top of page
036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-15,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

פסטה ברוטב ברוקולי וברוקומיני

  • תמונת הסופר/ת: שרון סער - רוקחת החלומות
    שרון סער - רוקחת החלומות
  • 9 במאי
  • זמן קריאה 2 דקות

אני מתה על המתכון הזה.

כל כך פשוט להכנה וכל כך הרבה יותר עשיר ומרשים ממה שיש בו באמת....

בלי שמנת ובלי חמאה מתקבל רוטב קרמי, קטיפתי ומפנק במיוחד. הסוד הוא בשימוש במי בישול הפסטה (אל תתפתו להחליף במי ברז, זה לא זה!)

מתכון נהדר לשבועות, ובכלל...


פסטה ברוטב ברוקולי

פסטה ברוטב ברוקולי | רוקחת החלומות (תמונת AI)
פסטה ברוטב ברוקולי | רוקחת החלומות (תמונת AI)

מה נצטרך?

1 שקית (500 גר') של פסטה קצרה

אני מעדיפה למתכון הזה משהו ממשפחת הקונכיות. באתר של חוות תקוע מצאתי רשימה של סוגי פסטה קונכיות ואתם מוזמנים לבחור מהם:

יש לכם בבית סוג אחר של פסטה? גם הוא יכול להתאים, אל תוותרו על המתכון רק מהסיבה הזו.


לרוטב:

1 ראש ברוקולי (גזע + פרחים)

1 מארז ברוקומיני (לא חובה)

1 כף מלח גס

3 שיני שום

3 כפות שמן זית

מלח, פלפל לבן, מוסקט מגורר

100 גר' פרמזן מגורר(אפשר להחליף בבולגרית 5%)

להגשה: שבבי פרמזן (השבבים לא חובה)


ומה עושים?

  1. בסיר גדול מרתיחים 3-4 ליטר מים. עד שזה קורה מפרידים את הגזעים של הבורוקולי מהפרחים. קולפים את הגזעים וחותכים כל גזע ל - 2-3 חתיכות.

  2. כאשר המים רותחים מוסיפים 1 כף שטוחה מלח גס ואת הגזעים של הברוקולי. מבשלים 8-10 דקות. בעזרת כף מחוררת מוציאים את גזעי הברוקולי לקערית כדי שיתקררו, לא שופכים את המים מהסיר, מיד נשתמש בהם לבישול הפסטה.

  3. מביאים את המים שבסיר שוב לרתיחה וכעת מוסיפים את הפסטה, מבשלים עפ"י הוראות היצרן (אל-דנטה). בינתיים מפרקים את ראשי הברוקולי לפרחים קטנים.

  4. 1-2 דקות לפני שהפסטה מוכנה עושים 2 דברים -

    (1) במצקת מוציאים בערך 1 כוס ממי הבישול של הפסטה ושומרים בצד

  5. (2) מוסיפים לסיר עם הפסטה את פרחי הברוקולי והברוקומיני, מביאים שוב לרתיחה ומבלים 2-3 דקות. מכבים את האש ומסננים את כל העסק.

  6. בינתיים טוחנים בכוס של בלנדר מוט (או במעבד מזון) 1/2 כוס ממי הבישול של הפסטה + הגזעים של הברוקולי + שום + שמן זית + 1/2 כפית מלח + 1/2 כפית פלפל לבן + 1/4 כפית מוסקט מגורר. טוחנים היטב למרקם חלק ואחיד. אם הרוטב סמיך מדי מוסיפים עוד מעט ממי הבישול ששמרנו בצד. שימו לב: לא להשתמש במי ברז, רק מי הבישול של הפסטה! כאשר הרוטב מוכן מוסיפים לו את הפרמזן המגורר (אפשר לשמור 2-3 כפות להגשה) ומערבבים היטב.

  7. יוצרים את הרוטב על הפסטה המוכנה עם הברוקולי והברוקומיני, מפזרים 1/2 מכמות הפרזמן ומערבבים קלות. מעטרים ביתרת הפרזמן + שבבי פרמזן.

  8. מגישים מיד.



    פסטה ברוטב ברוקולי | רוקחת החלומות (תמונת AI)
    פסטה ברוטב ברוקולי | רוקחת החלומות (תמונת AI)

    ערכים תזונתיים (בחלוקה ל10 מנות)

    מכיוון שכמות הגבינה אינה כה גדולה החיסכון הקלורי במעבר לגבינה 5% אינו כ"כ משמעותי, אבל האופציה קיימת.
    מכיוון שכמות הגבינה אינה כה גדולה החיסכון הקלורי במעבר לגבינה 5% אינו כ"כ משמעותי, אבל האופציה קיימת.

Comments


bottom of page