top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • שרון סער

אורז עם פול טרי


אחרי המפץ הגדול של ליל הסדר והמפץ הקטן של החג עצמו, עדיין נותרים 5 ימי חול המועד, שגם בהם צריך לאכול משהו.

אחד המאכלים הכי מחוברים אצלי לחג הוא אורז עם פול טרי, אותו ניתן למצוא בשווקים רק עכשיו, בתחילת האביב.

סנפרוסט אמנם מספקים לנו פול ירוק קפוא כל השנה, אבל במתכון הזה גם לתרמילים עצמם יש תפקיד, ובלעדיהם - זה לא אותו הדבר. ולכן, המתכון הנהדר הזה, נשאר רלבנטי רק עכשיו, בתקופה של פסח. וזה באמת מאכל נהדר לחג. טעים, משביע ובלי תפוחי אדמה...


אורז עם פול ירוק


מה נצטרך?

1.25 ק"ג פול ירוק טרי

2-3 כפות שמן זית

4-5 יח' בצל ירוק

1-2 שיני שום טרי

פפריקה מתוקה, מלח, פלפל שחור גרוס

4 כוסות מים

מיץ מלימון אחד סחוט טרי

ומה עושים?

1. מתחילים בקילוף הפול.

איך מקלפים? שוברים (באצבעות) קצה אחד של התרמיל ומושכים יחד איתו את הסיבים לאורכו של התרמיל. שוברים קצה שני ומושכים לאורך הצד השני.

עכשיו אפשר לפתוח את התרמיל (לאורכו) ולהוציא ממנו את הפולים. שמים בקערה גדולה.

מתחילים בתרמילים הגדולים והבשרניים יותר. לקראת הסוף, כשנשארת בערך רבע מהכמות וקצת התעייפנו - משתמשים בתרמילים הצעירים והדקים יותר בלי לקלף. שוברים קצוות, מושכים סיבים ושוברים את התרמיל ל - 4-5 חתיכות לאורכו.

שוטפים את הפול ומסננים.

2. בסיר רחב מחממים שמן זית. שוטפים את הבצל הירוק וחותכים אותו פיסות באורך 2 ס"מ בערך. מכניסים לסיר ומטגנים על אש נמוכה כמה דזקות עד שהבצל מתרכך ושקוף. לא להזהיב.

מוסיפים את השום פרוס דק ומטגנים עוד 1-2 דקות.

3. מוסיפים את הפול הקלוף ומערבבים מעט. מתבלים ב-1 כפית גדושה פפריקה, 1 כפית מלח ו-1/2 כפית פלפל שחור גרוס.


4. מוסיפים מים לכיסוי (3-4 כוסות) ומיץ לימון. מביאים לרתיחה. מעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים שעה, עד שהפול מתרכך לחלוטין.

5. בינתיים מבשלים בנפרד אורז לבן פשוט. מגישים יחד.


349 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page