הגספאצ'ו המקורי, כידוע, הוא מרק עגבניות קר מהמטבח הספרדי שלא עובר כלל בישול. מדובר בהברקה של ממש, מרענן אמיתי לימים חמים, כמו בספרד או בישראל...
המתכון שאני מציעה כאן הוא לא בדיוק גספאצ'ו - הוא לא עשוי מעגבניות, הוא עובר בישול, במובן מסויים (אבל רק קצת) הוא מזכיר את הבורשט, ובכל זאת, בסופו של דבר הוא מוגש קר ומרענן בדיוק כמו גספאצ'ו, אבל בצבע סגול מהפנט, שאי אפשר להישאר אדישים אליו.
ומה עוד? זו מנה מעולה לדיאטה, ויש לה גם גרסה טבעונית. רק אומרת.
אז מתכון לגספאצ'ו עגבניות אפשר למצוא כאן, אבל היום אנחנו בעניין בהרפתקה של הגספאצ'ו הסגול.
גספאצ'ו סגול
מה נצטרך?
1 כף שמן זית
1 כרוב אדום קטן (600 גר' בערך)
1 תפוח אדמה בינוני
1 סלק בינוני
2-3 שיני שום
1 כף גי'נג'ר קצוץ
3.5 כוסות ציר ירקות
1 כפית גדושה מלח
1 כפית שטוחה פלפל שחור
2 כפיות גדושות תערובת תבלינים בשם purple magic של FAT PAPA (שווה להתאמץ להשיג את המוצר הזה, תוספת התבלינים כאן ממש משדרגת).
מיץ מחצי לימון
1/2 כוס שמנת לבישול (או חלב צמחי מכול סוג שאוהבים לגרסה טבעונית)
להגשה:
2-3 רצועות דקיקות של כרוב סגול
1-2 כפות קוביות סלק קטנטנות
1 גבעול סלרי (ללא העלים) פרוס דק מאוד
1 בצל ירוק (או עירית) קצוץ דק
בתמונה יש גם פרוסה של גבינת עיזים - בדיעבד אני חושבת שזה ממש לא הכרחי, אולי עדיף לפורר מעט רוקפור. אבדוק ואעדכן בהזדמנות ראשונה.
ומה עושים?
בסיר גדול מחממים מעט את שמן הזית.
חותכים את הכרוב לרבעים, נפטרים מהליבה, חותכים כל רבע ל-3 קוביות גדולות ושמים בסיר. רגע לפני - פורסים רצועות דקות מאוד בכמות של 2-3 כפות ושומרים להגשה.
קולפים את תפוחי האדמה, חותכים לקוביות, מוסיפים לסיר ומקפיצים מעט.
קולפים את הסלק, חותכים לקוביות, מוסיפים לסיר ומקפיצים מעט. חותכים פרוסה או שתיים מהסלק (לפני הבישול) לקוביות קטנטנות בכמות של כף או שתיים ושומרים להגשה.
ממשיכים לאדות את הירקות במשך כמה דקות עד שהכרוב מתחיל להתרכך ולאבד נפח.
מוסיפים את השום, הג'ינג'ר, ציר הירקות והתבלינים.
מביאים לרתיחה ומבשלים כחצי שעה עד שכל הירקות רכים מאוד.
מוסיפים את מיץ הלימון.
טוחנים בבלנדר מוט חזק עד למרקם חלק וקטיפתי. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
מוסיפים את השמנת, טוחנים עוד מעט, וזהו.
מעבירים לקופסה גדולה או קערת הגשה ולמקרר לצינון יסודי.
מגישים קר עם רצועות דקיקות של כרוב אדום, קוביות קטנטנות של סלק, מקל סלרי אחד פרוס דק מאוד ומעט בצל ירוק או עירית קצוצים דק.
ערכים תזונתיים:
מנה (200 גר' ) = 68.1 קלוריות, 3.2 גר' שומן, 1.8 גר' חלבון, 8.2 גר' פחמימות, 7.5 גר' כולסטרול, 2.1 גר' סיבים תזונתיים.
Comentários