036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-13,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • שרון סער - רוקחת החלומות

סלט פסטה קר

בגל החום הנוכחי, ובכלל בימי הקיץ החמים האלה, כשאי אפשר לחשוב אפילו על יותר מדי בישולים ועניינים, סלט פסטה קר הוא פתרון נפלא לארוחת צהריים או ערב, שלא לדבר על כך שזו מנה נהדרת לקחת בקופסה קטנה לעבודה, או להביא למסיבת סיום או פיקניק. בקיצור - סלט רב-שימושי.

אגלה לכם שהסלט נמצא ברפרטואר שלי עוד מימי הקונדיטוריה, והיה ללא ספק אחד הסלטים המיתולוגיים והמבוקשים ביותר שלנו.

אז לכל מי שהתגעגע או מתגעגע, לכל מי שחם לו ולכל מי שסתם מחפש לגוון קצת - מתכון לסלט פסטה קר ומשובב נפש.



מה נצטרך? 1 חבילה (500 גר') פסטה - אני בחרתי כאן בפרפלה (פרפרים) צבעוני אבל אפשר בהחלט להכין עם פנה או פוזילי, וגם לא חייבים שיהיה צבעוני. סתם פסטה רגילה שיש בבית.


מימין לשמאל: פוזילי, פנה, פרפלה


1 קוביה גבינה בולגרית טובה (אני מעדיפה מעודנת 5%, אבל זה בהחלט ענין של טעם)

1 צנצנת קטנה עגבניות מיובשות בשמן זית

1 כוס זיתי קלמטה מגולענים (בעתות מצוקה, כמו שקרה לי הפעם, גם טבעות זיתים שחורים יעשו את העבודה)

1 צרור בזיליקום עלים בלבד

50-100 גר' אגוזי מלך שבורים גס מאוד

1/2 סלסלה עגבניות שרי (לא חובה)

2-3 כפות שמן זית (טיפ: אפשר להשתמש בשמן של העגבניות המיובשות הוא מלא טעמים נהדרים)

מלח


ומה עושים?


1. מבשלים את הפסטה עפ"י הוראות היצרן. בסיום הבישול מעבירים מיד למים קרים כדי לצנן את הפסטה לפני שמוסיפים לה את שאר המרכיבים, מסננים היטב ושמים בקערה גדולה.


2. חותכים את הגבינה הבולגרית לקוביות קטנות יחסית ומוסיפים לקערה.


3. פורסים את העגבניות המיובשות (אין צורך לסנן מהשמן הוא ישתלב בסלט ממש מצויין) ומוסיפים לקערה.


4. קוצצים גס את הזיתים ומוסיפים גם אותם לקערה.


5. מפרידים את עלי הבזיליקום מהגבעולים. קוצצים גס ומוסיפים לקערה (בשלב הזה ממש חשוב שהפסטה כבר תהיה קרה לחלוטין, אחרת העלים ישחירו).


6. חוצים את עגבניות השרי ומוסיפים גם אותן לסלט.


7. מוסיפים את השמן ממליחים בעדינות רבה (הבולגרית והזיתים כבר עשו כאן עבודה...) ומערבבים בעדינות. טועמים ובמידת הצורך מתקנים תיבול.


8. מגישים מיד (בטמפ' החדר) או שומרים עד יומיים-שלושה במקרר ובמקרה כזה מגישים קר. בכל מקרה יהיה מצויין, אם כי אני מעדיפה בטמפ' החדר.


פוסטים אחרונים

הצג הכול