גרסה קצת פחות שגרתית לסלט כרוב, הפעם עם מלפפון ונבטים, שנותנים לסלט רעננות כובשת. תוסיפו לזה רוטב קליל וטעים-טעים ויש לכם מנה מנצחת בכמה דקות של עבודה.
מה נצטרך?
1/4 כרוב לבן
3 מלפפונים טריים ומוצקים
10-12 עלי קייל צעירים (לא חובה)
2 חופנים נבטים סיניים
2 חופנים נבטי חמניה
לרוטב:
1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית
1-2 כפות חומץ תפוחים בלסמי
1/2 כוס (120 מ"ל) מיץ לימון (או ליים) סחוט טרי
2 שיני שום
5 יח' בצל ירוק
עלי בזיליקום מ - 5-6 ענפים
2 כפות פרמזן או קשקבל מגורר
1 כפית שטוחה מלח
ומה עושים?
1. פורסים את הכרוב דק מאוד ומעבירים לקערה גדולה.
2. אם משתמשים בעלי קייל - פורסים אותם לרצועות דקיקות ומוסיפים לקערה.
3. את המלפפונים אין צורך לקלף. שוטפים, מייבשים היטב וחותכים לרצועות דקות (במנדולינה או ידנית). מוסיפים לקערה.
4. מוסיפים לקערה את שני סוגי הנבטים ומערבבים קלות (בידיים).
5. שמים את כל מרכיבי הרוטב בכוס של הנינג'ה (או במעבד מזון) וטוחנים לתערובת דלילה וחלקה מאוד.
ממש לפני ההגשה יוצקים מחצית בלבד מכמות הרוטב על הסלט, מערבבים קלות ומעבירים לקערת הגשה.
את המחצית השנייה של הרוטב שומרים (כמה ימים) בצנצנת סגורה במקרר ומשתמשים לסיבוב נוסף של הסלט הקליל הזה או לכל סלט אחר, הרוטב הזה פשוט נפלא.
ערכים תזונתיים
בחישוב של 8 מנות (ללא הקייל)
מנה = 63.9 קלוריות, 4.5 גר' שומן, 1.8 גר' חלבון, 4.2 גר' פחמימות, 1.5 מ"ג כולסטרול, 0.5 גר' סיבים תזונתיים.
Comentarios