top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

תמונת הסופר/תשרון סער - רוקחת החלומות

לטקס הן לא (רק) תפוחי אדמה - אוסף לביבות לחנוכה, והשמן נשאר בפך...


אם שואלים אותי (ולא רק אותי, כמובן), כל עניין השמן בחנוכה הוא רעה חולה.

בכל הכבוד (ויש כבוד) לחשמונאים, המקדש, פח השמן והחנוכייה, אין סיבה בעולם להכניס לגוף כל כך הרבה שמן, מטוגן, בשבוע אחד וכזו כמות של תפוחי אדמה. גם לא לזכר ניצחון המכבים על היוונים.

ומצד שני - לוותר על לביבות החג? זה הרי מעדן בכל עונה, שלא לאמר מסממניו המובהקים ביותר של החג.

אין ספק, חנוכה הוא חג קשוח לשומרי משקל ושחרי בריאות.


החדשות הטובות הן שאפשר גם אחרת:

את תפוחי האדמה אפשר להחליף (באופן מלא או חלקי) בירקות אחרים;

וחשוב יותר: אין שום הכרח לטגן את הלביבות בשמן עמוק כ'מיטב' המסורת. בשימוש במחבת non-stick טובה - 1/2 כפית שמן מספיקה בקלות לטיגון של 12-16 לביבות.


לביבות לחנוכה | רוקחת החלומות

לביבות תפוחי אדומה (15-16 לביבות)

3-4 תפוחי אדמה בינוניים

3 ביצים

2 כפות גדושות קמח (תופח או רגיל)

2 כפות סובין שיבולת שועל (לא חובה, אבל הרבה יותר בריא. אפשר להחליף ב-2 כפות נוספות של קמח)

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס.


לביבות בטטה - משתמשים ב-2 תפוחי אדמה ו-2 בטטות קטנות (או אחת גדולה). מוסיפים 1/4-1/2 כפית צ'ילי גרוס.


לביבות קולרבי - משתמשים בתפוח אדמה אחד ו-2 קולרבי גדולים.


לביבות כרובית - מוותרים לחלוטין על תפוחי האדמה, ומחליפים אותם בפרחים מכרובית אחת קטנה + גזר אחד.


לביבות זוקיני - משתמשים ב-2 תפו"א + 2 זוקיני גדולים ובשרניים. מוסיפים לתערובת 2-3 כפות שמיר קצוץ.


לביבות ירק - מוסיפים לתערובת תפוחי האדמה כוס ירק קצוץ - בצל ירוק, שמיר, פטרוזיליה).


ומה עושים?


1. מגררים את הירקות (אפשר במעבד מזון). מסננים מנוזלים וסוחטים.

הסחיטה חשובה במיוחד במקרה של הקולרבי והזוקיני כי יש בהם הרהב יותר נוזלים מאשר בתפוחי האדמה/הבטטה.

אם מכינים לביבות כרובית - חולטים את הפרחים 5-6 דקות במים רותחים (או במיקרוגל), ומרסקים במעבד מזון. את הגזר מגררים.


2. מעבירים את הירקות לקערה, מוסיפים את הביצים, הקמח, הסובין, התבלינים והירק (ללביבות זוקיני או ירק). מערבבים היטב. טועמים ובמידת הצורך מתקנים תיבול.


3. רגע האמת, הטיגון:

מחממים מחבת נון סטיק טובה וגדולה (קוטר 26) על להבה גדולה.

בקערית קטנה שמים מעט שמן. טובלים מברשת ומשמנים קלות את המחבת.

מנמיכים את החום למינימום.

לוקחים מהתערובת כף גדולה ומניחים במחבת, פוחסים מעט (עם גב הכף) ומסדרים מסביב את השוליים כך שהלביבה תהיה עגולה ויפה. מסדרים כך 8 לביבות.

מטגנים עד שהתחתית מזהיבה והלביבה התייצבה כך שניתן להפוך אותה בלי שתתפרק.

הופכים ומטגנים כמה דקות נוספות.

מעבירים מיד לצלחת הגשה (אין צורך לספוג עודפי שמן).

משמנים את המחבת בסיבוב נוספת של המברשת וממשיכים לטגן את יתרת הכמות.


4. עוד בשורות משמחות: אפשר בהחלט להכין כמה שעות ולחמם ממש לפני ההגשה בתנור (180 מעלות, 10 דקות, מכוסה ברדיד אלומיניום).


5. מגישים את הלביבות כפי שהן ואפשר להוסיף לצידן שמנת חמוצה או מטבל יוגורט.


לביבות לחנוכה | רוקחת החלומות

ערכים תזונתיים (החישוב ללביבה אחת מכל סוג):

לביבת תפו"א - 54 קלוריות, 1.3 גר' שומן, 2.3 גר' חלבון, 8.5 גר' פחמימות, 42.6 מ"ג כולסטרול, 0.2 גר' סיבים תזונתיים.

לביבת בטטה - 56 קלוריות, 1.3 גר שומן, 2.1 גר חלבון, 8.8 גר' פחמימות, 42.6 מ"ג כולסטרול, 0.2 גר' סיבים תזונתיים.

לביבת זוקיני - 39 קלוריות, 1.3 גר' שומן, 2.0 גר' חלבון, 5.2 גר' פחמימות, 42.6 מ"ג כולסטרול, 0.2 גר' סיבים תזונתיים.

לביבת קולרבי - 35 קלוריות, 1.2 גר' שומן, 2.0 גר' חלבון, 3.7 גר' פחמימות, 42.6 מ"ג כולסטרול, 0.2 גר' סיבים תזונתיים.

לביבת כרובית - 27 קלוריות, 1.2 גר' שומן, 1.7 גר' חלבון, 2.3 גר' פחמימות, 42.6 מ"ג כולסטרול, 0.2 גר' סיבים תזונתיים.


בחישוב פשוט - אפילו אם תוכלו לביבה אחת מכל סוג (ובסה"כ 5 לביבות) - תגיעו ל-211 קלוריות בלבד, ועם סלט ליד - מדובר בארוחת חג שלמה ומלאה ב'מחיר' של 250 קלוריות בלבד. רק אומרת...


מתכונים נוספים לחנוכה (כולל לביבות שאינן 'לטקס') תוכלו למצוא כאן >>> אוסף המתכונים של רוקחת החלומות לחנוכה.

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page