036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-12,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

  • שרון סער

פאייה צמחונית


גרסה נוספת לתבשיל הספרדי האהוב, הקרוי על שם המחבת הרחבה והעמוקה בו הוא מתבשל - הפאייה (Paella).

בעבר שיתפתי כאן מתכון לפאייה עם צ'וריסוס ופירות ים, והפעם - גרסה צמחונית ולא פחות טעימה, שמהווה, גם היא, ממש ארוחה שלמה. השילוב של האורז עם האפונה מספק חלבון מלא, ולכך מתווסף שפע הירקות בכל גווני הקשת, כפי שמומלץ.

כמו תמיד בפאייה - רשימת הירקות היא בגדר המלצה, שילוב שעבד מצויין, אבל כמובן - אפשר לגוון מהמבחר העונתי, מה שיש בבית או סתם מה שאתם אוהבים.

ובלי הרבה מילים נוספות ומיותרות - נעבור למתכון.

מה נצטרך?

1/4 כוס שמן זית

1 פלפל אדום

1 פלפל ירוק

1 חציל בינוני

2 שיני שום כתושות

1/2 כוס עשבי תיבול מכל סוג שאוהבים (פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, בצל ירוק) קצוצים דק

1/2 קופסה קטנה (כ-50 גר') רסק עגבניות

2 כוסות אורז

4 כוסות מים

2 כוסות אפונה (אפשר קפואה ומופשרת)

פרחים קטנים מראש ברוקולי אחד

תבלינים:

1 כפית מלח, 1/2 כפית פלפל שחור, 1 כפית גדושה פפריקה מתוקה, 1/2 כפית פפריקה חריפה, 1/2 כפית כורכום, 1/2 כפית תערובת תבלינים איטלקית (השתמשתי כגיוון לזעפרן ואהבתי מאוד את התוצאה).

ומה עושים?

1. במחבת רחבה ושטוחה (שנקראית, כאמור, פאייה) מחממים על אש בינונית-נמוכה את שמן הזית.

2. חותכים את הפלפלים לקוביות קטנות, מוסיפים למחבת ומערבבים מעט.

3. חותכים גם את החציל (אין צורך לקלף) לקוביות קטנות, מוספים למחבת ומערבבים קלות. מטגנים כמה דקות על אש בינונית-נמוכה עד שכל הירקות מתרככים.

4. מוסיפים למחבת את השום והתבלינים, מערבבים קלות ומטגנים עוד דקה-שתיים.

5. מוספים את האורז, רסק העגבניות, עשבי התיבול והמים. מביאים לרתיחה, מחלישים את האש ומבשלים כ-15 דקות עד שכמעט כל הנוזלים נספגים באורז.

6. עכשיו ורק עכשיו מוסיפים את האפונה והברוקלי ומערבבים בעדינות. מבשלים 5 דקות נוספות עד שהאורז מוכן. טועמים ומתקנים תיבול (זו ההזדמנות האחרונה לעשות זאת).

7. בשלב הזה האורז מוכן, אבל אם אתם רוצים את המנה במיטבה, אתם מוזמנים להשאיר אותה על אש קטנה מאוד למשך שעה ואפילו שעתיים נוספות, שבמהלכן לא מערבבים את האורז בכלל בכלל. בזמן הזה (ואם תקפידו לא לערבב) יווצר בתחתית המחבת ה"סוקארט” (socarrat) המפורסם - שכבה קריספית טעימה במיוחד, שבלעדיה הפאייה אינה פאייה (בדומה לתָהֶדִיג המוכר לנו מהאורז הפרסי).

8. וזהו, חברים, זה כל הסיפור.

ערכים קלוריים

133 קלוריות ל-100 גר'.

גודל מנה כתוספת - 100 גר' = 133 קלוריות

כמנה עיקרית - 150 גר' = 200 קלוריות

http://bit.ly/2G3QaJo


  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

2020 כל הזכויות שמורות לשרון סער - רוקחת החלומות.