עוד מתכון לעונת המשמשים שכעת בעיצומה, והפעם - טארט משמשים שאני אוהבת במיוחד.
לכאורה - מתכון פשוט: בצק שקדים, קרם שקדים ופרי.
אבל בזכות החליטה של המשמשים בצ'אי מסאלה, מתקבל עומק טעמים עדין ומעניין במיוחד.
טארט משמשים מבושם על קרם שקדים
מה נצטרך?
1/2 ק"ג משמש (10-12 יחידות)
2 כפות חליטת תה צ'אי מסאלה
חופן אגוזי מקדמיה או שקד מולבן פרוס
להגשה: ניצני וורדים
לבצק שקדים
150 גר' (1 כוסות + 1 כף) קמח
90 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
50 גר' (1/4 כוס) סוכר או אבקת סוכר
30 גר' (2 כפות) שקד מולבן טחון
1 חלמון (לכמות כפולה - ביצה אחת שלמה)
לקרם שקדים
125 גר' חמאה רכה
125 גר' סוכר
125 גר' שקד מולבן טחון
2 ביצים
1-2 כפות רום או ליקר אמטרו
ומה עושים?
1. מתחילים בהכנת המשמשים (רצוי כמה שעות מראש): חוצים ומגלענים את המשמשים, שמים אותם בסיר קטן עם מים כדי כיסוי ו-2 כפות חליטת צ'אי מסאלה. אני השתמשתי בחליטה גסה של תבליני פרג שקניתי בשוק לוינסקי וכוללת: קליפות קינמון, זנגביל, עלי וורדים, תרמילי הל.
מביאים לרתיחה, מבשלים 10 דקות ומכבים את האש.
נותנים למשמשים להצטנן לחלוטין בתוך הנוזל (כמה שעות ואפילו לילה).
2. מכינים את הבצק - בקערת מעבד מזון שמים קמח, סוכר (או אבקת סוכר) ושקד הטחון. מפזרים מעל את קוביות החמאה הקרה. מעבדים עד לקבלת פירורים עדינים. מוסיפים את החלמון ומעבדים עוד מעט, עד שמתחיל להיווצר כדור בצק. במידת הצורך מוסיפים כפית מי קרח.
מוציאים את הבצק לשיש, מאחדים אותו במספר תנועות לישה יוצרים כדור ומשטחים לצורת פיתה. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
3. מכינים את קרם השקדים - מערבבים יחד את כל החומרים במעבד מזון. שומרים במקרר עד השימוש.
4. מסננים את המשמשים ומקלפים את הקליפה הדקה העוטפת אותם (האמת היא שלא חובה לקלף אבל נחמד). מניחים על נייר סופג לספיגת עודפי נוזלים.
5. מרדדים את הבצק לעובי 2-3 מ"מ, מרפדים תחתית ודפנות של רינג עגול או תבנית אפיה לפאי. מעבירים לקירור או הקפאה למשך 1/2 שעה לפחות.
6. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).
7. יוצקים את הקרם השקדים אל תוך התבנית ומסדרים מעל הקרם את המשמשים. אפשר לסדר עם הצד החתוך כלפי מעלה או מטה, למראה דרמטי או מסודר יותר, כרצונכם.
8. קוצצים את אגוזי המקדמיה ומפזרים מעל המשמשים.
9. אופים 30-40 דקות, עד שהקרם מתייצב והמשמשים מקבלים צבע זהוב בקצוות.
10. מצננים לטמפ' החדר. מפזרים מעל ניצני וורדים ומגישים.
ערכים תזונתיים:
מהטארט יתקבלו 16 מנות נאות.
מנה = 284 קלוריות, 18.9 גר' שומן, 4.5 גר' חלבון, 24.1 גר' פחמימות, 73.2 מ"ג כולסטרול, 0.6 גר' סיבים תזונתיים.
Comments