבה נקטרינה | רוקחת החלומות
סורבה תות וסורבה נקטרינה | רוקחת החלומות

ערכים תזונתיים

לכדור אחד סורבה תות במשקל 50 גר' - 71.3 קלוריות, 0.2 גר' שומן, 0.3 גר' חלבון, 16.2 גר' פחמימות, 0 כולסטרול, 0.2 מ"ג סיבים תזונתיים.

לכדור אחד סורבה נקטרינה במשקל 50 גר' - 78.4 קלוריות, 0.2 גר' שומן, 0.4 גר' חלבון, 17.9 גר' פחמימות, 0 כולסטרול, 0.2 מ"ג סיבים תזונתיים.

סורבה תות וסורבה נקטרינה | רוקחת החלומות
סורבה תות וסורבה נקטרינה | רוקחת החלומות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page