top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

תמונת הסופר/תשרון סער - רוקחת החלומות

חיתוכיות קראק פאי מהירות הכנה

כבר חודשים הבן שלי מבקש שאכין קראק פאי, אבל אני, איך לאמר בעדינות, לא מתחברת לקונספט, מצטערת...

ובכל זאת, כשמתגבשת לה ארוחת דיינר אמריקאי אני חושבת לעצמי שהזדמנות טובה יותר מזו להכנת קראק פאי לא תהיה, מה גם שהוא שוב מבקש, הנסיך שלי.

נו טוב, כמו שאומרים אצלנו בפולניה, אני מחליטה לזרום עם הרעיון.


תחקיר קצר מגלה לי שמדובר במתכון מושחת (טוב, את זה כבר ידעתי) מסורבל להכנה, עמוס סוכר לעייפה ועשיר, עשיר מדי. יותר מ - 2-3 ביסים הם כבר יותר מדי לאנשים רבים.

אני מתבאסת, אבל לא נואשת, וממציאה גרסת חיתוכיות שהיא גם מהירת הכנה, גם קצת יותר קלילה וגם מבטיחה מנות בגודל הרבה יותר רלבנטי.

מגישה לשולחן בחשש מה, אבל מהר מאוד מתבדה, איזו הצלחה!!!

אוהבי הז'אנר מתלהבים, ואני מתלבטת אם לרשום פטנט על קיצור הדרך ההיסטורי (או ההיסטרי), אבל מחליטה לשחרר ישירות לבלוג.

אז הנה הוא לפניכם המתכון שלי לחיתוכיות קראק-פאי מהירות הכנה.

חיתוכיות קראק פאי בגרסה מהירת הכנה | רוקחת החלומות

חיתוכיות קראק פאי מהירות הכנה

לתבנית בגודל 25*25 ס"מ (גם 20*25 או בדומה יהיה בסדר)


לבסיס

150 גר' חמאה מומסת

75 גר סוכר דמררה (חום בהיר)

1 ביצה L

100 גר' שיבולת שועל (גסה או דקה, לא משנה, בכל מקרה טוחנים הכל במעבד מזון)

100 גר' קמח

1/4 כפית אבקת אפיה

1/8 כפית סודה לשתיה

1/2 כפית מלח


1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות)

מרפדים תבנית בגדול 25*25 ס"מ (או 20*25 ס"מ) בנייר אפיה.

2. מכניסים שיבולת שועל למעבד מזון ומעבדים מעט. אם משתמשים בשיבולת שועל דקה (מהירת הכנה או קוואקר) - אין צורך לעבד בנפרד.

3. מוסיפים למעבד מזון את כל שאר מרכיבי הבסיס ומעבדים לקבלת בצק אחיד.

4. משטחים את הבצק מיד בתחתית התבנית המרופדת בנייר אפיה.

5. אופים חצי אפיה (כ-10 דקות) ומצננים מעט.


*** שימו לב: את מעבד המזון אין צורך לשטוף עדיין, ממשיכים איתו ישירות להכנת המלית.

*** את התנור לא מכבים, אלא מנמיכים טמפ' ל-160 מעלות.


למלית

100 גר' סוכר לבן (אם לא אוהבים מאוד מתוק אפשר להפחית את כמות הסוכר ל-75 גר')

100 גר' סוכר חום כהה (אם לא אוהבים מאוד מתוק אפשר להפחית גם את כמות הסוכר החום ל-75 גר', החיתוכיות עדיין יהיו מתוקות דיין, באמת)

1/2 כפית מלח

200 מ"ל שמנת לבישול (אפשר שמנת מתוקה כמו במתכון המקורי, אבל שמנת לבישול בהחלט מספיקה)

8 חלמונים

1 כפית וניל

200 גר' חמאה מומסת


6. באותו מעבד מזון שהשתמשנו להכנת הבסיס - שמים את כל חומרי המלית למעט החמאה ומערבבים היטב. מוסיפים את החמאה המומסת ומעבדים עוד מעט לקבלת תערובת אחידה.

7. שופכים את התערובת לתבנית על גבי הבצק החצי אפוי.

8. מחזירים לתנור בחום של 160 מעלות למשך 45-50 דקות.

המאפה צריך להיות יציב בשוליים ומעט רוטט במרכז, ולקבל צבע זהוב עמוק.

מוציאים מהתנור, מצננים ומעבירים למקרר לכמה שעות.


להגשה

1/4 כוס אבקת סוכר (ואפשר גם חצי כפית קינמון)

קרם פרש, שמנת חמוצה או יוגורט יווני עשיר


9. לפני ההגשה מפדרים בנדיבות באבקת סוכר (אני הוספתי מעט קינמון), חותכים לריבועים בגדול 4*4 ס"מ, מסדרים במנז'טים ומגישים בטמפ' החדר לצד קערית קרם פרש או שמנת חמוצה או יוגורט יווני עשיר (או בלי כל אלה).

חיתוכיות קראק פאי בגרסה מהירת הכנה | רוקחת החלומות

ערכים תזונתיים (לפי 36 יחידות, הכמויות המופחתות של הסוכר ובלי אבקת סוכר לקישוט)

חיתוכית אחת = 143.1 קלוריות, 10.5 גר' שומן, 1.8 גר' חלבון, 10.5 גר' פחמימות, 85.7 מ"ג כולסטרול, 0.3 גר' סיבים תזונתיים.

381 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page