top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

תמונת הסופר/תשרון סער - רוקחת החלומות

פאי טופי אגוזים

עוגה קצת מורכבת להכנה. בכל זאת בצק, מלית, קרמל, טופי וכו', זו בהחלט לא עוגה בחושה של 5 דקות, אבל התוצאה שווה את הטרחה.

וכשהבת שלי מזמינה פאי טופי-אגוזים ליום ההולדת, מי ומה אני שלא אכין עבורה?

ובפרט עכשיו בט"ו בשבט!!!




לתחתית בצק שקדים

300 גר' (2 כוסות + 1 כף גדושה) קמח

180 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות

100 גר' אבקת סוכר או סוכר

60 גר' שקד מולבן טחון

1 ביצה

 

ומה עושים?

1. בקערת מעבד מזון שמים את הקמח, אבקת הסוכר והשקד הטחון. מפזרים מעל את קוביות החמאה.

 2. מעבדים עד לקבלת פירורים עדינים (מרקם "חול ים").

 3. מוסיפים את הביצה ומעבדים עוד מעט, עד שמתחיל להיווצר כדור בצק.

 4. מוציאים את הבצק לשיש, מאחדים אותו במספר תנועות לישה (לא יותר מדי, ומחלקים לשני חלקים. יוצרים מכל חלק כדור ומשטחים לצורת פיתה. עוטפים היטב בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות.

אפשר להכין יום-יומיים מראש.

5. מרדדים את הבצק לעובי 2-3 מ"מ, לא יותר. קוטר העיגול צריך להיות כקוטר התבנית + גובה הדפנות. הכי נוח לרדד בין 2 ניירות אפייה עגולים. מעבירים לתבנית (עם נייר האפייה שמתחת לבצק) ומהדקים לדפנות. מחוררים את התחתית בכמה דקירות של מזלג ושולחים למקפיא לחצי שעה.

בינתיים מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות.

6. אופים 12-15 דקות (חצי אפיה), ישירות מהמקפיא, לא להפשיר לפני! מצננים.

אפשר להכין מראש.


*** שימו לב שכמות הבצק הזו תספיק ל-2 פאי בקוטר 24 ס"מ. אפשר כמובן להכין חצי כמות (במקרה כזה מבחינת הביצה משתמשים בחלמון בלבד), אבל כבר הפעלנו ולכלכנו מעבד מזון על כל אביזריו - אז לא נכין כמות כפולה שתהיה לנו???

אם יש לכם הרבה אורחים, אפשר לאפות מיד 2 עוגות פאי שונות, למשל: פאי תפוחים, טארט שוקולד חלווה, טארט דובדבנים וקרם שקדים או כל פאי/טארט אחר שאוהבים (אין ממש הבדל ביניהם), בתחתית הפוסט וגם כאן יש עוד המון רעיונות.

אפשר גם לשמור את המחצית השנייה להזדמנות אחרת. שומרים את הבצק במקפיא (בצורת פיתה או אפילו מרודד בתבנית פאי) העיקר שיהיה עטוף היטב היטב ורצוי סגור בקופסה אטומה, שלא יתפוס לנו חו"ח ריחות וטעמים של מקפיא). ואז, ביום אחר, בצ'יק צ'ק אופים פאי חדש.


למלית טופי אגוזים

המלית מבוססת קרמל. הכנת קרמל אינה מסובכת אבל יכולה להיות קצת טריקית.

2 הכללים הכי חשובים הם: (1) המון סבלנות ו-(2) השגחה מתמדת.

אם תקפידו על שני אלה, זה יצליח, מבטיחה.


מה נצטרך?

1 כוס סוכר לבן

250 מ"ל שמנת מתוקה

כ - 500-600 גר' אגוזים (אפשר סוג אחד ואפשר תערובת, אני השתמשי באגוזי מלך, פקאן ולוז, אבל באמת אפשר לבחור כל סוג אחר שאוהבים).


ומה עושים?

שמים את הסוכר בסיר רחב יחסית אבל לא שטוח, חשוב שיהיה לו קצת עומק.

מניחים על להבה מתאימה (מבחינת הקוטר) ומדליקים אש נמוכה.

מאפשרים לסוכר להתחמם לאט לאט, בשלב מסויים תתחיל המסה של הסוכר. מדי פעם מנערים את הסיר קלות. בשום אופן לא מגבירים להבה, ולא מערבבים - לא בכף, לא בכף עץ, לא בלקקן ולא בשום דרך אחרת. רק מנערים קצת מדי פעם.

כל הזמן משגיחים על הסיר, ומתאזרים בהמון סבלנות. המון. בסוף יקרה הנס - כל הסוכר יימס והקרמל יקבל צבע ענברי עמוק.

בשלב זה שופכים פנימה בזהירות את השמנת המתוקה. התערובת תרתח ותגעש, בשביל לקחנו סיר קצת עמוק, כדי שכל העסק לא יגלוש. עכשיו אפשר לערבב בכף עץ (עדיין על אש נמוכה ועם המון סבלנות) עד שכל העסק מתאחד. אם יש גושים קשים של קרמל, ממשיכים לערבב בעדינות עד שהם ימסו אל תוך התערובת. סבלנות היא שם המשחק כאן, זוכרים? מי שרוצה יכול להוסיף גם 50 גר' חמאה, לא חובה.

בשלב הבא מוסיפים את כל האגוזים ומערבבים היטב, שיצופו בקרמל מכל הצדדים.

שופכים לתוך תחתית הפאי החצי-אפויה ואופים עוד 30-40 דקות בחום בינוני (180 מעלות) עד שהקרמל מתחיל לבעבע.

מצננים היטב ומגישים באותו היום או למחרת או אפילו יומיים-שלושה אחרי, אחת העוגות היותר עמידות שקיימות.

מושלם לצד כדור גלידת וניל.




ערכים תזונתיים:

העוגה עשירה מאוד, ורצוי לא להגיש מנות גדולות מדי.

אני מחלקת את העוגה ל-4 רבעים, כל רבע מחלקת באמצע ואז ל-3. כך מתקבלות 24 מנות.

הערכים הרשומים הם למנה אחת (...)



379 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

コメント


bottom of page