036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-13,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • שרון סער - רוקחת החלומות

סלט מקסיקני צהוב

אני לא יכולה להתחייב לזה שמישהו במקסיקו אי פעם הכין את הסלט הזה, אבל הוא כל כך מקסיקני באופיו... שמשהו דומה בוודאי הכינו שם מתישהו.

סלט פשוט ומהיר הכנה, גם אם לא הפשרתם את התירס מראש (זה פחות או יותר החלק הכי מסובך כאן...). וכשאני מכינה ארוחה רבת משתתפים אחרי 'בילוי' של חצי יום באיקאה, כל מתכון מהיר הכנה מתקבל בברכה, וכך תפס הסלט הזה מקום של כבוד בארוחה המקסיקנית שהכנתי אתמול.


סלט מקסיקני צהוב | רוקחת החלומות

הכמות המתקבלת די גדולה, אבל הסלט נשמר היטב במקרר, ואם אין לכם ארוחה רבת משתתפים - אפשר כמובן להכין חצי כמות.


מה נצטרך?

800 גר' (1 חבילה) גרגרי תירס קפואים

2 פלפלים צהובים

2 כוסות עגבניות שרי צהובות

1 בצל סגול קטן

1/2 צרור כוסברה טריה


לרוטב:

1/4 כוס שמן קנולה

1/4 כוס מיץ ליים (או לימון) סחוט טרי

2 שיני שום

1-2 פלפל צ'ילי אדום טרי

מלח


ומה עושים?


1. מפשירים את התירס מראש.

אם לא הספקתם או שכחתם - שמים את כל גרגרי התירס הקפואים בקערה גדולה ויוצקים עליהם מים רותחים, ממתינים 5 דקות ומסננים. זהו, יש לכם את זה.

שמים את גרגרי התירס המופשרים בקערה גדולה.


2. שוטפים פלפלים וחותכים לרצועות דקות, מוסיפים לקערה.


3. שוטפים עגבניות שרי וחוצים, מוסיפים לקערה.


4. חותכים בצק סגול לרבעים וכל רבע לפרוסות דקיקות, מפרידים את הרצועות בכפות הידיים ומוסיפים לקערה.


5. קוצצים את הכוסברה (לא דק מדי) ומוסיפים לקערה.


6. בצנצנת קטנה מערבבים את כל חומרי הרוטב.

את הצי'ילי חוצים, מנקים מגרעינים וקוצצים דק מאוד.

את שיני השום כותשים או קוצצים דק מאוד

סוגרים ומנערים היטב, יוצקים על סלט ומערבבים לפיזור אחיד.


7. מעבירים לקערת הגשה. אפשר להכין כמה שעות מראש, שומרים במקרר עד הארוחה.


8. מגישים בארוחה מקסיקנית לצד צ'ילי קון קרנה, פהיטס עוף ופלפלים עוף במולה, או סתם כך.



ערכים תזונתיים:

מנה (100 גר') = 75.6 קלוריות, 3.6 גר' שומן, 1.5 גר' חלבון, 9.6 גר' פחמימות, 0 מ"ג כולסטרו, 0.7 גר' סיבים תזונתיים.



181 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול