036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-13,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • שרון סער

טרייפל אנגלי עם פירות קיץ


קינוח מושקע וחגיגי במיוחד, שעושה כבוד לכל פירות קיץ הנפלאים.

נכון, זו לא עוגה בחושה בקערה אחת, שנכין כלאחר יד אחרי כל הבישולים האחרים, נדרשת התארגנות והשקעה. אבל אם אתם אחראים רק על הקינוח או מחפשים מנה מרשימה במיוחד - לכו על זה, לא תצטערו.

ויש גם גרסה מקוצרת לממהרים ומאותגרי אפייה, אל דאגה.

טרייפל פירות קיץ | רוקחת החלומות

אבל רגע לפני שמתחילים - מה זה בכלל הטרייפל הזה?

טרייפל הוא קינוח אנגלי מסורתי (גאווה בריטית, ללא ספק) המורכב משכבות של עוגת ספוג, ספוגות בליקר טוב או יין מתוק וביניהן קרם אנגלז ופירות (בקיץ - פירות קיץ כמובן, ובחורף אפשר להחליף בקלות בפירות חורף - תותים, אפרסמון, קיווי ובננות)

את הטרייפל נהוג להגיש בקערת זכוכית גבוהה (קוטר של 20 ס"מ יהיה נהדר), בעלת שוליים ישרים, עם או בלי רגל, וכך הוא מוצג במלוא תפארתו והדרו.

אז נתחיל?

את ההכנה נחלק לשלושה חלקים - עוגת ספוג, קרם אנגלז והרכבת המנה. את העוגה והקרם אשר להכין כמה שעות או יום מראש (בבקשה לא יותר מזה) ואת ההרכבה שעה-שעתיים לפני ההגשה, כדי שהפירות יהיו במיטבם.

לעוגת ספוג

4 ביצים L (או 5 ביצים M)

120 גר' סוכר

20 גר' קמח