036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-13,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • שרון סער - רוקחת החלומות

עוגת גבינה באסקית


מבין כל הדברים שנאמרו ונאמרים על עוגת גבינה באסקית, בעניין אחד אין מחלקות - זו עוגת הגבינה הכי מושחתת ever. שימוש בגבינת שמנת 30% הוא חובה ולכך מוסיפים עוד מיכל של שמנת מתוקה... שחיתות, כבר אמרתי.

ויש עוד דבר אחד שאין עליו מחלוקת - זו ללא ספק אחת מעוגות הגבינה הכי פשוטות להכנה. בלי בסיס ובלי הקצפות, בלי אפייה באדים ובלי צינון בתנור. בוחשים, ואופים. בחום גבוה. מה שגורם לעוגה לקבל פנים שחומים במיוחד, שהפכו לסימן ההיכר שלה. וזה כל הסיפור.


לעצמי אני לא מעיזה להכין את העוגה המושחתת הזו. אבל כשאני מגלה שעוגת גבינה באסקית היא העוגה המועדפת על חבר טוב שהוא אנין טעם אמיתי, וגם כותב בלוג קולינרי נפלא - בעקבות הטעם הטוב, וגם מגבן גבינות משובחות להנאתו כתחביב בלבד, אני מיד יוזמת ברטר לשבועות - הבאסקית כנגד גבינה לחג. אז הכנתי את הבאסקית וקבלתי חריץ שלם של גבינה שחבל על הזמן - גבינת טאלג'יו איטלקית מחלב כבשים. מה אומר ומה אגיד? הללויה לחברים שכאלה.


עוגת גבינה באסקית | רוקחת החלומות | צילום: https://www.flickr.com/photos/michelletsang/
עוגת גבינה באסקית | רוקחת החלומות | צילום: https://www.flickr.com/photos/michelletsang/

אם גם לכם מתחשק לפנק, אבל ממש לפנק, נפש אהובה, אתם מוזמנים להכין לה (או לו) את עוגת הגבינה הבאסקית הזו, ולזכות בתהילת נצח. לא טעמתי, אבל האנין מסר ש'העוגה נפלאה!' וזה מה שקובע.


עוגת גבינה באסקית | רוקחת החלומות | צילום: https://www.flickr.com/photos/michelletsang/
עוגת גבינה באסקית | רוקחת החלומות | צילום: https://www.flickr.com/photos/michelletsang/

עוגת גבינה באסקית


מה נצטרך?

400 גר' גבינת שמנת 30% שומן (אני השתמשתי ב-NEW YORK של מחלבות גד)

150 גר' (3/4 כוס) סוכר

4 ביצים L

קורט מלח

25 גר' (2 כפות) קמח


ומה עושים?

  1. מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות).

  2. מרפדים תבנית קפיץ בקוטר 18-20 ס"מ בנייר אפייה, כך שיכסה את התחתית וגם את הדפנות. כדי שהנייר ייצמד לדפנות משמנים קלות או מרטיבים במעט מים.

  3. במיקסר מערבלים היטב את הגבינה עם הסוכר.

  4. מוסיפים את הביצים אחת אחת.

  5. מוסיפים את הקמח וקורט המלח ומערבבים עד לפיזור אחד.

  6. יוצקים את התערובת לתבנית המרופדת בנייר אפיה.

  7. אופים בחום גבוה (200 מעלות) במשך 40-45 דקות, עד ששולי העוגה יציבים והמרכז רוטט.

  8. מצננים היטב ומעבירים למקרר לכמה שעות.

עוגת גבינה באסקית | רוקחת החלומות | צילום: https://www.flickr.com/photos/michelletsang/
עוגת גבינה באסקית | רוקחת החלומות | צילום: https://www.flickr.com/photos/michelletsang/

ערכים קלוריים

אתם בטוחים? מחזיקים חזק?

העוגה תתחלק ל-16 מנות.

מנה = 151.6 קלוריות, 8.8 גר' שומן, 4.7 גר' חלבון, 13.3 גר' פחמימות, 79.4 מ"ג כולסטרול, 0.0 סיבים תזונתיים.


201 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול