top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

שרון סער

דגים בגרמולטה


איך אתם אוהבים את הדגים שלכם? מפולטים או שלמים?

הבחירה בפילה כל כך נוחה, אבל יש משהו בדג השלם, שאי אפשר להתעלם ממנו - המראה המרהיב, הטיפול העדין שהוא מחייב, הכבוד שאני רוחשת לו בשל כל אלה ועוד...

אז בקיצור, קניתי דגים. טריים. שלמים. נקיים ולא יותר מזה. משהו גולמי לגמרי. כמה פורלים וכמה דניסים בשביל הגיוון. כבר בדרך הביתה היה לי ברור שהדגים האלה הולכים להשתדך לגרמולטה (Gremolata) תערובת תיבול איטלקית עשויה משום טרי כתוש, פטרוזיליה וגרידת לימון.

לגרמולטה שלי הוספתי גם שמן זית ומיץ לימון, מעט מלח ופלפל שחור גרוס, והשתמשתי בה כדי להשרות את הדגים כמה שעות.

את כל זה הכנתי בבוקר והעברתי למקרר. בערב, כשהאורחים כבר דפקו בדלת - הכנסתי את התבנית המוכנה לתנור חם ובתוך חצי שעה (בזמן הזה אכלנו את המרק) הפלא היה מוכן - חם, טרי טרי ובעיקר טעים להפליא.

פתרון נפלא לארוח, בלי להתפשר על האיכות.

אז מה נצטרך?

דגי ים לבנים מכל סוג שאוהבים, כמספר הסועדים, נקיים מקשקשים ומכל החלקים הפנימיים (אפשר גם פילה, הוראות ההכנה בסוףך המתכון).

כמה לימונים יפים (בערך 1/2 לימון לדג)

לגרמולטה:

2 כפות גרידת לימון

5-6 שיני שום

חופן פטרוזיליה

מיץ מ-2 לימונים

1/2 כוס שמן זית משובח

מלח, פלפל שחור גרוס טרי

ומה עושים?

1. מרסקים יחד במעבד מזון או בבלנדר (אני משתמשת כמובן בנינג'ה שלי) את כל החומרים לגרמולטה. אני השתמשתי בלימונים בשלמותם, מה שהוסיף טיפת מרירות. אם אתם לא אוהבים - הקפידו להשתמש רק בקליפה הצהובה ובמיץ (בלי החלקים הלבנים).

גרמולטה

2. פורסים את הלימונים לפרוסות דקות. אם הלימונים גדולים - חוצים אותם לאורך ורק אח"כ פורסים.

3. חורצים בכל דג 2-3 חריצים לרוחב משני הצדדים.

4. מעסים את הדג בגרמולטה מכל הכיוונים, כולל החלק הפנימי ובתוך החריצים.

5. מכניסים לחריצים ולבטן הדג פרוסות של לימון, ומסדרים בתבנית על נייר אפיה.

6. מכסים ברדיד אלומיניום ומכניסים למקרר. מוציאים מהמקרר כשעה לפני ההגנה ונותנים לדג להגיע לטמפרטורת החדר. בינתיים מחממים תנור ל-200 מעלות.

7. מכניסים את התבנית המכוסה לתנור החם למשך 20 דקות. מסירים את רדיד האלומיניום ואופים במשך 10 דקות נוספות. בודקים שהדג מוכן, ובמידת הצורך מוסיפים עוד כמה דקות צליה.

8. מגישים מיד עם רוטב הגרמולטה שנותר.

9. אוכלים בזהירות רבה!!! תאמינו לי, אני יודעת מניסיון. את חגיגית הדגים של השבוע האחרון סיימתי בבי"ח, כאשר המערכת הרפואית כולה התגייסה לחלץ עצם שנתקעה בגרוני - לרוחב! - ויצאה רק בניתוח בהרדמה... OMG!!!

כל זה לא מנע ממני לאכול למחרת את הדג האחרון שנשאר. לאט, בזהירות, ובהצלחה רבתי. ויש לי גם הוכחות...

גרסת הפילה

אם לא השתכנעתם - תמיד אפשר להכין את המתכון בגרסת פילה:

מורחים את הפילה משני הצדדים בגרמולטה. מסדרים פרוסות לימון בתחתית התבנית, עליהן את הדגים (צד העור כלפי מעלה), על הדגים פרוסות לימון נוספות, ואת משך הצליה מקצרים ל-20 דקות (15 דקות בתבנית סגורה ועוד 5 דקות בתבנית פתוחה).

וזהו. זה כל הסיפור. כך או כך - אני ממליצה.


913 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page