אם גם אתם מנויים על חובבי החבושים ומחכים להם מסתיו לסתיו...
אם גם אתם הכנתם את לפתן החבושים המהמם של אמא (או כל לפתן חבושים אחר)...
ואם גם אתם רוצים להעצים את חווית החבושים שלכם ולקחת אותה צעד אחד קדימה - יש לי אחלה רעיון עבורכם. עוגת חבושים.
אל תתנו למראה התמים של העוגה הזו להטעות אתכם. טעמי וניחוחות החבוש יפנקו לכם את החך ואת הנשמה בכל ביס וביס... פשוט תענוג צרוף...
אז מה נצטרך?
2 כוסות מיץ מסונן של לפתן חבושים
4 ביצים
1/2 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל איכותית
1 כפית גרידת לימון
1.5 כוסות קמח
1 כוס סולת
1 שקית (10 גר') אבקת אפיה
1 כוס שמן צמחי
לסירופ ולזיגוג
1 כוס מיץ חבושים
1 כף סוכר
1 כף קורנפלור
ומה עושים?
1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים ומקמחים תבנית סבתא (או 2 תבניות אינגליש).
2. במיקסר מקציפים ביצים + סוכר עד לקבלת תערובת תפוחה, בהירה ואוורירית מאוד.
3. בקערה נפרדת מערבבים את כל היבשים - קמח, סולת ואבקת אפיה.
4. בכוס מידה גדולה מערבבים את השמן + כוס אחת בלבד של מיץ החבושים + תמצית וניל וגרידת לימון.
4. מוסיפים לתערובת המוקצפת לסירוגין (תוך כדי הקצפה) את היבשים והרטובים. ממשיכים לערבל רק עד שהתערובת אחידה, ולא יותר.
5. מעבירים את התערובת המוכנה לתבנית המשומנת ומכניסים לתנור. אופים 40 דקות (תבנית אינגליש - לבדוק כבר אחרי 30 דקות).
6. בינתיים מכינים סירופ: בסיר קטן מרתיחים 1 כוס של מיץ חבושים + 1 כוס סוכר, ומבשלים 5-6 דקות.
7. מיד עם הוצאת העוגה מהתנור יוצקים עליה מחצית מכמות הסירופ. עושים את זה לאט לאט בעזרת כף ומקפידים שהסירופ ייספג באופן אחיד בכל חלקי העוגה. מצננים את העוגה ומעבירים לצלחת הגשה.
8. לסירופ שנשאר בסיר מוסיפים כף סוכר + כף קורנפלור ומבשלים עד שהסירופ מסמיך והוא מקבל צבע ענברי יפהפה.
9. יוצקים את הסירופ הסמיך על העוגה לקבלת זיגוג מבריק.
10. טועמים ומתעלפים... תמימה אבל ממזרית העוגה הזו.
11. הולכים מיד לקנות עוד חבושים, לפני שתיגמר העונה.