top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • שרון סער

סורבה תאנים - הכי קיץ שיכול להיות...


אני שייכת לחלוטין לאנשי הגשם. החורף הוא לגמרי העונה שלי, ובכל שנה כשמגיע הקיץ עם כל "מעלותיו" המפוקפקות - החמסינים, היתושים, החום הבלתי נסבל ושאר התופעות המוכרות, אני אומרת - שיבואו כל אוהבי הקיץ ויתנו את הדין...

ואז, באמצע הקיץ בערך, מפציעות בשווקים התאנים... הו... התאנים... ואני אומרת (רק לעצמי, בשקט בשקט) - אולי בכל זאת יש לו זכות קיום, לקיץ הזה...

תאנים - הבלוג של שרון סער

הדרך הכי טובה לאכול תאנים היא פשוט כפי שהן - קרות, מתוקות וטעימות להפליא.

הן נהדרות גם בסלט ירוק - עם רוקט (או עלי בייבי), נבטי חמניה, לבבות חסה ופירורים של גבינת רוקפור. תאנים כמובן ורוטב ויניגרט עם קצת סילאן או דבש. המתיקות של התאנים עם העוקצנית של הרוקפור והמרירות הקלה של הרוקט ולבבות החסה היא שילוב הורס. באחריות.

עוד שידוך מעולה לתאנים הוא טעמי האניס למיניהם - ערק, אוזו, פסטיס ושאר בני המשפחה.

השילוב הזה, של קיץ, חום אימים, שפע תאנים בשלות ומתוקות, וקצת ניחוח אניס, מעורר אצלי הגיגים עמוקים על מכונת הגלידה שלי, שמזמן לא עשיתי בה שימוש, ואני מכינה סורבה תאנים בניחוח אניס. קינוח הורס, שלא לאמר מהפנט בצבעיו המהממים, וכל כך מהיר ופשוט להכנה.

גם אם אין לכם מכונת גלידה - אל תוותרו, יש בסוף הסבר להכנה ידנית. זה לא ממש סיפור. שווה לנסות.

סורבה תאנים | הבלוג של שרון סער

אז מה נצטרך?

750 גר' תאנים בשלות ורכות

250 גר' סוכר

3/4 כוס (180 מ"ל) מים

1/2 כפית זרעוני אניס

2 כפות דבש

מיץ מלימון אחד עסיסי סחוט טרי

ומה עושים?

1. שוטפים היטב את התאנים, חותכים לרבעים ומכניסים לסיר רחב ושטוח.

2. מוסיפים סוכר, מים וזרעוני אניס.

3. מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 10 דקות במצב של רתיחה.

סורבה תאנים | הבלוג של שרון סער

4. מוסיפים דבש ומיץ לימון ומערבבים מעט.

5. מבלנדרים (טוחנים בבלנדר מוט או בלנדר רגיל) עד שמתקבלת מחית חלקה. מי שרוצה יכול להעביר דרך מסננת, לדעתי זה לא הכרחי. מצננים.

סורבה תאנים | הבלוג של שרון סער

6. מעבירים למכונת גלידה ומפעילים עד שהסורבה מתייצב.

אם אין מכונת גלידה - מעבירים את התערובת המצוננת לכלי שטוח ומכניסים למקפיא. מערבבים עם מזלג כל 8-10 דקות עד שהתערובת מבהירה וקופאת. התהליך קצת ארוך (שעתיים-שלוש), אבל תודו שלא מסובך, והתוצאה בהחלט משתלמת.

7. מגישים ומתעלפים... אולי בכל זאת יש לו זכות קיום לקיץ?

סורבה תאנים | הבלוג של שרון סער

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page