036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-13,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • שרון סער

סוד הצזיקי המופלא של אמא


אחד המאכלים הכי אהובים אצלנו בקיץ הוא צזיקי, ולא סתם צזיקי.

אצלנו במשפחה - צזיקי יש רק אחד, והוא הצזיקי של אמא. אמא שלי.

אמא ואני. כבר למעלה מ-50 שנה אני נושאת בתואר "הבת הבכורה" והיא עדיין לא פיטרה אותי. כבוד!

הצזיקי של אמא נפלא, ואין מילה אחרת לתאר אותו. הוא כל כך מאוזן וכל כך מדוייק, כל כך פשוט להכנה וכל כך טעים - פשוט שלמות.

צזיקי | רוקחת החלומות

הזמנתי את אמא להתארח בבלוג ולשתף את כולנו בסוד הצזיקי המופלא שלה, והנה הוא לפניכם.

רעיונות והצעות לשיפורים או גיוונים נדחו בתוקף תחת הסיסמה - "אם זה טוב, אז למה לשנות?" ויש בזה משהו, לא?

אז אני מביאה את המתכון המקורי כפי שהוא. וכל ניסיון לשינוי/גיוון - על אחריות המשנה בלבד.

מה נצטרך?

850 גר יוגורט כבשים סמיך ואיכותי (אמא משתמשת אך ורק ביוגורמה של המחלבה מבית יצחק. 850 גר' זה בדיוק מיכל אחד)

5-6 מלפפונים בינוניים טריים ומוצקים

250 גר' לבאנה טובה על בסיס יוגורט (ללא תוספות - בלי שמן זית, זעתר או כיו"ב)

1 גביע שמנת חמוצה (9%, לא צריך יותר מזה)

3-4 שיני שום גדולות

2-3 כפות שמיר קצוץ דק מאוד