שלושה ממרחים קלאסיים ואהובים במיוחד מהמטבח המקסיקני – פריחולס, גוואקמולי וסלסה אדומה.
לצד טורטיות, טאקו או נאצ'וס, עם שמנת חמוצה, גבינת צ'דר מגוררת דק וחסה טריה – זהו פינוק אמיתי לארוחת בוקר קצת אחרת או ערב עם חברים, ואפילו בסוכה.
גוואקמולי
2 אבוקדו בשלים ורכים (סוף סוף חזרו לשווקים) – להכניס לקערה ולמעוך במזלג. אם האבוקדו לא ממש בשלים – אל תתאמצו, תעברו ישר למתכון הבא, זה פשוט לא יעבוד…
2 עגבניות תמר בשלות חתוכות לקוביות קטנות 2-3 שיני שום כתושות 2 כפות בצל ירוק קצוץ דק 2 כפות כוסברה קצוצה דק פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד (הכמות לפי טעמכם האישי) מיץ מחצי לימון סחוט טרי
מלח, פלפל שחור גרוס
ומה עושים? קלי קלות. קוצצים, מערבבים, מתבלים, וטועמים.
סלסה של עגבניות טריות
3 עגבניות תמר קצוצות לקוביות קטנטנות 1/4 עד 1/2 בצל סגול קצוץ דק מאוד 3-4 שיני שום כתושות 2 כפות כוסברה קצוצה דק 2 כפות בצל ירוק קצוץ דק פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד מלח, פלפל שחור גרוס, מיץ מחצי לימון סחוט טרי
ומה עושים? גם במתכון זה קלי קלות. קוצצים, מערבבים, מתבלים, וטועמים. וזהו.
פריחולס (במתכון הזה נדרשת הערכות מראש, אבל אל תוותרו, הוא פשוט מעולה!!!)
250 גר' שעועית אדומה או שחורה – משרים בכמות גדולה של מים קרים למשך לילה עד 12 שעות (או 400 גר' שעועית קפואה שחורה או אדומה) 2-3 עלי דפנה כמה גרגרי פלפל אנגלי 1/4 בצל 5-6 שיני שום 1/2 פלפל ירוק חריף 1/2 כפית כמון
מיץ מחצי לימון סחוט טרי
מלח, פלפל שחור גרוס
ומה עושים?
1. מבשלים את השעועית בכמות גדולה של מים קרים עם עלי הדפנה והפלפל האנגלי (ללא מלח!) למשך שעה בערך, עד שהשעועית רכה מאוד.
2. מעבירים לנינג'ה או כוס של בלנדר מוט או מעבד מזון 2 כוסות של השעועית המבושלת עם 1/2 כוס ממי הבישול ואת כל שאר החומרים (למעטי עלי הדפנה והפלפל האנגלי). שומרים את מי הבישול ובמידת הצורך מוסיפים עוד מעט מהם לממרח.
3. מעבדים היטב לממרח אחיד וחלק. טועמים ומתקנים תיבול עפ"י הצורך.
מעבירים את הממרחים לכלי הגשה.
מוסיפים לצידם שמנת חמוצה, גבינת צד'ר מגוררת דק (או גבינ"צ אחרת שאוהבים) וחסה חתוכה לרצועות דקות.
מגישים עם טאקו, טורטיות, נאצ'וס ונהנים מארוחה קלילה וטעימה להפליא, שהיא גם צמחונית וגם טבעונית, גם משביעה וגם בריאה.
コメント