top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • תמונת הסופר/תשרון סער - רוקחת החלומות

מינה - פשטידת מצות ובשר לפסח

מינה הוא שם כולל לפשטידות שעושים בפסח ממצות.

אצלנו בבית הכינו מינה של מצות ובשר וקראו לה פשוט מינה, אבל עם השנים הבנתי שזו הייתה מינה דל קרנה, ויש גם מינה עם גבינות או תרד או כל מה שרוצים.

לקראת החג השני שחזרתי את המתכון של מינה דל קרנה, פשטידת מצות עם בשר, קצת שדרגתי, והנה לפניכם התוצאה הסופית.

מינה - פשטידת מצות ובשר לפסח | רוקחת החלומות
מינה - פשטידת מצות ובשר לפסח | רוקחת החלומות

מינה דל קרנה - פשטידת מצות עם בשר לפסח


מה נצטרך?

8-10 מצות

2-3 כפות שמן זית

1-2 בצלים

1 ק"ג בקר טחון

2 תפוחי אדמה גדולים

3 ביצים

100 גר' צנובר (לא חובה, אבל מוסיף המון)

מלח, פלפל שחור

1 ביצה נוספת


ומה עושים?

1. כמה שעות מראש (אפשר גם לילה) שוטפים את המצות במי ברז, עוטפים במגבת מטבח וניתנים להן לעמוד ולהתרכך. מדי פעם מרטיבים עוד מעט והופכים את החבילה כולה, בדיוק כמו שעושים כשמכינים מציות.

2. מבשלים 2 תפוחי אדמה גדולים בשלמותם ובקליפתם, מצננים מעט ומקלפים (אפשר מראש).

3. מכינים את מלית הבשר:

מחממים מחבת עמוקה ורחבה עם השמן. קוצצים את הבצל ומתחילים לטגן על אש לא גבוהה מדי עד שהוא מזהיב.

מוסיפים את הבשר, מתבלים ב-1 כפית נדיבה מלח + 3/4 כפית פלפל שחור. מפוררים את הבשר היטב בכף עץ (אפשר להוסיף 1/2 כוס מים, לא חובה) ומטגנים עד שכל הבשר משנה את צבעו וכל הנוזלים מתאדים. מצננים מעט.

מוסיפים לבשר 2 תפו"א שבשלנו מראש כשהם מעוכים לפירה או מגוררים + 3 ביצים מערבבים היטב. טועמים ובמידת הצורך מתקנים תיבול.

אפשר להכין יומיים-שלושה מראש ולשמור במקרר.

4. כשהמצות התרככו ונהיו גמישות לגמרי - מחממים תנור לחום בינוני (175-180 מעלות). מרפדים תחתית ושוליים של תבנית עמוקה, משאירים קצוות רחבים כדי לכסות אח"כ את הבשר.

5. מעבירים את כל כמות הבשר על המצות (אם הכנו מראש והבשר היה במקרר יתכן שיהיה צורך בחימום קל כדי שיהיה נוח לעבוד עם התערובת).

מכסים במצה או שתיים (תלוי בגודל התבנית ומעליה מקפלים את השוליים שנשארו מהבסיס, כך שמתקבל מראה מקסים של טלאי מצות. יתכן שלא יהיה צורך בכל המצות.

הנה כך:

מינה - פשטידת מצות ובשר לפסח | רוקחת החלומות


במקור, אגב, לא מתאמצים כל כך, שמים מצה או שתיים בתחתית של תבנית מרובעת ועוד שכבה כזו מעל הבשר וזה הכל (לפעמים מוסיפים גם שכבת מצות באמצע). אבל מראה הטלאים שובה לב לטעמי.

למעשה, זו בדיוק אותה מלית שאני מכינה לרולדה בשר, אבל המעטפת ייעודית לפסח.

6. טורפים את הביצה הנוספת עם מעט מלח, יוצקים למעלה ומפזרים באופן אחיד עד כמה שניתן.

7. מכניסים לתנור החם ואופים כחצי שעה, עד שהמצות העליונות מזהיבות. אפשר להכין מראש ולשמור יומיים-שלושה במקרר. בכל מקרה מגישים חם, חתוך לריבועים.


מינה - פשטידת מצות ובשר לפסח | רוקחת החלומות
מינה - פשטידת מצות ובשר לפסח | רוקחת החלומות

ערכים תזונתיים (לפי חישוב של 24 מנות)

מנה = 193.9 קלוריות, 1.21 גר' שומן, 11.3 גר' חלבון, 10.2 גר' פחמימות, 66.7 מ"ג כולסטרול, 0.3 גר' סיבים תזונתיים.

1,009 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page