אחד המאכלים הכי אהובים אצלנו בקיץ הוא צזיקי, ולא סתם צזיקי.
אצלנו במשפחה - צזיקי יש רק אחד, והוא הצזיקי של אמא. אמא שלי.
הצזיקי של אמא נפלא, ואין מילה אחרת לתאר אותו. הוא כל כך מאוזן וכל כך מדוייק, כל כך פשוט להכנה וכל כך טעים - פשוט שלמות.
הזמנתי את אמא להתארח בבלוג ולשתף את כולנו בסוד הצזיקי המופלא שלה, והנה הוא לפניכם.
רעיונות והצעות לשיפורים או גיוונים נדחו בתוקף תחת הסיסמה - "אם זה טוב, אז למה לשנות?" ויש בזה משהו, לא?
אז אני מביאה את המתכון המקורי כפי שהוא. וכל ניסיון לשינוי/גיוון - על אחריות המשנה בלבד.
מה נצטרך?
850 גר יוגורט כבשים סמיך ואיכותי (אמא משתמשת אך ורק ביוגורמה של המחלבה מבית יצחק. 850 גר' זה בדיוק מיכל אחד)
5-6 מלפפונים בינוניים טריים ומוצקים
250 גר' לבאנה טובה על בסיס יוגורט (ללא תוספות - בלי שמן זית, זעתר או כיו"ב)
1 גביע שמנת חמוצה (9%, לא צריך יותר מזה)
3-4 שיני שום גדולות
2-3 כפות שמיר קצוץ דק מאוד
1 כפית מלח
ומה עושים?
1. שוטפים את המלפפונים ומייבשים. קוטמים קצוות ומגררים בפומפיה גסה. דקה אחת במעבד מזון או 5 דקות בפומפיה ידנית.
2. מעבירים את המלפפון המגורר למסננת. נותנים לו להגיר נוזלים ומדי כמה דקות נותנים סחיטה ממש חזקה. ככה 5-6 פעמים, שממש לא יישארו נוזלים.
אפשרות נוספת - להעביר את המלפפון המגורר לחיתול בד ולסחוט היטב היטב.
כך או אחרת - בשום אופן לא לדלג על שלב הסחיטה, זה ממש ממש חשוב!
3. בקערה גדולה שמים - יוגורט, לבאנה, שמנת חמוצה ומערבבים היטב.
מוסיפים את השום, השמיר, המלח והמלפפונים הסחוטים היטב היטב.
מערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
הצזיקי מוכן.
מעבירים למקרר עד להגשה.
כדאי בהחלט להכין כמה שעות מראש להתמזגות טעמים.
4. מעבירים לקערת הגשה נאה (של מרק או פונץ') או לגביעים אישיים.
נפלא לארוחת בוקר, בראנצ', אחה"צ, ערב, בין הארוחות או במקומן... בקיצור - מתכון חובה לקיץ!
מוקדש באהבה גדולה לאמא 💕💕💕
קלוריות וערכים תזונתיים (מעכשיו - בכל מתכון בבלוג)
71 קלוריות ל-100 גר'
12 מנות (150 גר' למנה) = 106 קלוריות למנה.
לחצו על הכותרת לקבלת ערכים תזונתיים מלאים.