036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-12,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

  • שרון סער

פסטה ברוטב שמנת ואספרגוס


השילוב של אספרגוס עם רוטב שמנת בשבועות כל כך מתבקש.

האספרגוס בשיא עונתו (והיא לא ארוכה), הרוטב חלבי כמתבקש בחג, והמנה כולה חגיגית במיוחד.

בקיצור, לא חייבים להשקיע ברביולי תוצרת בית כדי להרשים את האורחים. האספרגוס יעשה עבורנו את העבודה.

מה נצטרך?

500 גר' פסטה פרפלה (פרפרים) - זו לדעתי הצורה שהכי מתאימה למתכון, אבל כמובן שזה לא MUST.

1 חבילה אספרגוס טרי (בשום אופן לא משומר, אם לא השגתם אספרגוס טרי - אפשר להחליף בברוקולי).

25 גר' חמאה

2-3 שיני שום

1 כוס שמנת לבישול (אפשר להחליף חצי מהכמות בחלב)

75 גר' פרמזן מגורר ועוד מעט שבבי פרמזן לקישוט

מלח, פלפל שחור גרוס טרי, אגוז מוסקט מגורר

ומה עושים?

1. מרתיחים מים בסיר גדול לבישול פסטה.

2. עד שהמים רותחים - מכינים את האספרגוס: חותכים 3-4 ס"מ מהקצה התחתון וזורקים. את הגבעול שנותר חותכים לפיסות אורך של כ-5 ס"מ, ומשאירים את התפרחת ארוכה יותר. הנה כך:

3. כאשר המים בסיר רותחים ממליחים בכף אחת של מלח, ומכניסים את האספרגוס לחליטה קצרה של 2-3 דקות, לא יותר. מוציאים מהסיר ישירות לקערה עם מי קרח.

את המים לא שופכים.

4. לאותו סיר מכניסים את הפסטה, ומבשלים בהתאם להוראות היצרן.

5. בינתיים מכינים את הרוטב: במחבת רחבה ועמוקה מחממים את החמאה עם השום על אש קטנה עד להזהבה קלה.

6. מוסיפים את השמנת (והחלב) ומבשלים על אש נמוכה עד להסמכה (אין צורך להביא ממש לרתיחה). מכבים את האש.

7. מתבלים במלח, פלפל שחור גרוס טרי ואגוז מוסקט מגורר. מוסיפים את הפרמזן המגורר ומערבבים.

8. כאשר הפסטה מבושלת - מעבירים אותה למחבת עם הרוטב ומקפיצים יחד 2-3 דקות. מוסיפים את האספרגוס ומגישים מיד, מקושט בשבבי פרמזן.

#פסטה #אספרגוס #מטבח_איטלקי

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

2020 כל הזכויות שמורות לשרון סער - רוקחת החלומות.