מנה נפלאה בהשראה פרסית, מתקתקה וחמוצה, עשירה בטעמים ויפהפייה. מושלמת לראש השנה ולכל ארוחה אחרת, עכשיו זו בדיוק העונה!
עוף ברימונים ויין
מה נצטרך?
2 כפות שמן זית
1 בצל בינוני
5-6 שיני שום כתושות
1/2 צרור כוסברה קצוצה
5-6 כרעי עוף (אפשר מחולקות לשוק וירך) (בערך 2 ק"ג)
1 כוס מיץ רימונים (מחוץ לעונה - 1/2 כוס רכז רימונים מהולה בחצי כוס ציר או מים).
1/2 כוס יין אדום יבש או חצי יבש (לא מתוק)
1 כף דבש (או תמרינדי)
1/2 לימון טרי סחוט (או 1 ליים)
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית גדושה תערובת פלפל ולימון פרסי (לא חובה, אן לא משתמשים - מגדילים קצת את כמות המלח)
להגשה:
חופן גרגרי רימון
מעט כוסברה קצוצה
אורז לבן
ומה עושים?
1. חוצים את הבצל ופורסים לטבעות דקיקות, פורסים את השום דק, קוצצים את הכוסברה. שמים הכל בקערה גדולה (שמכילה בנוחות את כל נתחי העוף). מוסיפים לקערה את כל הנוזלים - מיץ רימונים, יין, דבש ומיץ לימון, ואת התבלינים. מערבבים.
2. מכניסים לקערה את נתחי העוף, הופכים אותם בתוך הנוזלים ומסדרים כך שכל הנתחים יהיו טבולים ומכוסים היטב במשרה. משרים כך שעה לפחות ואפשר גם לילה.
3. מעבירים את כל נתחי העוף לתבנית עמוקה, מסדרים בשכבה אחת כשצד העור כלפי מעלה. יוצקים מסביב את תחולת הקערה. מכסים ברדיד אלומיניום מהודק היטב.
מחממים תנור. צולים במשך שעתיים בחום 150 מעלות (ממהרים? גם שעה בחום של 180 מעלות תיתן תוצאה מצויינת).
מסירים את רדיד האלומיניום, מעלים את הטמפרטורה ל-180 מעלות, וצולים במשך 30-40 דקות נוספות, לצמצום הנוזלים והשחמה נאה.
אפשר להכין מראש ולחמם בתנור (מכוסה) במשך שעה בחום 120 מעלות.
לפני ההגשה: מעטרים בגרגרי רימון ועלי כוסברה טריים.
מגישים עם אורז לבן (בכל זאת מנה בהשראה פרסית...)
ערכים תזונתיים:
בחישוב לפי 5 מנות (כל מנה = כרע שלמה), כולל חלק יחסי מכל הרוטב (שזה ממש הרבה):
אם מחלקים את הכרעיים לשוקיים וירכיים, שוק = 1/3 (187 קלוריות) וכרע = 2/3 (375 קלוריות).
הערכים האלה כוללים את כל כמות הרוטב.
Comments