ריכזתי עבורכם בפוסט אחד כמה מתכונים שמתאימים לארוחות של שבועות ועדיין לא עלו כפוסטים נפרדים לבלוג.
הם קצת פחות מפורטים מהרגיל ובלי תמונות, אבל אני מקווה שבכל זאת יהיו לכם לעזר.
ובכל מקרה - מוזמנים לפנות אלי בדוא"ל בכל שאלה ואשמח לענות.
עוגת גבינה פירורים
לארוחה מס' 1 - הארוחה הקלאסית
לבצק
2 כוסות קמח 200 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
1/2 כוס סוכר
1 כף גרידת לימון
2 חלמונים
למלית
500 גר' גבינה לבנה 5%
250 גר' גבינת שמנת
3/4 כוס (50 גר') סוכר
40 גר' (1/2 שקית אינסטנט פודינג וניל
500 מ"ל שמנת מתוקה
ומה עושים?
מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות)
מכינים את הבצק: מכניסים למעבד מזון את כל חומרי הבצק למעט החלמונים. מעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים את החלמונים ומעבדים מעט לקבלת בצק אחיד.
אופים את הבצק: משטחים את הבצק על תחתית תבנית גדולה (של התנור) מרופדת בנייר אפייה. קורצים במרכז עיגול בעזרת התבנית (עגולה קוטר 26) שתשמש אותנו בהמשך לעוגה. אופים 12-15 דקות, עד שהבצק מזהיב. מצננים.
מכינים את המלית: שמים בקערת המערבל את הגבינות, מחצית מכמות הסוכר, והפודינג. מערבבים היטב ומעבירים לקערה.
ממשיכים לעבוד באותה קערת מערבל (אין צורך לשטוף) ומקציפים בה את שמנת המתוקה עם יתרת הסוכר.
מקפלים את הקצפת בעדינות רבה אל תערובת הגבינות (או להיפך, זה לא כל כך משנה).
מרכיבים את העוגה: מפרידים את עיגול הבצק שקרצנו מהחלקים שסביבו ומניחים בתחתית התבנית. יוצקים מעל את המלית. משאירים 1 ס"מ גובה לטובת הפירורים. מכניסים למקרר לשעה.
בינתיים מרסקים או טוחנים במעבד מזון את הלחקים הנותרים של הבצק עד לקבלת פירורים.
כאשר העוגה מתייצבת, מפזרים את הפירורים באופן אחדי על העוגה.
אפשר להכין מראש ולשמור במקפיא. לא לשכוח להפשיר יממה לפי ההגשה.
מקרוני עם גבינה צפתית
לארוחה מס' 2 - ארוחה מבית ספרדי
1 חבילה מקרוני - אפשר גם ספגטי, אבל המתכון המקורי הוא עם מקרוני אמיתיים עם חור.
50-100 גר' חמאה
250-300 גר' גבינה צפתית קשה (יש למחלבות גד גבינה מעולה לעניין הזה)
ומה עושים?
מבשלים את המקרוני בהתאם להראות היצרן. מסננים ומעבירים לקערת הגשה.
חותכים את החמאה לקוביות קטנות ומפזרים מעל המקרוני. מערבבים מעט ומחכים שכל החמאה תימס.
בינתיים מגררים דק את הגבינה הצפתית. מפזרים את הגבינה המגוררת מעל המקרוני (כמו כיפה לבנה) ומגישים מיד.
בורקיטס - בורקס מבצק פריך
לארוחה מס' 2 - ארוחה מבית ספרדי
לבצק:
315 גר' (2+1/4 כוסות) קמח לבן
1 כפית אבקת אפיה
100 גרם חמאה קרה
1/2 כוס שמן
1 ביצה
1/2כוס חלב
1/4כפית מלח
למלית:
100 גרם גבינה בולגרית
100 גר' גבינה כחושה (טוב טעם, כנען או תבור)
100 גר' קשקבל
1 ביצה
לציפוי:
ביצה טרופה
שומשום
ומה עושים?
