עוגיית החג המסורתית בגרסה ביתית נפלאה עם קמח כוסמין, שמן זית, פחות סוכר, יותר תבלינים, והכי חשוב - בזיגוג לבן חגיגי במיוחד.
הכנת העוגיות פשוטה מאוד. הכנת הזיגוג קצת, ממש קצת, יותר מאתגרת. העוגיות טעימות גם ללא הזיגוג, אבל איך נוותר על הלוק ההורס???
מה נצטרך?
מהכמות יתקבלו 40-50 עוגיות
440 גר' קמח כוסמין
1 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתיה
1/2 כפית קינמון
1/4 כפית מלח
1/4 כפית ציפורן, ג'ינג'ר, הל, פלפל אנגלי טחון (לא חייבים את כל התבלינים, אם כי בעיני זה סוד הקסם של העוגייה)
2 ביצים גדולות L
200 גר' דבש
150 גר' (2/3 כוס) שמן זית
1 כף גרידת תפוז
לזיגוג:
200 גר' אבקת סוכר (ועוד 50 גר' ליתר ביטחון)
מיץ מלימון אחד
ומה עושים?
מחממים תנור לחום בינוני-נמוך (170 מעלות). מרפדים תבנית בנייר אפיה.
בקערת מיקסר שמים את כל החומרים היבשים - קמח, אבקת אפיה, סודה לשתייה, מלח ותבלינים.
יוצרים בור במרכז ושופכים לתוכו את הדבש, הביצים, השמן וגרידת התפוז. מעבדים במיקסר רק עד שהתערובת אחידה. מוודאים היטב שלא נותרו משקעים לא מעורבבים בתחתית.
יוצרים מהתערובת כדורים קטנים במשקל 12 גר' (בגודל עגבניות שרי בערך), מסדרים על התבנית עם מרווחים, העוגיות יתפשטו מעט באפייה.
אופים 10-11 דקות.
בינתיים מכינים את הזיגוג. בקערה קטנה שמים את אבקת הסוכר עם מיץ מחצי לימון ומערבבים במטרפה קטנה. במידת הצורך מוסיפים עוד מעט מיץ לימון (בהדרגה!!!) ובסוף בסוף, ממש אם חייבים אפשר להוסיף גם כמה טיפות מים. אבל ממש טיפות, לא יותר.
צריכה להתקבל תערוכת לבנה, בוהקת וסמיכה מאוד. אם היא נוזלית מדי אפשר להוסיף עוד קצת אבקת סוכר.
ברגע שהעוגיות יצאו מהתנור יש לצפות אותן בעודן חמות או לפחות חמימות. תנו להן דקה-שתיים ואז, עובדים בזריזות עם כפפה (כי העוגיות בכל זאת עדיין חמות מאוד): מרימים כל עוגייה, טובלים את החלק העליון שלה בזיגוג, מנערים מעט ומניחים חזרה על מגש קר או רשת צינון. תוך כמה דקות הזיגוג יתקשה ולא יהיה דביק.
אם הזיגוג לא נתפס על העוגייה מוסיפים עוד כמה טיפות מים (אם הוא סמיך מדי) או כמה כפיות אבקת סוכר (אם הוא דליל מדי). אחרי 2-3 עוגיות אתם תבינו את הפרינציפ. מבטיחה.
ממשיכים ככה עם כל העוגיות ואז מתחילים סיבוב נוסף של אפיה וזיגוג. סה"כ 3 סיבובים.
בין סיבוב לסיבוב הזיגוג עלול להתקשות מעט. מוסיפים לו כמה טיפות מים, טורפים היטב וממשיכים. זה ממש פשוט, באמת.
את הציפוי שנשאר לי (ממש לא הרבה) אני שומרת בקופסה סגורה היטב כדי לקשט איתו את עוגת הדבש של ערב החג.
אחרי שכל העוגיות הצטננו והזיגוג התקשה שומרים בקופסה סגורה היטב.
ערכים תזונתיים:
לעוגייה אחת, לפי חישוב של 50 עוגיות מכל הכמות:
Comments