036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-13,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • שרון סער

פסטה ברוטב שמנת ואספרגוס

*** מתכון מעודכן ומשודרג ***


השילוב של אספרגוס עם רוטב שמנת בשבועות כל כך מתבקש.

פסטה ברוטב שמנת ואספרגוס

האספרגוס בשיא עונתו (והיא לא ארוכה), הרוטב חלבי כמתבקש בחג, והמנה כולה חגיגית במיוחד.

בקיצור, לא חייבים להשקיע ברביולי תוצרת בית כדי להרשים את האורחים. האספרגוס יעשה עבורנו את העבודה.

פסטה ברוטב שמנת ואספרגוס

פסטה ברוטב שמנת ואספרגוס


מה נצטרך?

500 גר' פסטה פרפלה (פרפרים) - זו לדעתי הצורה שהכי מתאימה למתכון, אבל כמובן שזה לא MUST.

1 חבילה אספרגוס טרי (בשום אופן לא משומר, אם לא השגתם אספרגוס טרי - אפשר להחליף בברוקולי).

25 גר' חמאה

עלים מ-2 גבעולי מרווה

2-3 שיני שום

1/4-1/2 כוס יין לבן

גרידה מלימון אחד גדול + מיץ מחצי לימון

1/2 כוס שמנת לבישול

100 גר' פרמזן מגורר (אפשר גם תערובת גבינות מגוררות)

מלח, פלפל שחור גרוס טרי, אגוז מוסקט מגורר (לא חובה)

ומה עושים?

1. מרתיחים מים בסיר גדול לבישול פסטה.

2. עד שהמים רותחים - מכינים את האספרגוס: חותכים 3-4 ס"מ מהקצה התחתון ושומרים לציר. את הגבעול שנותר חותכים לפיסות אורך של כ-5 ס"מ, ומשאירים את התפרחת ארוכה יותר. הנה כך:

פסטה ברוטב שמנת ואספרגוס

3. כאשר המים בסיר רותחים ממליחים בכף אחת של מלח, ומכניסים את האספרגוס לחליטה קצרה של 2-3 דקות, לא יותר. מוציאים מהסיר ישירות לקערה עם מי קרח.

את המים לא שופכים.

4. לאותו סיר מכניסים את הפסטה, ומבשלים בהתאם להוראות היצרן.

5. בינתיים מכינים את הרוטב: בסיר קטן או במחבת רחבה ועמוקה מחממים את החמאה עם השום ועלי המרווה על אש קטנה במשך דקה.

6. מוסיפים את היין, גרידת הלימון ומיץ הלימון, מביאים לרתיחה ומצמצמים במשך כמה דקות.


7. מוסיפים את השמנת וממשיכים לבשל על אש נמוכה עד להסמכה (אין צורך להביא ממש לרתיחה). מכבים את האש. מתבלים במלח, פלפל שחור גרוס טרי ואגוז מוסקט מגורר. מוסיפים 2/3 מכמות הפרמזן המגורר ומערבבים להמסה מלאה.

8. כאשר הפסטה מבושלת - מעבירים אותה למחבת עם הרוטב ומקפיצים יחד 2-3 דקות (או ישירות לקערת הגשה, שופכים עליה את הרוטב ומערבבים) מוסיפים את האספרגוס ואת הפרמן שנותר ומגישים מיד. אפשר לקשט בגילוחי פרמזן ועלי מרווה טריים.

פסטה ברוטב שמנת ואספרגוס

3,821 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול