top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • תמונת הסופר/תשרון סער - רוקחת החלומות

עוף צלוי עם סומאק, זעתר ולימון

מתכון נפלא של יותם אוטולנגי, שיש לי הכבוד והעונג להביא בפניכם.

על אוטולנגי כבר כתבי בעבר (כאן) וגם העליתי לבלוג כמה ממתכוניו הנפלאים, כמו - סלט פרג ומלפפונים או סלט כרובית ותרד.

המתכון היום מספרו הראשון - THE COOKBOOK (עמ' 130 בגרסה האנגלית). הדגש כאן על שימוש בתבלינים פחות שגרתיים, זה סוד הקסם של המתכון ובהיבט הזה לא הייתי משנה דבר וחצי דבר.

ערכתי מעט שינויים קלילים אחרים, אבל הקרדיט כולו לשף אוטולונגי.

עוף צלוי עם סומאק, זעתר ולימון | רוקחת החלומות
עוף צלוי עם סומאק, זעתר ולימון | רוקחת החלומות

*** לפני שמתחילים, שימו לב שהעוף דורש השרייה של שעה לפחות (ועד כמה שעות), כך שניתן ואף מומלץ להתחיל בהכנה ערב מראש.


מה נצטרך?


4 כרעיים מחולקות לשוק וירך, עם העור (במקור: עוף אחד שלם מחולק ל-4 מנות)

1 בצל אדום בינוני (במקור: 2 בצלים) - חצוי ופרוס דק מאוד

3-4 שיני שום (במקור: 2 שיניים בלבד) כתושות

1/4 כוס שמן זית איכותי

1.5 כפיות פלפל אנגלי טחון (אני כתשתי בעצמי)

1 כפית שטוחה קינמון

1 כפית סומאק

2 כפיות זעתר

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

1 לימון גדול - חצוי ופרוס דק מאוד

3/4 כוס (במקור 200 מ"ל) ציר עוף או מים


להגשה

20 גר' חמאה

50 גר' צנובר

חופן פטרוזיליה קצוצה


ומה עושים?


1. בקערה גדולה שמים את כל המרכיבים (למעט אלה להגשה) ומערבבים. מכניסים פנימה את חלקי העוף, הופכים אותם מעט בתוך המרינדה ומוודאים שהם מכוסים היטב מכל הכיוונים. מכסים ומשרים שעה (אפשר על השיש) ועד כמה שעות (במקרר). מדי פעם הופכים את הנתחים כך שיהיו מצופים באופן אחיד.


2. מחממים תנור לחום גבוה 200 מעלות. מסדרים את חלקי העוף בתבנית רחבה שמכילה אותם בנוחות בשכבה אחת ויוצקים מעל את חומרי המשרה. מכניסים לתנור לשעה (במקור: 30-40 דקות, אני חושבת שצריך קצת יותר זמן או חום גבוה יותר).


3. בינתיים ממיסים את החמאה במחבת קטנה, מוסיפים את הצנוברים ומשחימים אותם על אש קטנה במשך כמה דקות, מדי פעם מנענעים את המחבת כדי שהצנוברים ישחימו מכלך הכיוונים ולא יישרפו. מעברים לקערית מרופדת בנייר סופג ומשאירים לצינון.


4. מוציאים את העוף מהתנור ומעבירים לכלי הגשה. מפזרים מעל את הצנוברים הקלויים והפטרוזיליה, אפשר לזלף מעל מעט שמן זית לקשט גם במעט זעתר וסומאק (ההמלצות הנוספות להגשה במקור, אני ויתרתי).

עוף צלוי עם סומאק, זעתר ולימון | רוקחת החלומות
עוף צלוי עם סומאק, זעתר ולימון | רוקחת החלומות

ערכים תזונתיים:

מנה - ירך או 2 שוקיים + חלק יחסי ברוטב = 299.9 קלוריות, 14.7 גר' שומן, 37 גר' חלבון, 4.9 גר' פחמימות, 11.7 מ"ג כולסטרול, 07. סיבים תזונתיים.

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page