036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-13,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • שרון סער - רוקחת החלומות

לביבות זוקיני ובולגרית עם מטבל צזיקי


מתכון שהכנתי בחנוכה האחרון, חשבתי עליו שוב בפסח והחלטתי להכין השנה בשבועות.

ואם אני, שבד"כ ממש לא אוהבת קישואים, אומרת לכם שהלביבות האלה נהדרות - אתם יכולים להאמין לי.

לביבות זוקני ובולגרית | רוקחת החלומות

מה נצטרך?

3 יח' גדולות של זוקיני (בערך 600-700 גר')

100 גר' גבינה בולגרית מעודנת 5% שומן (בערך רבע קוביה, אפשר להחליף בפטה)

50 גר' צהובה מגוררת מכל סוג שאוהבים (אני השתמשתי בתערובת קוואטרו פרומאג'י של גד או בגאודה)

4-5 בצלים ירוקים

3/4 כוס פטרוזיליה

1/2 כוס שמיר (אפשר להחליף בנענע)

2 שיני שום

2 ביצים

1 כפית שטוחה מלח, ½ כפית פלפל שחור

1/2 כוס סולת (בפסח אפשר להחליף בקמח מצה)

1/4 כוס קמח תפוחי אדמה

1 גביע קטן (150 מ"ל) יוגורט טבעי

1 כפית חומץ איכותי (בלסמי, יין לבן או תפוחים)

ועוד קצת מלח, פלפל שחור למטבל הצזיקי

1 כף שמן זית לטיגון


ומה עושים?


1. במעבד מזון (אפשר גם במגררת ידנית) מגררים את הקישואים על קליפתם במגררת גסה (אין צורך לקלף). שמים בחיתול בד מעל מסננת גדולה ונותנים לקישואים להגיר נוזלים, סוחטים כמה פעמים.


2. בינתיים - באותו מעבד מזון (אין צורך לשטוף) מחליפים לסכין הרגילה וקוצצים יחד את כל כמות הירק של המתכון + שיני השום.


3. מערבבים בקערית קטנה את היוגורט עם כף אחת גדושה מהירק הקצוץ, כפית חומץ, מלח ופלפל שחור. מטבל הצזיקי מוכן. מעבירים לקערית הגשה, מכסים בניילון נצמד ושומרים במקרר.


4. מעבירים את הקישוא המגורר והסחוט היטב לקערה גדולה. מפוררים (או מגררים) לקערה את הגבינה הבולגרית ומוסיפים גם את הגבינה הצהובה, הירק הקצוץ, הביצים, הסולת וקמח תפו"א. מתבלים ומערבבים היטב (רצוי ביד, אפשר עם כפפה). נותנים לתערובת לעמוד כחצי שעה להתייצבות.


5. במחבת שטוחה משומנת קלות מאוד (מברישים עם מעט מאוד שמן, אין צורך ביותר מכך) מטגנים לביבות (כמות של כף אחת גדושה מהתערובת לכל לביבה) עד להזהבה, הופכים ומזהיבים גם את הצד השני. סה"כ יתקבלו כ-20 לביבות.