עוד עוגת שזיפים נפלאה. פשוט נפלאה.
לחתוך לריבועים, לסדר בעטרות נייר, להניח בקופסה יפה ולקחת לים או לבריכה.
מה נצטרך?
8 שזיפים אדומים בשלים מאוד
1 כף ברנדי
1 כף סוכר
לשטרויזל
60 גר' חמאה קרה מאוד חתוכה לקוביות
15 גר (1 כף) סוכר
40 גר' (חצי כוס) אבקת סוכר
15 גר' (1 כף גדושה) שקד מולבן טחון
80 גר' (1/2 כוס פחות 1 כף) קמח
כמה טיפות תמצית וניל איכותית
1 כפית גרידת לימון
לבצק ברטון
200 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
200 גר' (1 כוס) סוכר
1 ביצה
2 חלמונים
280 גר' (2 כוסות) קמח
10 גר' (1 שקית) אבקת אפיה
ומה עושים?
1. חוצים את השזיפים, מגלענים, מחלקים כל מחצית ל-3 פלחים ושמים בקערה קטנה. מוסיפים את הברנדי והסוכר, מערבבים מעט, ונותנים לזה לעמוד.
2. מכינים את השטרויזל: מכניסים את כל החומרים לקערת מעבד מזון ומעבדים בפולסים קצרים עד שמתקבלים פירורים גסים.
מעבירים לקערה מכוסה היטב או קופסה קטנה ומכניסים למקרר. חשוב מאוד לשמור על השטרויזל קר מאוד.
ערבוב קטן לשזיפים, וממשיכים לעבוד עם קערת המעבד כפי שהיא, אין צורך לשטוף.
3. מכינים את הבצק: מכניסים לקערת מעבד המזון את כל החומרים של הבצק, ומעבדים עד לקבלת כדור בצק אחיד, זהוב ויפה.
מחלקים ל-2 כדורים. לעוגה נשתמש בכדור אחד בלבד.
הנחיות שימוש לכדור השני - ראו בסוף הפוסט, בינתיים משטחים אותו לצורת פיתה עוטפים היטב ומכניסים למקרר או למקפיא.
לפני שממשיכים - עוד ערבוב קטן לשזיפים.
4. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).
5. לוקחים כדור אחד של בצק ומשטחים בצורה אחידה ככל האפשר בתבנית אפיה משומנת בגודל 20*25 ס"מ בערך. לתבנית כפולה - משתמשים בכל כמות הבצק (ומכפילים בהתאם את כמות השטרויזל והשזיפים).
5. שופכים על הבצק את השזיפים השיכורים עם כל המיצים הנפלאים שהצטברו סביבם.
6. מפזרים מעל השזיפים בנדיבות רבה את השטרויזל (כל הכמות שהכנו).
7. מכניסים לתנור החם (180 מעלות) ואופים 35-40 דקות, עד שהשטרוזל מקבל גוון זהוב עמוק ונהיה פריך וקראנצ'י. בגלל כל המיצים שהשזיפים מפרישים האפיה עשויה להתארך קצת יותר, זה בסדר. פשוט תעקבו אחרי מצב השטרויזל.
8. חותכים רק אחרי שהעוגה התקררה ממש ממש טוב, מומלץ גם שעה-שעתיים במקרר.
9. להגשה: חותכים לריבועים של 4*4 ס"מ ומסדרים בעטרות נייר. מכניסים לקופסה ולוקחים לים או לבריכה.
רוצים להתפנק בבית? סדרו את כל היופי הזה על מגש עם רגל, לימונדה קרה ליד, ואתם מסודרים...
מה עושים עם הבצק שנשאר?
את מתכננים להכין עוד עוגה ביומיים-שלושה הבאים - שומרים במקרר.
אחרת - מקפיאים (עטוף היטב היטב ורצוי בתוך קופסה אטומה כדי שלא יספוג ריחות. מפשירים במקרר יום מראש.
מכינים עוד חיתוכיות שזיפים (אפשר לגוון ולהחליף את השזיפים במשמשים או נקטרינות צהובות);
או טארט שוקולד על קרם טופי אגוזים (במקום הבצק שרשום במתכון משתמשים בבצק ברטון, ומשטחים על תחתית התבנית בלבד, ללא הדפנות. וכל השאר ללא שינוי);
אוהבים עוגות שזיפים?
נסו גם את אלה -