סלט נפלא, נפלא, נפלא שמקבל באהבה המון סוגי תיבלונים (נתתי כאן את האופציה המועדפת עלי, אבל אפשר בהחלט לשחק עם הטעמים) ויש לו עוד יתרון אחד עצום - אפשר ואפילו מומלץ להכין כמה שעות מראש.
הסוד העיקרי הוא בשימוש במנדולינה ליצירת ז'וליינים דקיקים וכמובן - ירקות צעירים וטריים.
ולא, אי אפשר להשתמש בשקית של ז'וליינים מהסופר, כי הם מיובשים לגמרי (על מנת לשמור על חיי מדף ארוכים), אז אל תנסו אפילו.
דבר אחד אני מבטיחה - אחרי שתנסו להכין את הסלט הזה פעם אחת תגלו שהשימוש במנדולינה הרבה פחות מפחיד ממה שנדמה לכם, והסלט הזה כל כך טעים שרק תרצו להכין אותו שוב ושוב. ושוב. עד כדי כך הוא נפלא בעיני.
מה נצטרך?
2 סלקים טריים (לא מבושלים)
2 יח' קולרבי בינוני טרי (לא ממליצה להשתמש בקולרבי גדול, כי הגדולים הרבה פחות מוצלחים)
4 גזרים
4-5 קוביות של זנגביל מסוכר (או 2-3 ס"מ זנגביל טרי מגורר)
1/2 צרור כוסברה
לרוטב:
מיץ מתפוז אחד או לימון אחד גדול
2 כפות שמן זית
2-3 שיני שום כתושות
1-2 כפיות דבש (או מייפל)
מלח
ומה עושים?
1. קולפים את הירקות ומגררים במנדולינה לז'וליינים דקיקים.
2. פורסים את קוביות הזנגביל לפרוסות דקות וכל פרוסה לרצועות דקיקות. מוסיפים לסלט.
3. קוצצים את הכוסברה ומוסיפים לירקות. שומרים כמה עלים שלמים לקישוט.
4. מערבבים את כל חומרי הרוטב בצנצנת קטנה ומנערים היטב.
5. יוצקים על הסלט ומערבבים. מומלץ להכין שעה-שעתיים מראש למיזוג טעמים.
6. לפני ההגשה מקשטים בעלי כוסברה טריים. וזהו, זה כל הסיפור.
ערכים תזונתיים:
מכל הכמות יתקבלו כ-8 מנות של 100 גר'.
מנה = 64.9 קלוריות, 2.6 גר' שומן, 1.5 גר' חלבון, 8.9 גר' פחמימות, 0 מ"ג כולסטרול, 1.1 גר' סיבים תזונתיים.
Comments