כרוב הוא אחד הירקות הכי בסיסיים במטבחים שלנו. הוא תמיד בעונה (למרות שהחורף הוא העונה הכי טובה שלו), יש לו חיי מדף ארוכים ואינספור מתכונים - החל ממרק כרוב, עלי כרוב ממולאים וסלטי כרוב מכל הסוגים וכל המינים.
אחד הסלטים היותר פופולריים מבין סלטי הכרוב (להערכתי במקום השני מיד אחרי סלט כרוב וגזר המיתולוגי) הוא סלט כרוב אסיאתי.
כשלעצמי, הרבה שנים הסתייגתי מהסלט הזה, שבד"כ סובל מעודף שמן שומשום שמשתלט על כל הטעמים האחרים או מעודף סוכר. אבל הגרסה הזו, שיש בה הרבה יותר מסתם כרוב עם רוטב סויה וסוכר, עושה סדר ומאזנת היטב בין כל הטעמים, במידה רבה בזכות שני מרכיבים לא שגרתיים שמביאים את הסלט למקומות אחרים:
זנגביל מסוכר - תוספות זנגביל תמיד רלבנטית במטבח האסיאתי. השימוש בזנגביל מסוכר מוסיף מתיקות עדינה ולא מוגזמת, מייתר את הצורך בתוספת סוכר ברוטב.
ולהגשה: נסו להשתמש בשומשום-ווסאבי (להשיג בחנויות של מוצרי המזרח הרחוק), שייתן לסלט כולו טוויסט מדליק במיוחד.
בעונה אפשר להוסיף גם עלי חזרת (כן, יש דבר כזה, והוא נפלא!!!)
סלט כרוב אסיאתי
מה נצטרך?
1/4-1/2 כרוב סיני (או כרוב סיני שלם ומוותרים על הכרוב הרגיל)
1/4 כרוב רגיל (או 1/2 כרוב רגיל אם לא מצאתם כרוב סיני)
1 גזר גדול
1 קולרבי
1 צנון (או כמה צנוניות)
2-3 בצלים ירוקים
1/2 צרור כוסברה (אפשר להחליף בנענע)
6 קוביות זנגביל מסוכר (קונים בחנויות תבלינים או פיצוחים)
אופציה: עלי חזרת או 1/2 חבילה של נבטים סיניים
לרוטב:
1/4 כוס רוטב סויה
1/4 כוס חומץ אורז
1/8 כוס שמן רגיל פשוט (סויה או קנולה או כיו"ב, לא שמן בית ולא שמן שומשום)
1-2 כפות שמן שומשום (לטעמי כף אחת מספיקה בהחלט, אבל מי שאוהב יכול להוסיף קצת יותר)
1-2 שיני שום כתוש (לא חובה)
להגשה:
שומשום לבן קלוי, שומשום שחור, והטוויסט הסודי - שומשום ווסאבי (להשיג בחנויות של מצרכי המזרח הרחוק). (שומשום שחור ו-וואסבי - לא חובה)
ואפשר להוסיף גם קשיו או בוטנים קצוצים.
ומה עושים?
1. להכנת הסלט: פורסים דק את הכרובים.
את הגזר, הקולרבי, הצנון או הצנוניות - חותכים במנדולינה לז'וליינים דקים.
פורסים דק את קוביות הזנגביל.
חותכים את הבצל הירוק לפיסות של 2 ס"מ.
מפרידים עלים של כוסברה או קוצצים גס.
שמים את כל מרכיבי הסלט בקערה גדולה.
2. להכנת הרוטב: שמים את כל המרכיבים בצנצנת, סוגרים ומשקשקים היטב.
יוצקים על הסלט ומערבבים עד שכל מרכיבי הסלט מצופים ברוטב. מעבירם לקערת הגשה ומאחסנים במקרר עד להגשה.
אפשר וכדאי להכין לפחות שעתיים לפני ההגשה כדי לאפשר לכל הטעמים להתמזג.
3. ממש לפני ההגשה מפזרים מעל הסלט את סוגי השומשום והקשיו/בוטנים.
וזה כל הסיפור.
Коментарі