אחת המנות האהובות אלי לארוחת ערב היא פריטטה.
הפריטטה (באיטלקית ובספרדית: Frittata) היא ספק חביתה מועשרת ספק פשטידה במחבת, ומה שבטוח - היא פתרון מצויין לארוחת ערב או צהריים קלה.
פריטטה מכילה ביצים עם ירקות, גבינות ו/או נקניקים, וגדולתה בכך שהיא מציעה אינספור אפשרויות. כמספר הבשלנים - כך מספר הגרסאות, וכולן פשוטות כל כך להכנה. והכי חשוב - תמיד אפשר לאלתר ממה שיש בבית... ומה אנחנו צריכים יותר מזה?
אז היום אני רוצה להציע פריטטה של צ'וריסוס ותפוחי אדמה, ובסוף המתכון עוד כמה רעיונות לפריטטות שאני אוהבת במיוחד.
אז מה נצטרך (4-6 סועדים)?
1-2 כפות שמן לטיגון
3-4 נקניקיות צ'וריסוס איכותיות
2-3 תפוחי אדמה
1-2 פלפל אדום
8 ביצים
פטרוזיליה
כוסברה
מלח, פלפל
ומה עושים?
1. מעמידים על האש מחבת רחבה ועמוקה עם ידיות חסינות חום (או מתפרקות). יוצקים לתוכה את השמן ומתחילים לחמם על אש נמוכה.
2. חותכים את הצ'וריסוס לטבעות. נפטרים מהקליפה. מעבירים למחבת וממשיכים לטגן.
3. קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות קטנות. מוסיפים למחבת עם הצ'וריסוס וממשיכים בטיגון.
4. חותכים את הפלפל האדום לקוביות קטנות ומוסיפים למחבת. ממשיכים לטגן על אש נמוכה יחסית עד שכל הרכיבים מבושלים דיים (חשוב במיוחד לבדוק שתפוחי האדמה כבר רכים).
5. בקערה נפרדת טורפים היטב את הביצים, מוסיפים את הירק קצוץ דק, ממליחים (1/2 כפית בערך) ומפלפלים (1/4 כפית).
בשלב זה כדאי כבר להדליק את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
6. כאשר כל הרכיבים שבמחבת מוכנים יוצקים עליהם את הביצים ומגבירים מעט את הלהבה.
7. מטגנים עד שהתחתית מזהיבה יפה, ואז מעבירים לתנור (חום 180 מעלות).
8. אופים בתנור עד להשלמת הבישול של החלק העליון. מדובר על 10-15 דקות, פשוט לבדוק ולראות שהפריטטה הזהיבה יפה-יפה, והיא קורצת לנו שנבוא כבר לאכול...
9. מחלקים למנות ומגישים עם סלט טרי, לחם טוב, ו... יותר מזה אנחנו לא צריכים.
תוספות, שדרוגים וגיוונים
1. את הצ'וריסוס אפשר להחליף בנקניקיות מרגז או כל נקניק איכותי אחר, כשהוא חתוך לטבעות או קוביות.
2. את תפוחי האדמה אפשר לגרר (במקום לחתוך לקוביות) ואז להוסיף למחבת יחד עם הביצים הטרופות.
3. במקום הנקניקים - אפשר ללכת על אופציה של גבינות טובות - קוביות של פטה או בולגרית, קשקבל או צ'דר מגוררים. את הגינות מוסיפים יחד עם הביצים הטרופות.
4. ירקות - בצל מטוגן בתחילת התהליך הוא אחת התוספות הפופולריות ביותר בפריטטה (לטעמי - בעיקר לסוטגים הבשריים).
אני אוהבת להוסיף גם תרד (ואפשר גם מנגודל או קייל) - מאדה אותו בזמן הטיגון ויוצקת מעל את הביצים. זה יתאים בעיקר לפריטטה של גבינות.
ומה דעתכם על קישואים? פרוסות דקות או קוביות?
וכמובן שאפשר לגוון גם בירק - טימין, בצל ירוק, שמיר, כל מה שאתם אוהבים או שיש לכם במקרר...
אם אתם אוהבים צ'וריסוס - יש לי עוד הצעות נחמדות לארוחת ערב זריזה:
או תבשיל של צ'וריסוס וירקות - פרוסת חלה לטבול ברוטב, ואתם מסודרים.