מכינים את הבצק: מכניסים את כל חומרי הבצק למעבד מזון ומעבדים 2-3 דקות בפולסים קצרים עד לקבלת בצק אחיד, רך וחלק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
מכינים את המלית: מגררים לקערה את הגבינה הבולגרית והקשקבל. מוסיפים את הגבינה הכחושה והביצה. מערבבים היטב. ממליחים (בזהירות) ומפלפלים מעט. טועמים ומתקנים תיבול.
מכינים את הבורקיטס: מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים על משטח עבודה מקומח בעובי של כ-3 מ"מ. קורצים עיגולים בקוטר 6-7 ס"|מ. שמים במרכז כל עיגול בצק כפית נדיבה מהמלית מקפלים ומהקים היטב את הקצוות. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
מקשטים: מברישים את הבורקיטס בביצה ומפזרים עליהם שומשום.
עד כאן אשר להכין מראש ולהקפיא עד האפיה
אופים ומגישים: ממש לפני ההגשה אופים את הבורקיטס בתנור בחום קצת בינוני (180 מעלות) 15-20 דקות עד להזהבת המאפים. מגישים חמים.
סלט יווני
לארוחה מס' 2 - ארוחה מבית ספרדי
3-4 עגבניות בשלות ומוצקות - חתוכות לפלחים
3-4 מלפפונים צעירים ונוקשים חתוכים לטבעות עבות
2 פלפל אדום חתוך לרצועות
1 כוס זיתים שחורים יוונים (דלפי או טאסוס)
200 גר' גבינת פטה (או בולגרית) - חתוכה לקוביות
לרוטב: שמן זית, מעט מיץ לימון, מלח, פלפל שחור גרוס.
ומה עושים?
מניחים את כל הירקות בקערת הגשה ומערבבים קלות.
מפזרים מעל את קוביות הגבינה והזיתים.
ממש לפני ההגשה מתבלים בסיבוב שמן זית ו-1/2 לימון סחוט טרי.
שימו לב: אין צורך להמליח, הגינה והזיתים עושים את זה מצויין.
סלט בייבי מוצרלה
לארוחה מס' 3 - ארוחה בשיק איטלקי
1 ק"ג (סלסילה גדולה) עגבניות שרי, רצוי מסוגים שונים
300 גר' בייבי מוצרלה
1 צרור בזיליקום
שמן זית
חומץ בלסמי
מלח
ומה עושים?
חוצים את עגבניות הרי ומעבירים לקערה גדולה.
מסננים את הגינה ומוסיפים לקערה.
\מפרידים את עלי הבזיליקום מהגבעולים. קוצצים גס ומוסיפים לקערה.
מערבבים קלות.
מתבלים בסיבוב שמן זית,, זרזיף חומץ בלסמי ומעט מלח.
סלט ארוגולה, קולרבי ופטה
לארוחה מס' 7 - ארוחה ישראלית
1 צרור ארוגולה או רוקט או חבילה עלי בייבי או כל תערובת ביניהם
2-3 בצלים ירוקים
3-4 יח' קולרבי צעיר ורענן
200 גר' גבינת פטה (או בולגרית)
50-100 גר' שקדים
לרוטב
1/4 כוס שמן זית
גרידה ומיץ מלימון חד סחוט טרי
מלח, פלפל שחור גרוס
ומה עושים?
בקערת הגשה מניחים מחצית מהעלים הירוקים.
קוצצים את הבצק הירוק ומוסיפים מחצית לקערה.
קולפים את הקולרבי וחותכים (רצוי במנדולינה) לגפרורים דקים. מוסיפים מחצית הכמות לקערה.
חותכים את הגבינה לקוביות קטנות, ומוסיפים לקערה מחצית מהכמות.
מסדרים קומה שניה של עלים, בצל ירוק, קולרבי וגבינה.
קולים את השקדים (כמה דקות במחבת יבשה), מצננים וקוצצים גס.
מפזרים מעל הגבינה.