top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • תמונת הסופר/תשרון סער - רוקחת החלומות

לחמניות המבורגר מקמח כוסמין

לא כל לחמנייה יכולה להתהדר בתואר הנחשק 'לחמניית המבורגר'. לחמניית המבורגר חייבת להיות עגולה, רכה, ומתקתקה, אחרת - זו סתם לחמנייה.

לחמניית ההמבורגר הומצאה ב-1916, על ידי אמריקאי בשם וולטר אנדרסון, שהיה הראשון להגיש המבורגר בלחמנייה המוכרת לנו כיום. אמנם בסוף המאה ה-19 התחילו להגיש המבורגר בין 2 פרוסות לחם ואפילו בתוך לחמנייה, אבל זו עדיין לא הייתה 'לחמניית המבורגר'. זו, כאמור, נולדה רק ב-1916. בהשוואה ללחם היא עשירה יותר בסוכר ובשומן, וזה כנראה מה שהופך אותה ללחמנייה האולטימטיבית כבר למעלה מ-100 שנה!


כדי לקחת את לחמניית ההמבורגר לכיוון קצת יותר בריאותי, בלי לפגוע במאפיינים המגדירים אותה, המרתי את הקמח הלבן בקמח כוסמין מלא. קמח הכוסמין מעצם טיבו בעל טעם מתקתק ומרקם עדין, וזה בדיוק מה שמחפשים בלחמניית המבורגר. ובמבחן התוצאה - הצלחה גדולה!


לחמניות המבורגר | רוקחת החלומות
לחמניות המבורגר | רוקחת החלומות

גם אם אתם לא מכינים המבורגר, תוכלו להנות מהלחמנית הנהדרות האלה, ויותר מכך: הבצק מתאים מאוד גם לאפיית חלה מתקתקה מקמח כוסמין (ואני מזכירה שראש השנה כבר כמעט כאן). רק שימו לב, אם אתם אופים חלה - רצוי לאפות בתבנית לחם ולא על מגש שטוח, כדי לעזור לבצק לשמר את הגובה (הכוסמין קצת יותר חלש מהחיטה, מכיוון שיש בו פחות גלוטן).

חלה מתוקה מקמח כוסמין | רוקחת החלומות


לחמניות המבורגר מקמח כוסמין

חלה מתוקה מקמח כוסמין


מה נצטרך?

מהכמות יתקבלו 9 לחמניות גדולות או 12 בינוניות או חלה אחת

400 גר' קמח כוסמין מלא (100%)

100 גר' קמח חיטה לבן

1 כף שמרים יבשים

1/3 כוס (65 גר') סוכר

1 - 1.25 כוסות מים פושרים

3 כפות שמן זית

1 ביצה L

1/2 כף מלח


להברשה: 1 ביצה, 1 כפי מים, קורט מלח, שומשום


ומה עושים?

  1. בקערת מיקסר שמים 1 כוס מים פושרים + שמרים + סוכר, מערבבים קלות.

  2. מוסיפים את הקמח, שמן הזית והביצה ומתחילים ללוש. במידת הצורך מוסיפים עוד מעט מים כדי שהבצק יהיה חלק וגמיש.

  3. לאחר 2-3 דקות של לישה מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד 7 דקות (כ-10 דקות לישה בסה"כ).

  4. יוצרים מהבצק כדור גדול, מעבירים לקערה מקומחת, מכסים ומתפיחים במקום חמים. בימים החמים אלה כשהבית ממוזג וקריר אבל בחוץ חום אימים, אני מצאתי שהכי נוח להתפיח את הבצק במרפסת...

  5. כשהבצק מגיע לתפיחה מלאה (מכפיל את הנפח, אחרי שעה בערך) קורצים ממנו פיסות במשקל של 100 גר' ללחמניות המבורגר גדולות (יתקבלו 9 יחידות) או 75-80 גר' ללחמניות בינוניות (יתקבלו 12 יחידות).

  6. מעצבים כל פיסה לכדור עגול ומניחים במרווח בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

  7. מכסים ומחזירים למרפסת לתפיחה שניה (כחצי שעה).

  8. מדליקים תנור על חום בינוני (180 מעלות).

  9. בינתיים טורפים בקערית ביצה עם כפית מים ומעט מלח, מברישים את הלחמניות בעדינות רבה ומפזרים מעל שומשום.

  10. אופים 15-20 דקות (תלוי גודל הלחמניה ובעצמת התנור). הלחמניות צריכות להתקבל שזופות בחלקן העליון, קלילות יחסית ועם תחתית זהובה-שחומה.

  11. מצננים היטב על רשת ורק אז בוצעים ונהנים.

לחמניות המבורגר | רוקחת החלומות
לחמניות המבורגר | רוקחת החלומות

ערכים תזונתיים:

לחמניה גדולה (100 גר')







לחמניה בינונית (75-80 גר')







פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page