036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-12,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

  • שרון סער

אורז עם פול טרי


אחרי המפץ הגדול של ליל הסדר והמפץ הקטן של החג עצמו, עדיין נותרים 5 ימי חול המועד, שגם בהם צריך לאכול משהו.

אחד המאכלים הכי מחוברים אצלי לחג הוא אורז עם פול טרי, אותו ניתן למצוא בשווקים רק עכשיו, בתחילת האביב.

סנפרוסט אמנם מספקים לנו פול ירוק קפוא כל השנה, אבל במתכון הזה גם לתרמילים עצמם יש תפקיד, ובלעדיהם - זה לא אותו הדבר. ולכן, המתכון הנהדר הזה, נשאר רלבנטי רק עכשיו, בתקופה של פסח. וזה באמת מאכל נהדר לחג. טעים, משביע ובלי תפוחי אדמה...

אז מה נצטרך?

1.25 ק"ג פול ירוק טרי

2-3 כפות שמן זית

4-5 יח' בצל ירוק

1-2 שיני שום טרי

פפריקה מתוקה, מלח, פלפל שחור גרוס

4 כוסות מים

מיץ מלימון אחד סחוט טרי

ומה עושים?

1. מתחילים בקילוף הפול.

איך מקלפים? שוברים (באצבעות) קצה אחד של התרמיל ומושכים יחד איתו את הסיבים לאורכו של התרמיל. שוברים קצה שני ומושכים לאורך הצד השני.

עכשיו אפשר לפתוח את התרמיל (לאורכו) ולהוציא ממנו את הפולים. שמים בקערה גדולה.

2. לקראת הסוף, כשנשארת בערך רבע מהכמות וקצת התעייפנו - משתמשים בפול בלי לקלף. שוברים קצוות, מושכים סיבים ושוברים את התרמיל ל - 4-5 חתיכות לאורכו.

3. שוטפים את הפול ומסננים.

4. בסיר רחב מחממים שמן זית. שוטפים את הבצל הירוק וחותכים אותו פיסות באורך 2 ס"מ בערך. מכניסים לסיר ומטגנים על אש נמוכה כמה דזקות עד שהבצל מתרכך ושקוף. לא להזהיב.

5. מוסיפים את השום פרוס דק ומטגנים עוד 1-2 דקות.

6. מוסיפים את הפול ומערבבים מעט. מתבלים ב-1 כפית גדושה פפריקה, 1 כפית מלח ו-1/2 כפית פלפל שחור גרוס.

7. מוסיפים מים לכיסוי (3-4 כוסות) ומיץ לימון. מביאים לרתיחה. מעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים שעה, עד שהפול מתרכך לחלוטין.

8. בינתיים מבשלים בנפרד אורז לבן פשוט. מגישים יחד.

מחפשים מתכונים נוספים לפסח?

מה דעתכם על מציות גבינה?

או פולנטה עם פטריות וביצה עלומה?

#אורז #פול

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

2020 כל הזכויות שמורות לשרון סער - רוקחת החלומות.