036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-13,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • שרון סער - רוקחת החלומות

סלט סלקים צבעוניים

כשחגית פרנקל* האחת ויחידה מפנקת בסלקים צבעוניים - אני לא יכולה להישאר אדישה, ומיד מזמינה לי צרור שכזה. ממתין לי צרור נהדר של סלקים כתומים, צהובים, לבנים, מפוספסים וגם סגולים. כולם היישר מהאדמה, וכיאה וכיאות הם עדיין מלאים בחול. וכשחגית שואלת אותי מה אני מתכוננת להכין מהם, אני נאלצת להודות, ביני לבין עצמי וביני לבינה שבעצם, אין לי עדיין שמץ של מושג.


מפה לשם, הבאתי את הצרור הביתה, התיידדנו (הצרור ואני), החלפנו כמה מילים (הסלקים ואנוכי) ובסוף התגבש לו הסלט הנהדר הזה של סלקים צבעוניים צלויים.


*** עדכון: השבוע הכנתי את הסלט בגרסה קצת שונה, הפעם בישלתי את הסלקים, וגם בגרסה הזו הוא נפלא, לטעמי אפילו יותר. המתכון לסלט של הסלקים המבושלים בהמשך הפוסט או כאן.



מה נצטרך?

1 צרור סלקים צבעוניים

1 צרור ארוגולה או רוקט או עלי בייבי

100-150 גר' גבינת בושה פחם או גבינת סנט מור או רוקפור

1-2 בצלים ירוקים

חופן (כ-50 גר') אגוזי מלך או לוז קצוצים גס מאוד

חופן גרגרי רימון לעיטור (לא חובה)


למשרה:

1/4 כוס שמן זית

1-2 כפות תמרינדי

1-2 כפות רכז רימונים

מלח, פלפל שחור

1/4 כוס מים


לרוטב:

2 כפות כוס שמן זית

מיץ מלימון אחד גדול (בערך כפול מכמות השמן)

1 כפית חומץ פטל

1/2 כפית שום כתוש

מלח, פלפל שחור


ומה עושים?


1. מתחילים בהכנת הסלקים:

מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).

בקערה בינונית שמים שמן זית, תמרינדי, רכז רימונים, מים, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב.

שוטפים היטב את הסלקים, נפטרים מכל שאריות החול, ומקרצפים מעט (אין צורך לקלף). חותכים לרבעים.

ומעבירים לקערה עם המשרה.



מעבירים את רבעי הסלקים לקערה עם המשרה ומערבבים כך שכל הסלקים יצופו היטב. מעבירים לתבנית על נייר אפיה.

מכסים ברדיד אלומיניום ומכניסים לתנור לשעה, עד שהסלקים מתרככים.

מוציאים מהתנור ומצננים היטב (אפשר להכין מראש).


2. מרכיבים את הסלט:

בקערת הגשה שמים את עלי הארוגולה/רוקט.

מסדרים מעל העלים את רבעי הסלקים ואת הבצל הירוק (חתוך לטבעות).

מפוררים מעל את הגבינה ומפזרים את האגוזים (וגרגרי הרימון, בעונה).


3. בצנצנת משקשקים היטב את כל חומרי הרוטב.

ממש לפני ההגשה יוצקים על הסלט ומגישים מיד.


אח... איזה סלט.


סלט סלקים צבעוניים - הגרסה המבושלת


מה נצטרך?

1 צרור סלקים צבעוניים

1 צרור ארוגולה או רוקט או עלי בייבי

100-150 גר' גבינת בושה פחם או גבינת סנט מור או רוקפור

1-2 בצלים ירוקים

חופן (כ-50 גר') אגוזי מלך או לוז קצוצים גס מאוד

חופן גרגרי רימון לעיטור (לא חובה)


לרוטב:

2 כפות כוס שמן זית

מיץ מלימון אחד גדול (בערך כפול מכמות השמן)

1 כפית חומץ פטל

1 כפית רכז רימונים

2 כפיות מייפל או דבש

1/2 כפית שום כתוש

מלח, פלפל שחור


ומה עושים?


1. מבשלים את הסלקים, מצננים מעט וקולפים בעודם חמימים. חותכים כל סלק לשמיניות או שישיות, תלוי בגודל. את הסלק הסגול (הרגיל). את הסלק הסגול (הרגיל) אפשר לבשל יחד עם כל השאר, אבל בשלב הקילוף להפריד כדי שלא יצבע את הכל בסגול.

שמים את פלחי הסלקים בקערה (הסגול בקערה נפרדת).


2. בינתיים מכינים את הרוטב: שמים את כל החומרי הרוטב בצנצנת קטנה ומשקשקים היטב.


3. מחלקים מחצית מהרוטב בין 2 הקערות של הסלקים, ונותנים להם לבלות יחד במשך כמה דקות. את יתרת הרוטב שומרים להגשה.


4. מרכיבים את הסלט: בקערת הגשה מסדרים 3 שכבות של: עלי בייבי, בצל ירוק, סלקים, גבינה מפוררת (או חתוכה לקוביות) וחוזר חלילה פעמיים נוספות. מפזרים למעלה את אגוזי המלך וגרגרי הרימון (בעונה).


5. ממש לפני ההגשה יוצקים את יתרת הרוטב ומגישים מיד.


סלט סלקים צבעוניים - הגרסה המבושלת

וכמו שכבר אמרתי - לטעמי הגרסה המבושלת מוצלחת יותר.


* חגית היא חגית פרנקל. צלמת מדהימה (בסוף אפילו אני אתפתה להצטלם אצלה ;-)) ואישה יוצאת דופן. עם פרוץ הקורונה לחיינו היא הרימה מיזם מטורף של רכישת פירות וירקות היישר מחקלאים. וכבר למעלה משנה שבכל שבוע (כמעט) אני אצל חגית, מתפנקת במיטב התוצרת. זו הזדמנות נהדרת לפרגן לאשה, למיזם ולחקלאים כולם. וגם אתם (תושבי ראש העין והסביבה) מוזמנים לפרגן לעצמכם ולהצטרף.


פוסטים אחרונים

הצג הכול