טבולה? כולם מכירים. והרוב גם אוהבים.
אבל החלפת העגבניות ברימונים משדרגת את הסלט ולוקחת אותו למקום לגמרי אחר.
קצת דומה לסלט הקינואה שלי, אבל בכל זאת - טבולה.
מסוג הסלטים העונתיים שאפשר רק להצטער על כך שאי אפשר להכין כל השנה. כמו, למשל, הסלט הירוק עם התאנים, שגם אותו אני מכינה בעונה הזו כמעט כל שבוע.
אז רוצו להכין טבולה רימונים לפני שהם ייעלמו לגמרי מהשווקים.
מה נצטרך?
1 כוס בורגול עבה
2 כוסות מים רותחים
2 רימונים גדולים
1/2 צרור נענע
1/2 צרור פטרוזיליה
1/2 צרור עירית (או בצל ירוק)
שמן זית
1 לימון בינוני
1 כף רכז רימונים
1 כפית דבש (אפשר להחליף במייפל או סילאן)
1 כפית מלח
ומה עושים?
1. שמים את הבורגול בקערה גדולה עם כפית שטוחה מלח. יוצקים מים רותחים, מכסים ונותנים לכל העסק לעמוד. בתוך חצי שעה עד שעה כל הנוזלים ייספגו, נבדוק שהבורגול רך ואז נמתין שהבורגול יתקרר.
אם הבורגול עדיין לא רך - אפשר להוסיף עוד חצי כוס מים רותחים ולהמתין עוד קצת.
2. בינתיים מפרקים את שני הרימונים.
הדרך הכי נוחה ופשוטה שאני מכירה (וזה לוקח באמת כמה דקות) היא בעזרת המכשיר הזה, שהוא פשוט גאוני בעיני (חפשו בגוגל 'פורט רימונים' או 'מכשיר לקילוף רימונים').
כמה מכות במערוך או פטיש שניצלים ויש לכם את זה.
אפשר כמובן גם לקנות רימון מקולף, ובלבד שיהיה ממש טרי!
מוסיפים את הרימון (עם כל הנוזלים שהתקבלו במהלך הפירוק) לקערה עם הבורגול הקר.
3. קוצצים דק את כל הירק (עלי נענע בלי גבעולים בבקשה), ומוסיפים לקערה.
4. סוחטים לצנצנת קטנה את הלימון, מוסיפים שמן זית, דבש ורכז רימונים. סוגרים ומנערים היטב. יוצקים על הסלט ומערבבים. טועמים ובמידת הצורך מתקנים תיבול (מלח? לימון? עוד קצת דבש?) שומרים במקרר עד ההגשה, אפשר להכין יום ואפילו יומיים מראש.
מגישים ומרגישים סתיו...
ערכים תזונתיים:
מנה של 3 כפות נדיבות (כ-150 גר') = 116.9 קלוריות, 2.5 גר' שומן, 2.7 גר' חלבון, 21.6 גר' פחמימות, 0 מ"ג כולסטרול, 0.8 גר' סיבים תזונתיים. שווה!!!
Comments