top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • שרון סער

סלט תרד וארטישוק בויניגרט לימון כבוש


סלט אביבי ומרענן במיוחד, בדיוק לעונה הזו.

מבין כל העלים הירוקים, התרד הוא ללא ספק אחד המובילים ומככב באופן קבוע ברשימת מזונות העל.

בתור ירק ירוק ועלי, התרד מספק יותר חומרים תזונתיים כמעט מכל מזון אחר:

ויטמינים (A, C, E ו-K המהווה את גולת הכותרת של התרד);

מינרליים (מנגן, חומצה פולית, ברזל, מגנזיום, סידן, אשלגן);

כמויות נדיבות של אנטיאוקסידנטים (נוגדי חימצון);

ואפילו תכולת החלבון בתרד גבוהה מכל הירוקים האחרים.

והמחיר הקלורי של כל הבריאות הזאת? ממש אפסי – ב-100 גר’ תרד 7 קלוריות בלבד!!!

בקיצור, פופאי לא היה פראייר…

אבל אצלי באופן אישי תרד הוא הרבה יותר מעלה ירוק עם יתרונות בריאותיים. אצלי תרד הוא ממש זכרונות ילדות. ולא רק פופאי, אלא עלי תרד ממש, כאלה שמגדלים בגינה וקוטפים. כבר לפני 40 שנה סבא גידל תרד בגינה הביתית המופלאה שלו, שהיה בה כמעט כל מה שאפשר להעלות על הדעת.

בכל שבוע (בעונה, כמובן) סבא היה קוטף כמות נכבדה של תרד, וסבתא (שרבות כבר דובר בה כאן) היתה מכינה לארוחת שישי פשטידת תרד.

כמו כל המאכלים של סבתא, גם פשטידת התרד היתה טעימה להפליא. ולכן אני כל כך אוהבת תרד - בסלט או בפשטידה, כמילוי לרביולי או במאפה עם גבינות, תוספת מרעננת לקציצות, אין סוף אפשרויות.

גם היום, בגינה שלי, יש תרד טרי. עכשיו הוא בשיא העונה ואני נהנית ממנו (גם) בסלט הנהדר הזה.

מה נצטרך?

1 חבילה תחתיות ארטישוק 1 חבילה תרד טרי וצעיר/בייבי תרד

1/2 חבילה עלי בייבי 1 חבילה נבטי חמניה 3-4 כפוחת זיתי קלמטה

2-3 כפות צלפים

2-3 בצלים ירוקים

לויניגרט לימון כבוש: מיץ וגרידה מלימון אחד 1/4 כוס שמן (אני אוהבת לערבב שמן זית + שמן קנולה בכמויות שוות, סה"כ 1/4 כוס) 1 כף ממרח לימון כבוש

1/2 כפית חרדל גרגרים דיז'ון

1 כפית שום כתוש (2-3 שיניים) 1/2 כפית מלח 1/4 כפית פלפל שחור גרוס טרי

ומה עושים?

1. מבשלים את הארטישוק כ-10 דקות במים רותחים ומומלחים קלות (אפשר גם במיקרוגל). מעבירים לקערת מים קרים. מסננים ומצננים היטב.

2. שוטפים היטב את התרד, מפרידים מהגבעולים, מייבשים ומעבירים לקערת הגשה.

3. מוסיפים לקערה את עלי הבייבי והנבטים ומערבבים קלות.

4. חותכים את תחתיות הארטישוק לקוביות ומוסיפים לקערה (שומרים 2-3 תחתיות לקישוט).

5. מגלענים וקוצצים את זיתי הקלמטה ואת הצלפים, קוצצים את הבצל הירוק, מוסיפים לקערה ומערבבים קלות.

6. מכינים את הרוטב: בצנצנת קטנה שמים את כל החומרי הרוטב, סוגרים היטב ומשקשקים עד שהתערובת אחידה.

7. מעבירים את הסלט לקערת הגשה, יוצקים עליו את הרוטב, מערבבים ומגישים מיד.

7. מגישים מיד.

ולסיום - יש גם סרטון עם הפתעה קטנה ומשעשעת:

אוהבים תרד? יש לי עוד כמה רעיונות -

אורז עם תרד

מאפה גבינות בבצק עלים עם תרד וקייל

מאפה תרד וגבינות בבצק פילו

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page