אז הגוזלית הקטנה שלי מתגייסת השבוע (למי שלא מכיר - רביעית ואחרונה מבין ארבעת ילדי). והגיוס הזה - גיוס בצל הקורונה, אינו דומה לשום גיוס אחר.
על טקס ומסיבה לסיום י"ב - נאלצו ה'ילדים' לוותר, הנשף המסורתי לא התקיים וגם המחנה הגדול וטקס הדמעות בצופים - בוטלו. על טיול לחו"ל - בכלל אין מה לדבר, ואפילו מלון בארץ כבר אסור. הקטנה, שעובדת בינתיים (ועובדת קשה, תאמינו לי) השאירה לעצמה שבועיים אחרונים בלבד לפני הגיוס כדי לכייף קצת (עד כמה שניתן היה עד לפני שבועיים-שלושה) ואז נחת עלינו הסגר הנוכחי, ואם לא די בכך - הוא אפילו הוארך, כך שהיא בעצם מתגייסת עוד לפני שהסגר מסתיים (או לפחות מוקל בצורה כלשהיא), ובקיצור - חסל סדר חגיגות ומסיבות.
לא נותרה לנו אלא הארוחה המשפחתית השבועית (וזה ממש לא מעט), וככל הנראה כרגע זו הארוחה האחרונה בהרכב משפחתי מלא בטווח השבועות הקרובים.
אז לא נשקיע???
ומכיוון שהקטנה המהממת הזו כבר שבועות חולמת ומדברת על צ'ורוס, הרמתי את הכפפה והכנתי לכבודה ארוחה מקסיקנית מלאה - עם נא'צוס וטורטיות, גוואקמולי ופריחולס, מרק עגבניות מקסיקני, פיקו-דה-גאיו (סלט העגבניות המקסיקני המהולל), צ'ילי (עם בשר ובלעדיו טובת אחותה הצמחונית), וכמובן - פהיטס עוף ופלפלים.
הפהיטס הוא מנה פופולרית מאוד מהמטבח המקסיקני. עשירה בטעמים, צבעונית, קלה ומהירת הכנה, והכי הכי חשוב - טעימה להפליא. מגלגלים בתוך טורטיה או מגישים עם אורז לבן. מה אומר ומה אגיד? אחת המנות היותר שוות.
מה נצטרך?
1.5 ק"ג חזה עוף חתוך לרצועות עבות יחסית (בערך 3 חזות שלמים)
1/2 כוס שמן זית
מיץ מחצי ליים (עכשיו ממש העונה) או לימון
1.5 כפיות מלח
1.5 כפיות תערובת תבלינים איטלקית (או אורגנו יבש)
1 כפית כמון
1 כפית אבקת שום
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית שבבי צ'ילי (לא חובה, אבל אם אתם אוהבים חריף - לכו על זה)
6 פלפלים בצבעים שונים - אדומים, צהובים, ירוקים (כהה ובהיר), כתומים, כמה שיותר צבעוני יותר טוב.
1/2 צרור בצל ירוק
ומה עושים?
1. מכניסים לקערה בינונית מחצית מכמות השמן, הליים וכל התבלינים מערבבים למשחה אחידה.
2. מוסיפים לקערה את רצועות העוף ומערבבים היטב (הכי נוח ביד, אני משתמשת בכפפה) עד שכל רצועות העוף מכוסות היטב במשחת התבלינים. מכסים ומכניסים למקרר לכמה שעות (מינימום שעה).
3. בינתיים חותכים את כל הפלפלים לרצועות ברוחב אחיד.
4. מחממים במחבת רחבה ועמוקה או סיר גדול את יתרת השמן. מכניסים פנימה את הפלפלים ומקפיצים כמה דקות.
5. בינתיים חותכים את הבצל הירוק לפיסות ברוחב 3-4 ס"מ. מוסיפים לפלפלים ומערבבים.
6. מטגנים ומערבבים מדי פעם כך עד שהפלפלים מאבדים נפח (אך עדיין שומרים על הצבעים הנהדרים שלהם). מוציאים לקערה.
7. באותה מחבת (במידת הצורך מוסיפים עוד מעט שמן) מטגנים את רצועות העוף.
מסננים או נפטרים מנוזלים שהצטברו בתחתית קערת ההשרייה.
מכניסים למחבת רצועות עוף בכמות של שכבה אחת ומטגנים/מקפיצים 5-6 דקות (אם רצועות העוף דקות - יתכן שיספיקו גם 4 דקות). מעבירים את הרצועות המטוגנות לקערה עם הפלפלים וממשיכים בטיגון עד שמסיימים את כל הכמות.
8. מחזירים את כל תכולת הקערה (פלפלים + רצועות עוף) למחבת, וממש לפני ההגשה מחממים שוב לדקה-שתיים, לא יותר כדי לא לייבש את העוף.
9. מעבירים לקערת הגשה ומעטרים בטבעות של בצל ירוק.
10. מגלגלים בתוך טורטיה (עם פריחולס, גוואקמולי, שמנת חמוצה או צד'ר, וכל שילוב ביניהם) או מגישים אורז לבן ליד. בכל מקרה - הנאה מלאה מובטחת.
Comments