top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

תמונת הסופר/תשרון סער - רוקחת החלומות

עלי גפן בעצמם (מתכון ללא בשר)

עלי גפן עם אורז, גם ממולאים בעצמם (עם צימוקים) וגם מבושלים בעצמם (ביין), ובקיצור - 3 מצבי צבירה שונים של גפן/ענבים חוברים יחד בבישול ארוך למעדן אמיתי.

כדאי לפנות שעה-שעתיים לטובת הפרוייקט, ונדרש קצת מאמץ (בכל זאת מגלגלים עלי גפן), אבל התוצאה בהחלט שווה את הטרחה.

עלי גפן - תמונה שצילמתי בעמק הדורו היפהפה בפורטוגל

עלי גפן ממולאים ומבושלים בעצמם

עלי גפן בעצמם | רוקחת החלומות
עלי גפן בעצמם | רוקחת החלומות

מה נצטרך?

צרור עלי גפן למילוי (טריים או משומרים)


למילוי

2 כוסות אורז עגול או פרסי

1/4-1/2 כוס עלי נענע קצוצים (ללא הגבעולים)

1/2 כוס בצל ירוק פרוס דק

1/4-1/2 כוס צימוק אוזבקי (או סוג אחר, אפשר גם זרשק)

1/4-1/2 כוס צנובר

1/4 כוס שמן זית

מיץ וגרידה מלימון אחד

1/2 כפית שטוחה מלח

1/2 כפית פלפל לבן

1/2 כפית הל טחון

1/4 כפית מוסקט טחון


לרוטב

1/4 כוס שמן זית

1 כוס יין אדום טוב

1/4-1/2 כוס רכז רימונים

2.5 כוסות ציר ירקות (או מים, אם אין ברירה)

3-4 שיני שום גדולות פרוסות דק

1/2 כפית מלח


ומה עושים?

  1. משרים את האורז בקערה עם מים רותחים וכפית שטוחה מלח למשך שעה-שעתיים.


  2. מכינים את עלי הגפן למילוי.

    אם מדובר בעלים טריים - מרתיחים סיר בינוני עם מעט מלח, טובלים קבוצת עלים בסיר וחולטים במשך 2-3 דקות, מעבירים למסננת לצינון, ממשיכים כך עם כל כמות העלים.

    עלים משומרים - שוטפים היטב משאריות המלח, ומעבירים למסננת.


  3. מכינים את המילוי - מסננים את האורז המושרה ומחזירים לקערה. מוסיפים את כל שאר חומרי המלית ומערבבים.


  4. מגלגלים את עלי הגפן:

    פורסים עלה בודד על קרש עבודה כשהצד המבריק כלפי הקרש והעורקים כלפי מעלה. מניחים כף מילוי במרכז ה-1/3 התחתון של העלה. מקפלים את החלק התחתון על המלית, מקפלים את השוליים משני הצדדים כלפי פנים ומגלגלים.

    הנה סרטון הדגמה (אני באופן אישי שמה קצת יותר מלית ומגלגלת קצת פחות הדוק כדי להשאיר מקום לאורז לתפוס נפח במהלך הבישול).


*עלים קטנים אפשר לשים בחפיפה חלקית אחד מעל השני ולגלגל יחד.


5. משמנים סיר בינוני במעט שמן זית. מרפדים את הסיר ב-2 שכבות של עלי גפן קטנים מדי או קרועים או סתם כאלה שנשארו לנו. מסדרים שכבה צפופה של עלי גפן מגולגלים ועליהם שכבה נוספת. מניחים על העלים צלחת (עמידה לחום) כדי למנוע פתיחה או תזוזה שלהם בזמן הבישול.


6. מערבבים יחד את כל חומרי הרוטב ויוצקים בעדינות מעל העלים. העלים צריכים להיות מכוסים בנוזל עד מלוא גובה הקומה השנייה (אבל לא יותר מזה). מביאים לרתיחה על אש בינונית, מנמיכים להבה וממשיכים בבישול ברתיחה עדינה במשך שעה וחצי ואפילו שעתיים, עד שכל הנוזלים נספגים באורז והעלים רכים מאוד.


7. מגישים חמים או בטמפרטורת החדר עם אשכול ענבים ליד (וברגע שתתחיל העונה - גם גרגרי רימון מסביב). כמה שזה טעים...



ערכים תזונתיים (מהכמות יתקבלו כ-60 עלים, החישוב לעלה אחד, פחות או יותר... קשה לדייק כאן)


פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page