top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • שרון סער

מאפה בצק עלים עם ירוקי-על וג'יבנה


מבין כל העלים הירוקים, התרד הוא ללא ספק אחד המובילים ומככב באופן קבוע ברשימת מזונות העל.

בתור ירק ירוק ועלי, התרד מספק יותר חומרים תזונתיים כמעט מכל מזון אחר ויטמינים (A, C, E ו-K המהווה את גולת הכותרת של התרד), מינרליים (מנגן, חומצה פולית, ברזל, מגנזיום, סידן, אשלגן), כמויות נדיבות של נוגדי חימצון, ואפילו תכולת החלבון בתרד גבוהה מכל הירוקים האחרים.

לאחרונה קם לצידו של התרד שחקן חיזוק, בן לאותו משפחה - כרוב קייל (KALE).

גם הקייל, בדומה לתרד, עשיר בוויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים ומספק 45 סוגים שונים של נוגדי חמצון ונוגדי דלקת, שחשובים לגוף במלחמה נגד רדיקלים חופשיים, סטרס, ודלקות כרוניות יחד עם פעילות עוצמתית לטובת בריאות העור. הקייל מסייע בסילוק רעלים מהכבד והוא בעל תפקיד חשוב במניעת גידולים סרטניים.

והמחיר הקלורי של כל הבריאות הזאת? ממש אפסי.

ב-100 גר’ תרד 7 קלוריות בלבד, ובקייל - 36 קלוריות ל-100 גר'.


תרד הוא חומר גלם מוכר ואהוב אצלנו, אבל מה עושים עם קייל? אז ניסיתי ועשיתי וזה מה שיש לי לאמר.

בצורתו הגולמית והטריה הקייל לא דיבר אלי. הוא קצת גס, מחוספס ולא ממש נעים לאכילה.

אבל אחרי חליטה קצרה - יש על מה לדבר. בהחלט.

במתכון הזה שילבתי את הקייל עם תרד ומנגולד, הוספתי ג'יבנה (גבינה ערבית משובחת ומתאימה במיוחד לאפיה) והכנתי מאפה נפלא של בצק עלים, שכולו בריאות (טוב, חוץ מהבצק...)

אז מה נצטרך?

1 חבילה בצק עלים חמאה (יש להשיג ברשתות השיווק) 1 צרור תרד

1 צרור מנגולד

1 צרור קטן של כרוב קייל

200 גר' ג'יבנה

2 ביצים

קמצוץ מלח

להברשה:

1 ביצה

שומשום (לבן + שחור) או קצח

ומה עושים?

1. יום לפני ההכנה מעבירים את בצק העלים למקרר להפשרה. אין כאן קיצורי דרך. ההפשרה חייבת להיות איטית והבצק חייב להיות קר מאוד.

2. בסיר גדול על שושנת אידוי (או סיר פסטה עם מסננת) מרתיחים 2 כוסות מים. שוטפים את כל העלים (בעלי המנגולד נשתמש בחלק הירוק בלבד) ומכניסים לסיר. חולטים במשך כמה דקות עד שהנפח מצטצמם.

3. מעבירים למסננת מצננים מעט וסוחטים היטב היטב, קוצצים גס ומעבירים לקערה.

4. מגררים או מפוררים את גבינת הגי'בנה ומוסיפים לעלים הקצוצים. גבינת ג'יבנה היא גבינה ערבית מלוחה שמתאימה במיוחד לאפיה. אפשר להחליף אותה ב-100 גר' גבינה בולגרית + 100 גר' גבינה אחרת לאפיה (טוב טעם או טובורג). ואפשר כמובן לגוון בכל גבינה אחרת שאוהבים.

5. מוסיפים את 2 הביצים ומערבבים היטב. טועמים ובמידת הצורך ממליחים (לא לשכוח שהגבינות מלוחות, אז בעדינות עם המלח). עד כאן אפשר להכין מראש.

6. מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות).

7. פורסים את הבצק המופשר על משטח עבודה מקומח ומחלקים ל-2 מלבנים.

8. שמים מחצית מכמות המלית בחלק האמצעי של כל מלבן, את החלקים הצדדיים חורצים לרצועות ברוחב 2 ס”מ בערך. מקפלים את הרצועות מעל המלית שבחלק המרכזי לסירוגין, פעם רצועה מימין ופעם רצועה משמאל.

9. מעבירים בזהירות לתבנית מרופדת בנייר אפיה.

10. מברישים בביצה טרופה מהולה במעט מים ומפזרים מעל שומשום לבן + שחור או שומשום וקצח (או רק שומשום, גם יעשה את העבודה...)

אפשר בהחלט לשמור מאפה אחד בהקפאה ולאפות בהזדמנות אחרת.

חשוב לעטוף אותו היטב היטב בכמה שכבות של ניילון נצמד (שלא יספוג ריחות וטעמים של מקפיא, חס וחלילה).

בשעת הצורך - מפשירים במקרר, ואופים בדיוק לפי ההוראות בהמשך.

11. אופים במשך 30-40 דקות, עד שהמאפה מזהיב וגם התחתית שלו אפויה היטב.

12. מצננים מעט ומעבירים לצלחת הגשה. מגישים חמים או פושר ונהנים יחד עם בני הבית או האורחים ממאפה טעים ובריא.

https://goo.gl/a26YeF

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page