top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • שרון סער

שרלוט מוס מלבי ופטל


כל מי שאוהב מלבי (ובינינו, מי לא אוהב?) לא יוכל להישאר אדיש לעוגה המדהימה הזו - גרסה משודרגת ואלגנטית במיוחד לקינוח האהוב. נפלא לשבועות, אבל לא רק.

שרלוט מוס מלבי ופטל | רוקחת החלומות

ההכנה קצת מורכבת, אבל אם תעקבו אחר ההוראות אני מבטיחה שלא תתאכזבו. בכל מקרה חובה להכין לפחות יום מראש ואפשר גם יומיים-שלושה לפני החג. רק אל תשכחו להוציא מההקפאה כמה שעות (ואפילו לילה) לפני ההגשה, כדי שהעוגה תספיק להפשיר.

מה נצטרך?

לבסיס

1 חבילה עוגיות ביסקוטי - מסדרים על בסיס ודפנות של תבנית בקוטר 26 ס"מ.

למלבי

120 מ"ל (1/2 כוס) חלב

1 שקיק תה צ'אי ורדים

7 גר' ג'לטין

1 חלבון

25 גר' (1/4 כוס) סוכר

125 גר' גבינת שמנת

125 גר' אבקת סוכר

125 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה

1-2 כפות מי ורדים או כמה טיפות של תמצית ורדים

1. בסיר קטן מביאים לרתיחה חלב עם שקיק תה.

2. מסירים מהאש, מוציאים את שקיק התה ומוסיפים את אבקת הג'לטין.

3. מצננים לטמפרטורת החדר ומוסיפים מי ורדים. אם תוסיפו את הורדים שהחלב חם - הארומה תתנדף. בכל מקרה - טועמים כדי שלוודא שטעם הורדים מורגש היטב!

4. מקציפים חלבון עם סוכר ומאחדים עם החלב.

5. מקציפים גבינה עם אבקת ושמנת (הכל ביחד) ומאחדים עם התערובת של החלב.

6. מוזגים על בסיס הביסקוטי. הגובה צריך להיות בערך חצי מגובה הביסקוטי, לא יותר. אם נשארת לכם תערובת - אפשר למזוג לגביעים אישיים.

למוס פטל

215 גר' מחית פטל (להשיג בחנויות המתמחות). להפשיר מראש.

4 גר' ג'לטין

24 מ"ל/גר' מים

2 חלבונים

30 מ"ל/גר' מים

40 גר' סוכר (1/4 כוס פחות 1 כף)

175 מ"ל (3/4 כוס) שמנת מתוקה

ומה עושים?

1. בקערית קטנה שמים 24 מ,ףל מים ומפזרים מעל את אבקת הג'לטין. נותנים לזה לעמוד עד שכל הג'לטין נספג במים (זה נקרא ספוג ג'לטין). מחממים את הספוג כדי שיהפוך לנוזלי - מדובר בחימום קצרצר, 5-10 שניות במיקרו, לא מיותר אחרת הג'לטין יסריח וגם יאבד את התכונות המייצבות שלו.

2. מחממים מעט את הפטל ומוסיפים את הג'לטין הנוזלי. מערבבים היטב במטרפה.

3. מכינים את המרנג: מבשלים סוכר + מים ל-120 מעלות.

4. בינתיים מקציפים חלבון. מוזגים סירופ סוכר במזיגה רציפה לתוך החלבון המוקצף וממשיכים להקציף עד שהמרנג מתקרר ומתייצב.

5. מקפלים את הפטל אל תוך המרנג.

6. מקציפים שמנת ומקפלים פנימה את הפטל עם המרנג.

7. מוזגים לתבנית עד גובה הביסקוטי (אם נשאר - משתמשים לגביעים אישיים) ומעבירים למקפיא עד להתייצבות.

8. מעבירים למקרר להפשרה כמה שעות ואפילו לילה לפני ההגשה.

251 קלוריות ל-100 גר'

מנה (20 מנות בעוגה, כ-66 גר' למנה) = 166 קלוריות

לערכים מלאים - לחצו על הכותרת

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page