סלט ירוק זה משהו שאני מכינה כל שבוע, לא מפספסת. במשך השנים בדקתי, בהערכה גסה, עשרות, אם לא מאות, שילובים אפשריים של תערובות ירוקות כאלה ואחרות עם ירקות או פירות, עם חלבונים או בלעדיהם (עוף, דג, ביצה), סוגים שונים של גבינות, תוספות כמו אגוזים למיניהם ואינסוף וריאציות על רטבי ויניגרט או אחרים.
ואז הגיע הסלט הזה, וטלטל אותי.
ברעיון של ויניגרט עם מי זהר נתקלתי ברחבי הרשת (הקרדיט למיטב הבנתי לסבינה ולדמן) ומיד נדלקתי. שדרגתי באגוזים עם שמנת (מתכון שאני שומרת כבר שנים על גבי שנים ועכשיו נמצא לו שידוך מושלם, ממש מושלם).
והתוצאה? סלט ירוק לפנתאון. לא פחות מזה. אחד הכי הכי טובים ever!

סלט ירוק בויניגרט מי זהר ואגוזים בשמנת
מה נצטרך?
לסלט (קערה גדולה)
1 לב של חסה, הכי טרי והכי קראנצ'י שאתם יכולים להשיג - פרוס לרצועות לא דקות במיוחד (בערך 2 ס"מ).
1 חסה סלנובה (אני מעדיפה להשתמש בשני חצאים של סלנובה, ממילא היא נמכרת במארז משותף - חצי אדומה וחצי ירוקה) - מפרידים את העלים ומשאירים בשלמותם.
חצי צרור עלי רוקט (עלים בלבד, להוריד את הגבעול).
1/2 צרור (של סופר, לא של שוק) נענע - עלים שלמים, ללא גבעולים, אין צורך לקצוץ.
1/2 צרור (כנ"ל) פטרוזיליה - עלים שלמים, ללא גבעולים, אין צורך לקצוץ.
1/4 צרור שמיר - קצוץ גס מאוד (2-3 ס"מ).
1/4 צרור כוסברה - עלים שלמים, ללא גבעולים, אין צורך לקצוץ.
2-3 ענפי טרגון - עלים בלבד, קצוצים גס (2-3 ס"מ).
3-4 בצלים ירוקים פרוסים ברוחב 2-3 ס"מ.
חופן אגוזים בשמנת (בעיתות מצוקה אפשר להחליף באגוזים מסוכרים כמו פקאן סיני, אבל האגוזים בשמנת עושים כאן עבודה שחבל על הזמן, לא הייתי מוותרת)
לקישוטי (לא חובה): מעט פרחי מאכל צבעוניים
לאגוזים בשמנת
300 גר' אגוזי מלך
1.5 כוסות סוכר
1 גביע שמנת חמוצה
קורט נדיב של מלח
0.5 כפית פלפל שחור גרוס
0.5-1 כפית פתיתי צ'ילי או שאטה (תלוי במידת החריפות ובטעם האישי, לא הייתי מוותרת גם אם אתם לא חובבי חריף בד"כ).
לרוטב ויניגרט מי זהר
מיץ וגרידה מתפוז אחד גדול ועסיסי במיוחד (או 2 קטנים יותר)
1/4 כוס שמן קנולה
1/4 כוס שמן זית
1 כף סירופ מייפל טבעי (או דבש)
1/2 כפית מלח
1-2 שיני שום כתושות
1/2 כפית תמצית מי זהר באיכות טובה
ומה עושים?
1.מתחילים בהכנת האגוזים (אפשר גם כמה ימים מראש).
בסיר קטן שמים את הסוכר עם השמנת החמוצה, מערבבים היטב ומבשלים 15-20 דקות עד שמתקבל סירופ בצבע ענברי. בוחשים לעיתים קרובות.
מוסיפים את האגוזים וכל התבלינים ומבשלים עוד 3-5 דקות.
משטחים את תכולת הסיר על תבנית מרופדת בנייר אפיה ומניחים להצטנן היטב. שוברים (או חותכים) ושומרים בקופסה סגורה. המרקם יכול להתקבל מעט דביק (כמו טופי שעמד באוטו ביום חם), אבל אין צורך להבהל. מעבירים למקפיא וחותכים כשזה קפוא.
לסלט נשתמש בחופן בלבד, את שאר האגוזים שומרים בקופסה סגורה היטב במקפיא (חשוב להפריד בין השכבות בנייר אפייה). מגישים כתוספת (מבורכת) לגלידת וניל או לעוגת גבינה, או שמכינים שוב את הסלט.
2. מכינים את רוטב: משקשקים היטב בצנצנת עם מכסה טוב את כל חומרי הרוטב.
גם את הרוטב אפשר להכין מראש. הכמות תספיק ל-2 סיבובים של הסלט. הרוטב יישמר היטב בצנצנת סגורה במקרר גם שבועיים-שלושה.
3. להכנת הסלט - בקערה גדולה שמים את כל העלים של הסלט (ללא הפרחים והאגוזים), ומערבבים קלות בשתי הידיים. מפזרים מעל את האגוזים ומקשטים בפרחי מאכל. את הרוטב יוצקים ממש לפי ההגשה. טועמים ומתעלפים. היישר לפנתאון של הסלטים הירוקים, ובכלל.

Comentários