top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

תמונת הסופר/תשרון סער - רוקחת החלומות

פודינג לחם עם תרד ורוקפור

לכל שבת יש מוצאי שבת...

ומה אני עושה במוצאי שבת?

אוספת את החלה שנשארה, מכניסה לשקית גדולה ומקפיאה. ובשבוע הבא שוב, ואם צריך עוד שבוע, וכשיש לי כמות נאה דיה אני מכינה פודינג לחם - פשטידת לחם משאריות חלה.

זה לא נשמע משהו, אני מודה. ובמשך שנים הסתייגתי מהרעיון, עד שניסיתי פעם אחת, במסגרת הנסיעה שלי לבולגריה, והתאהבתי. בבולגריה אכלנו פודינג לחם מתוק בטעמי שוקולד-תפוז, וזה היה המתכון הראשון ששחזרתי כשחזרתי הביתה, פשוט פצצה!!!

ומאז, מדי פעם, בעיקר כשמצטברות לי מספיק שאריות של חלה, אני מכינה פודינג לחם שוקולד-תפוז. אחד הקינוחים היותר מנחמים שאני מכירה.

כמתחשק להתפנק - פודינג לחם שוקולד-תפוז

אבל פודינג לחם לא חייב להיות מתוק. אפשר להכין אותו גם מלוח, בהמון גרסאות, ובמקרה כזה גם שאריות לחם מכל סוג (ולא רק חלה) בהחלט יתאימו. לשים בשקית ולשמור במקפיא, עד שהכמות מספיקה.


נזכרתי במתכון הזה השבוע בהקשר הבלתי נמנע של 'חיסול חמץ' לקראת פסח. בהחלט אחת הדרכים היותר מוצלחות 'להיפטר' משאריות הלחם האחרונות שלכם (אופציה נוספת היא ריבוליטה - מרק לחם איטלקי).

והאמת היא שלא חייבים תרד ולא רוקפור (למרות שבעיני השילוב הזה מנצח), בסוף המתכון תמצאו רשימה של רעיונות נוספים לגיוון או במקום. נסו ולא תצטערו.

פודינג לחם עם תרד ורוקפור | רוקחת החלומות

מה נצטרך?

קוביות גדולות מחצי חלה/לחם לפחות ועד חלה שלמה - תערובת של חלה וסוגי לחם שונים תתקבל בברכה. אפשר לחתוך את הקוביות לפני ההקפאה או אחרי ההפשרה, זה לא משנה.

4 ביצים גדולות

1 כוס חלב

מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט מגורר

1 כף חמאה

200 גר' תרד

100 גר' קשקבל או כל גבינת עיזים קשה אחרת

50 גר' רוקפור או גורגונזולה כל גבינה כחולה אחרת (אני השתמשתי ב'רונה בלו' של מחלבות גל, גבינה נהדרת)



ומה עושים?

  1. בקערה גדולה שתכיל בנוחות את כל כל כמות הלחם טורפים יחד ביצים, חלב ותבלינים.

  2. מוסיפים פנימה את קוביות הלחם ומערבבים היטב כך שכל הקוביות יהיו ספוגות בנוזלים. במידת הצורך אפשר להוסיף עוד 1/4-1/2 כוס חלב. נותנים לכל העסק לעמוד לפחות חצי שעה (ועד כמה שעות במקרר).

  3. בינתיים מכינים את התרד - שוטפים, מנערים עודפי מים ומעבירים למחבת או קערה שמתאימה למיקרוגל עם 1 כף חמאה. סוגרים את המחבת/קערה ומאדים כך במשך 3-4 דקות, מקפיצים מדי פעם. מעבירים את התרד למסננת, מצננים (אין צורך לסחוט) ולאחר מכן קוצצים גס.

  4. מגררים את הגבינות. שומרים 1/4 כוס מהקשקבל בצד.

  5. מוסיפים לתערובת הלחם והביצים את התרד והגבינות (מלבד 1/4 כוס ששמרנו בצד). מערבבים היטב. טועמים לוודא שהתיבול מדוייק ומתקנים במידת הצורך.

  6. משמנים תבנית מלבנית (הגודל בהתאם לכמות הלחם שלכם) ויוצקים פנימה את הבלילה. מפזרים מעל את הקשקבל ששמרנו בצד.

  7. מכניסים לתנור חם (180 מעלות) ואופים 30-40 דקות, עד שחלקו העליון של המאפה מזהיב והמאפה כולו מתייצב.

  8. אוכלים מיד (בוצעים מנות בכף גדולה) או בטמפ' החדר (ואז אפשר לחתוך מנות בסכין משוננת).

  9. ומיד מתחילים לספור את הימים עד לפעם הבאה שיהיו לנו מספיק שאריות חלה.

פודינג לחם עם תרד ורוקפור | רוקחת החלומות

תוספות וגיוונים

לא אוהבים גבינות עזים? גם גבינות צהובות אחרות יתאימו.

לא אוהבים גבינות כחולות? אפשר להחליף בבולגרית או פטה.

ובכלל בעניין הגבינות - העיקר הוא לשמור על הכמות הכוללת, 150 ואפילו עד 200 גר', וכל סוג או תערובת לטעמכם יכולים להתאים.

לא בעניין של תרד? אפשר להחליף ב -

כרישה או בצל מאודים בחמאה עד ריכוך;

תחתיות ארטישוק חתוכות לקוביות;

פטריות מסוגים שונים שהוקפצו מראש (עם או בלי בצל);

נקניקים מעושנים מכל סוג שאוהבים;

ובאופן כללי - כיד הדמיון הטובה עליכם.


פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comentários


bottom of page