top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • תמונת הסופר/תשרון סער - רוקחת החלומות

פרושוטו עם מלון


הכל טעים באיטליה, גם הנקניקים למיניהם - המורטדלה, הסלאמי האיטלקי, הברסאולה, הפנצ'טה והפרושוטו, שיש הרואים בו את היהלום שבכתר. הפרושוטו עשוי משוק חזיר (בארץ יש להשיג גם פרושוטו בקר) מעושנת, משומרת (Cruddo) או מבושלת (Cotto). הפרושוטו, כמו הפרמזן, מיוצר בעיקר באיזור פרמה, שם מכינים פרושוטו די פרמה העדין ומתקתק מעט. קיים גם פרושוטו טוסקני, מומלח, וגם פרושוטו סאן דניאלה הנחשב למשובח מביניהם - צבעו כהה יותר וטעמו ארומטי במיוחד. בכל מקרה נהוג לפרוס את הפרושוטו לפרוסות דקיקות כנייר.

מנת הפרושוטו המפורסמת ביותר היא, ללא ספק, פרושוטו עם מלון. שילוב מנצח בין טעמיו המעושנים והמומלחים של הפרושוטו לבין המתקתקות של המלון, וכל כך פשוט להכנה...

פרושוטו עם מלון | רוקחת החלומות
פרושוטו עם מלון | רוקחת החלומות

יש רק דבר אחד שחייבים להקפיד עליו - חומרי גלם איכותיים: פרושטו טוב הוא חובה ממש, והמלון - חייב להיות בשל ומתוק.


איך בוחרים מלון בשל ומתוק?

קודם כל מרחרחים - כן, כן, בשלות המלון ניכרת בריחו. למלון רך יהיה ניחוח מלוני מתקתק. אם הוא חסר ריח - הוא אינו בשל עדיין, ואם ריחו אינו נעים - הוא כנראה עבר את זמנו.

מבחן שני - לוחצים על מקום החיבור של עוקץ המלון (הענף אליו הוא היה מחובר לשיח). המקום הזה צריך להיות רך, אבל לא יותר מדי. קשה = לא בשל. רך מדי = עבר זמנו...

מלון שעדיין לא הבשיל - משאירים כמה ימים מחוץ למקרר ובודקים מדי יום, בסוף זה יקרה.


מה נצטרך?

1 מלון כתום בשל ומתוק (אני בחרתי בזן הספרדי)

150 גר' פרושוטו איכותי פרוס דק כנייר

מעט שמן זית

מעט חומץ בלסמי

כמה עלי נענע לקישוט


ומה עושים?

חוצים את המלון לרוחבו ונפטרים מהגרעינים.

בעזרת כף פריזיאן קוצרים מהמלון כדורים ומניחיןם בצלחת הגשה.

חוצים אלת רצועות הפרושוטו לאורכן, ומגלגלים כל רצועה סביב עצמה.

מנחים את רצועות הפרושוטו בין כדורי המלון

מקשטים במעטי עלי נענע.

מזלפים מעל ממש מעט שמן זית וחומץ בלסמי ומגישים.


אפשרויות הגשה נוספות:


פלח של מלון שעליו/לצידו פרוסת פרושוטו (יתאים יותר כמנה אישית)

פרושוטו עם מלון | רוקחת החלומות
פרושוטו עם מלון | רוקחת החלומות

שיפוד של 2-3 קוביות מלון שכל אחת מהן עטופה בפרוסת פרושוטו.

פרושוטו עם מלון | רוקחת החלומות
פרושוטו עם מלון | רוקחת החלומות

ואפשר גם עם מלון ירוק

פרושוטו עם מלון | רוקחת החלומות
פרושוטו עם מלון | רוקחת החלומות

ערכים תזונתיים

חישבתי לפי כמות של 500 גר' מלון (ללא קליפה וללא גרעינים) + 150 גר' פרושוטו

שמן זית וחומץ בלסמי - בערך כפית מכל אחד מהם

ואת כל זה חילקתי ל-8 מנות:

מנה = 73.1 קלוריות, 3.2 גר' שומן, 5.8 גר' חלבון, 5.2 גר' פחמימות, 14.8 מ"ג כולסטרול, 0ץ1 גר' סיבים תזונתיים.

551 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page