top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • תמונת הסופר/תשרון סער - רוקחת החלומות

עוגיות אלפחורס - אפשר גם בלי ריבת חלב

אלפחורס ידועה כעוגיית הדגל הארגנטינאית, אך היא מוכרת גם בספרד ומדינות נוספות בדרום אמריקה כמו ברזיל, ארגנטינה, צ'ילה, אורוגוואי ופרו.

מעניין שמקור השם אלפחור (Alfajor - שזו למעשה צורת היחיד של העוגייה) במילה הערבית 'אל פאחר' (الفَاخِر) שפירושה 'המשובח'.

מדובר בעוגייה העשויה קורנפלור (שנותן לה את המרקם הייחודי), ביצים וחמאה.

בגרסה הארגנטינאית הקלאסית מצמידים 2 עוגיות כשביניהן מנה נדיבה של ריבת חלב ומקשטים את דפנות העוגייה בקוקוס. קיימות גם גרסאות של האלפחורס מצופות בשוקולד.


אלפחורס עם ריבת חלב | רוקחת החלומות
אלפחורס עם ריבת חלב | רוקחת החלומות

עוגיית האלפורס נפלאה בעיני, אבל ריבת חלב (ובכלל, כל משפחת הקרמל) זה פחות אני.


מה עושים?


במחצית מכמות העוגיות החלפתי את ריבת החלב בקרם ערמונים, קישטתי בברס במקום קוקוס וקבלתי מעדן מלכים של ממש.


ברס הם שבבים של אגוזי לוז גרוסים, מסוכרים ופריכים שניתן להשיג בחנויות המתמחות. משהו שתמיד טוב שיש בבית, טעים, עמיד ועם המון שימושים. למשל על גלידה או לציפוי כדורי שוקולד או טארפלס.


תראו איזה יפהפיות הן...


אלפחורס עם קרם ערמונים וברס | רוקחת החלומות
אלפחורס עם קרם ערמונים וברס | רוקחת החלומות

עוגיות אלפחורס בשתי גרסאות


מה נצטרך?


לבצק:

210 גר' (1.5 כוסות) קמח

210 גר' (1.5 כוסות) קורנפלור

100 גר' (1/2 כוס) אבקת סוכר

10 גר' (1 שקית) אבקת אפייה

רבע כפית מלח

200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר חתוכה לקוביות

3 חלמונים

2 כפות ברנדי

1 כפית תמצית וניל

גרידה מלימון אחד


למילוי:

1 צנצנות של ריבת חלב

1 כוס קוקוס

1 צנצנת ממרח ערמונים

1 כוס ברס


ומה עושים?

  1. בקערת מעבד מזון שמים את כל היבשים (קמח, קורנפלור, אבקת סוכר, אבקת אפיה, מלח) ומערבבים קלות.

  2. מוסיפים את קוביות החמאה ושאר הרטובים (חלמונים, ברנדי, תמצית וניל וגרידת לימון) ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.

  3. מחלקים את הבצק לשני חלקים, מכדררים כל חלק ומועכים לצורת פיתה. מעבירים לקירור של כחצי שעה.

  4. מחממים תנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות)

  5. מרדדים כל פיתה לעובי 4-5 מ"מ, קורצים עיגולים בגודל הרצוי (החל מ-4 ס"מ) ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפיה. מהכמות הזו יתקבלו 25 עוגיות (כפולות) בקוטר 5 ס"מ.

  6. אופים 12-14 דקות, העוגיות צריכות להיות אפויות היטב אך עדיין בהירות מאוד.

  7. מצננים היטב. בינתיים מעבירים מליות (ריבת חלב או קרם ערמונים) לשקי זילוף קטנים.

  8. הופכים מחצית מהעוגיות. מזלפים על כל עוגייה הפוכה כמות נדיבה מאוד של ריבת חלב או קרם ערמונים וסוגרים בעוגייה נוספת. אני ממליצה להכין חצי-חצי.

  9. לקישוט: מורחים על גבי צלחת שטוחה 2-3 כפות של ריבת חלב. מגלגלים את השוליים של כל צמד עוגיות בריבת חלב ולאחר מכן בקוקוס. לעוגיות עם ממרח ערמונים - מגלגלים את השוליים בממרח ערמונים ולאחר מכן בברס. הנה כך:


שומרים את העוגיות בקופסה סגורה היטב. העוגיות יהיו במיטבן כמה שעות לאחר הכנתן, אחרי שהבצק יספוג קצת לחות מהמלית ויתרכך.


אלפחורס | רוקחת החלומות
אלפחורס | רוקחת החלומות

ערכים תזונתיים (החישוב עבור עוגייה אחת בקוטר 5 ס"מ עם ריבת חלב)


פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page