036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-13,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • שרון סער - רוקחת החלומות

כבד עוף ברוטב חמוץ-מתוק של אהרוני

מנה פשוטה ונהדרת מספר הבישול הסיני המיתולוגי של אהרוני, בשינויים קלים שלי.

ולא שאני מתיימרת לעלות על המאסטרו, ממש לא, אבל בכל זאת, הספר פורסם בשנת 1986, בתקופה בה היה כמעט בלתי אפשרי להשיג בארץ חומרי גלם ראויים מהמטבח האסיאתי, בוודאי לא בזמינות שהם מצויים תחת ידנו כיום.

אהרוני בגדולתו ידע להציע את התחליפים המתאימים במגבלות השוק המקומי דאז, אבל 35 שנה אחרי - אפשר וכדאי לחזור לחומרי הגלם המקוריים, ואני משוכנעת שבעניין הזה גם אהרוני עצמו יסכים.

הבישול הסיני של אהרוני. זוכרים?

אז אני מביאה את המתכון בגרסתו המקורית עם עדכונים שלי לחומרי הגלם הזמינים תחת ידינו היום, ותודה מקרב חך ולב למאסטרו אהרוני על כל פועלו הקולינרי האדיר והלא יסולא בפז. ללא ספק אחד השפים המוערכים ביותר בארץ, ולא בכדי.

ואם במקרה יזדמן לו לקרוא את הפוסט הזה - מוזמן בהחלט להביע דעתו ולתקן כל מה שנדרש.


כבד עוף ברוטב חמוץ-מתוק | רוקחת החלומות

מה נצטרך?

500-700 גר' כבדי עוף


למשרה:

1 כף רוטב סויה

2 כפות סאקה (במקור: יין לבן יבש)

1 כפית סוכר חום או סוכר דקלים (במקור: סתם סוכר)

1 בצל ירוק קצוץ

1/2 כפית מלח

1/2 כפית תערובת חמשת התבלינים (במקור: פלפל שחור)


1/2 כוס קמח

שמן לטיגון


לרוטב:

1/2 כוס ציר עוף או ירקות (רצוי בניחוחות אסיאתיים)

1 כף תמרינדי (במקור: דבש)

2 כפות סוכר חום או סוכר דקלים (במקור: סתם סוכר)

3 כפות חומץ אורז (במקור: סתם חומץ)