036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-13,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • שרון סער - רוקחת החלומות

פרפה חלווה-דבש


פרפה הוא קינוח קטן ומושלם שמוגש קפוא. ולא סתם אמרתי מושלם. זוהי למעשה משמעות המילה פרפה (PARFAIT) בצרפתית. ואם הצרפתים חושבים שמדובר בקינוח מושלם - אז מי אנחנו שנתווכח?

אבל בשנת 1894, אותה שנה שבה הצמידו לקינוח הקפוא את השם פרפה, או לפני כן כשהמציאו אותו, הצרפתים - בכל הכבוד - לא ידעו בכלל מה זו חלווה. אז מנין הגיע המתכון המהולל?


מי שהגה את הרעיון של פרפה חלווה, ולעולם יהיה חתום על ההברקה הוא צחי בוקששתר, השף והבעלים של מסעדת העבר המיתולוגית 'התרווד הוורוד'. לנו, היום, זה נשמע כל כך ברור, אבל לצחי בוקששתר לא היה קל עם הרעיון בראשיתו, וכך הוא מספר:


"השף הטורקי של מלון יוקרה באיסטנבול מת מצחוק, וגם שיתף את עובדיו: פרפה מחלווה! כמה הזוי אפשר להיות עם יצירתיות! הוא הצביע עלי באצבע וצחק. אבל כשטעם את הפרוסה הראשונה, היתה בו ההגינות להודות בטעות: הוא דפק את המצח במשטח השיש של הקונדיטוריה שוב ושוב ומלמל: פרפה חלווה, פרפה חלווה, איך לא חשבתי על זה לבד?!

בימי "התרווד הוורוד" ומאז הכנתי אלפי מתכונים, חלקם חדשים לעולם – אבל תמיד מצביעים עלי גרגרנים ואומרים: הנה האיש שהמציא את הפרפה חלווה."


נזכרתי במתכון הזה כשהתחלתי לתכנן את ארוחת החג. אני מארחת השנה 20 איש, ובאירוח נרחב כזה תמיד טוב שיהיו כמה מנות שאפשר להכין מראש בלי לחשוש לטריות שלהן ובלי שיתפסו מקום במקרר (שגם ככה צפוי להיות בעומס יתר היסטרי).

פרפה, כל פרפה, עונה בדיוק על הדרישה. אפשר להכין כמה ימים ואפילו שבוע מראש, לשמור במקפיא סגור היטב ולהגיש ישירות מהקפאה.

אז לקחתי את המתכון המקורי של בוקששתר, החלפתי את מי הסוכר בדבש, הוספתי טאצ' אישי בדמות מסקרפונה (מי חלם על מסקרפונה בארץ בימי התרווד הוורוד?) ויצרתי גרסת חג לאחת ממנות הקינוח הכי טובות שנוצרו כאן אי פעם.





לא חובה, אבל בכל זאת שווה איזכור:

השתמשתי בחלווה ללא סוכר משומשום אתיופי טהור של שריה. שריה טס לפני מספר שנים לאתיופיה כדי ללמוד את רזי עולם השומשום. הוא הקים מפעל טחינה באתיופיה ובתקופת הקורונה החל לייצר גם חלווה מעולה שבמעולות.

הדבש הוא דבש פרחי קיץ טהור של מכוורת נופת צופים.

את שני המוצרים אפשר לרכוש בראש העין אצל חגית פרנקל האחת ויחידה בקישור הזה, ואני ממש ממש ממליצה.

ולמען הגילוי הנאות: אני לא מקדמת את המוצרים ולא מקבלת שום תשלום או טובת הנאה עבור האיזכור, אלא רק ממליצה באופן הכי אמיתי על מוצרים שאני מאמינה בהם.


אז מה נצטרך?