במקפיא שלי שוכבת כבר כמה שבועות שקית של גרגרי תירס.
אני לא זוכרת מתי ולאיזה צורך רכשתי אותה (או שאולי היה זה אחד ה'ילדים' שחשק בה), אבל העובדה היא שלא נעשה בה כל שימוש, ובינתיים היא סתם תופסת מקום. ונפח הקפאה הוא משאב יקר במטבח שלי... אז חפשתי לה שימוש הולם.
בינתיים הגיע חנוכה, והופ... הנה לכם לביבות תירס נהדרות שנתתי להן גוון מקסיקני.
היו כל כך מוצלחות שלא הספקתי לצלם בעצמי, אבל מצאתי תמונה דומה ומותרת לשימוש.
הלביבות יתאימו כמובן לחנוכה, אבל לא רק - קחו אותן בחשבון לכל ארוחה מקסיקנית, סתם לארוחת ערב באמצע השבוע או לבראנצ' של שבת, ולא תצטערו.
לביבות תירס וגבינת צ'דר בהשראה מקסיקנית
מה נצטרך? (25-30 לביבות)
1 חבילה (800 גר') גרגרי תירס קפוא ומופשר מראש
3-4 בצלים ירוקים קצוץ דק
1/2 צרור קטן כוסברה
אוהבי חריף מוזמנים להוסיף 1/2-1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד (אפשר במעבד מזון)
100 גר' גבינת צ'דר מגוררת
2-3 ביצים
1 גביע קוטג' (תמיד יש איזה גביע מיותם שנשאר במקרר יום-יומיים מיותרים ואף אחד כבר לא רוצה לאכול...)
1/2 כוס קמח תירס (לפולנטה) או סובין שיבולת שועל
1/2 כוס קמח
1 שקית אבקת אפיה
מלח, פלפל שחור
לטיגון
1 כף שמן זית (ולא יותר)
ומה עושים?
מפשירים מראש חבילה אחת (800 גר') של גרגרי תירס.
מעבירים חצי מכמות התירס המופשר למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרקם גרגרי.
מוסיפים לאותו מעבד מזון (עם התירס) את הבצל הירוק, הכוסברה והפלפל החריף (אם רוצים) ומעבדים עוד קצת (לא להגיע למרקם משחתי אלא גרגרי גס).
שמים בקערב את גרגרי התירס הטחונים עם הירק ומוסיפים את יתרת גרגרי התירס השלמים.
מוסיפים את שאר החומרים (מתחילים עם 2 ביצים ובמידת הצורך מוסיפים את הביצה השלישית) ומערבבים היטב.
מחממים מחבת שקעים אותם משמנים במעט מאוד שמן עם מברשת סיליקון. יוצקים לכל שקע כף נדיבה של תערובת ומשטחים. מנמיכים להבה ומטגנים על חום נמוך יחסית עד שהלביבה מזהיבה בצידה התחתון ומתייצבת כמעט לחלוטין גם בחלק העליון, רק אז הופכים. אם קשה להפוך והלביבה כבר קבלה מתחילה להשחים בתחתית - מעבירים ללהבה קטנה יותר.
7. מגישים חמים או בטמפרטורת החדר עם שמנת חמוצה.
ערכים תזונתיים
לביבה אחת (מתוך 30) = 76.6 קלוריות, 2.8 גר' שומן, 3.8 גר' חלבון, 9.0 גר' פחמימות,
27.2 מ"ג כולסטרול, 0.8 גר' סיבים תזונתיים.
コメント