top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • שרון סער

מרק חומוס וכרישה


בשבת האחרונה טיילתי בשפלה. טיול בעקבות התנ"ך, בעקבות דוד וגולית, עם המון היסטוריה, ארכאולוגיה וארץ ישראל. אבל יותר מהכל זה היה טיול של אביב ופריחה.

רקפות וכלניות, נרקיסים וסביונים, והכי-הכי - פריחת השקדיות. בכל זאת - רגע לפני ט"ו בשבט...

וכשזה מצב העניינים ברור לחלוטין שהחורף, האהוב עלי כל כך, או-טו-טו כבר לא כאן.

אני לא מתלוננת. השנה החורף פינק אותנו בנוכחותו. גשם, קור, לפעמים אפילו קרה... חגיגת חורף אמיתית, שאני נהנית ממנה בכל יום מחדש.

אז רגע לפני שנפרדים מהחורף, מרק אחד חדש ומוצלח במיוחד - מרק חומוס וכרישה. נסו, לא תתאכזבו, אני מבטיחה.

מה נצטרך?

500 גר' חומוס יבש (או שקית חומוס קפוא)

1/2 כוס שמן זית

2 יח' של כרישה צעירה ורעננה

2 גבעולי סלרי (עם העלים)

2-3 גזרים

6 שיני שום כתושות או קצוצות דק מאוד

1/4 כוס דוחן

10-12 כוסות מים

2 כפות רסק עגבניות

חופן נדיב של פטרוזיליה קצוצה

מלח, פלפל שחור

גיוונים נוספים: תרד טרי, מקרוני קטנים

ומה עושים?

1. ערב לפני ההכנה (או בבוקר אם מתכננים להכין אחה"צ) - משרים את החומוס בקערה גדולה עם הרבה מים. ההשריה היא מינימום 8 שעות ואפשר גם קצת יותר.

במידת הצורך אפשר לסנן את החומוס המושרה, להעביר לקופה סגורה ולאחסן במקרר עד להכנה (עד יומיים-שלושה) או להקפיא לשעת הצורך.

2. מחממים בסיר גדול על אש קטנה את שמן הזית.

3. בינתיים מטפלים בכרישה: שוטפים היטב, חוצים לאורך, חותכים לחצאי טבעות דקות ומכניסים לסיר. מטגנים על חום נמוך יחסית עד שהכרישה מאבדת נפח ומתחילה להזהיב. מערבבים מדי פעם.

4. שוטפים היטב את שני גבעולי הסלרי, קוצצים דק ומוסיפים לסיר. מערבבים מדי פעם.

5. קולפים את הגזרים, חוצים לאורך ופורסים לטבעות דקות. מוסיפים לסיר את הגזר וגם את השום ומערבבים מדי פעם.

6. מוסיפים לסיר את החומוס המושרה, הדוחן, 10 עד 12 כוסות מים ורסק עגבניות. מערבבים היטב. מתבלים ב-1 כף מלח + 1 כפית פלפל שחור גרוס.

סוגרים את הסיר, מגבירים להבה ומביאים לרתיחה.

מעבירים לאש קטנה ומבשלים במשך שעה לפחות, ואפשר גם קצת יותר.

למשתמשים בחומוס קפוא - מכניסים את החומוס לסיר רק אחרי 45 דקות של בישול, ומבשלים 15-20 דקות בלבד.

7. רגע לפני שמכבים את האש - מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה (ואם רוצים - גם רצועות של תרד טרי, הוא כבר יתבשל במרק).

8. אופציה נוספת לגיוון - 10 דקות לפני סוף הבישול להוסיף לסיר מקרוני קטנים. שידרוג אמיתי.

וטיפ קטן לסיום:

עבודה עם סכינים טובים ומושחזים היטב תמיד תייעל את העבודה במטבח, אבל מחייבת משנה זהירות. אם הסכינים שלך ממש חדים (הסכינים שלי בדיוק חזרו השבוע מהשחזה מקצועית) שווה לבדוק מוצר חדש של ארקוסטיל, כפפת הגנה למטבח, שקבלתי השבוע להתנסות. והאמת? הופתעתי.

מכירה את כפפות המתכת של הקצבים? הרעיון דומה, אבל מותאם לשימוש ביתי. הכפפה קלה, גמישה, נושמת ונעימה למגע היד, ויחד עם זאת עמידה נגד חיתוך ומונעת פציעות נפוצות שעלולות להיגרם משימוש בכלי מטבח חדים. ילדים בכלל ישתגעו עליה.

הכפפה מתאימה לכל יד (ימין ושמאל), ניתנת לשטיפה במכונת כביסה (כביסה עדינה עד 30 מעלות) אולם שטיפה ידנית מומלצת (אני פשוט מקרצפת אותה לפני שאני מסירה מהיד).

מחיר מומלץ לצרכן 49.90 ₪ להשיג ברשת Arcosteel Kitchen ובחנויות כלי הבית הנבחרות.

מוצר נהדר, אני ממליצה בחום.

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page