התפוזון הסיני (קומקוואט) הוא אחד מעצי הנוי הפופולריים בארץ, אבל מה עושים עם כל הפירות האלה, שמבשילים כולם כמעט בבת אחת???
אפשר להכין מהתפוזונים ריבה, ליקר, ואפילו תפוזונים כבושים, אבל אין משהו פשוט? כזה שאפשר להכין בכמה דקות? ובעודי מהרהרת (כבר כמה ימים) בנושא, נתקלתי, באתר של בלוגר אמריקאי בשם Nik Sharma, ברעיון של טפנד עם תפוזונים סיניים.
במתכון של שארמה, שנכתב במסגרת שת"פ עם חברה לייצור זיתים מקליפורניה, התפוזונים הם בעיקר תיבול לטפנד זיתים וזה לא ממש מה שהתכוונתי, אבל הרעיון כרעיון שבה את ליבי והתחלתי להשתעשע איתו.
שיחקתי עם הכמויות, שיניתי יחסים (לטובת התפוזון הסיני כמובן), תיבלתי בטעמים שאהבה נפשי, והתוצאה - פשוט נפלאה. שלא לדבר על פשטות ומהירות ההכנה.
החלק הכי מסובך במתכון הוא שטיפת הכלים...
אז צאו לגינה או למרפסת וקטפו לכם כמה תפוזונים או מצאו שכנ.ה שמחפשים קונים לסחורה שלהם ורוצו להכין ב-5 דקות (כולל שטיפת הכלים) את המתכון הנהדר הזה.
ממרח נ..ה..ד..ר על פרוסת לחם או ברוסקטה, ונראה לי שיכול לשמש גם כמרינדה מעולה לדג, אבל את זה עדיין לא ניסיתי, אז אעדכן בהמשך.
בינתיים, הנה המתכון לטפנד (וכן, אפשר לקרוא לו גם סלסה).
מה נצטרך?
6-8 תפוזונים סיניים גדולים יחסית (אם הם קטנים - אפשר גם 10 יח')
1 כוס זיתי קלמטה מגולענים
2-3 שיני שום
1 פלפלון צ'ילי אדום קטן מיובש
2 כפות גדושות פיסטוק קלוף
חופן נדיב פטרוזיליה
חופן נדיב כוסברה
מיץ מחצי לימון
1/4 כוס שמן זית איכותי
1/2 כפית גרגרי אניס
ומה עושים?
חוצים את התפוזונים ומגלענים אותם.
מכניסים למעבד מזון יחד עם שאר החומרים, מעבדים עד לקבלת ממרח אחיד פחות או יותר, אבל לא משחה (כמו שרואים בתמונה). טועמים ומתקנים תיבול, וזהו בעצם.
מעבירים לצנצנת, מזלפים למעלה עוד כף שמן זית, ומאחסנים במקרר.
הבטחתי שיהיה פשוט, לא?
Comments