036-1.jpg

הצטרפו ליותר מ-13,000 עוקבים וקבלו מתכונים ישירות למייל

תודה על הרשמתך!

  • שרון סער - רוקחת החלומות

עוגת גבינה אפויה - עם ריקוטה ושטרויזל


אחת מעוגות הגבינה האהובות עלי ביותר.

על אף השימוש בגבינות רזות בלבד (רק 5%) וללא שמנת בכלל - המרקם של העוגה קרמי ועשיר במיוחד, בזכות השימוש בריקוטה.

ותוספת הקראנצ'יות של השטרויזל - מהווה גימור מושלם.

כמו כל עוגת גבינה אפויה - כדאי להכין יום מראש.



מה נצטרך?


לבצק ולשטרויזל:

200 גר' קמח

100 גר' סוכר

קורט מלח

150 גר' חמאה קרה מאוד חתוכה לקוביות קטנות

1 חלמון ביצה (את החלבון שומרים להמשך)


למלית:

500 גר' ריקוטה

500 גר' גבינה לבנה 5% (סקי או אחרת)

175 גר' סוכר (בערך כוס פחות 2 כפות)

3 ביצים + 1 חלבון ששמרנו מהבצק

1 כף גדושה (20 גר') קורנפלור

1 כף גדושה (20 גר') אינסטנט פודינג וניל


ומה עושים?


1. מתחילים בהכנת הבצק והשטרויזל. במיקסר שמים את כל החומרי הבצק למעט חלמון הביצה. מעבדים בוו גיטרה לתערובת פירורית דקה (מרקם חול ים). מוסיפים חלמון ומעבדים עוד מעט מאוד עד שמתקבלים פירורים גדולים.

שומרים כמות של כוס וחצי מהפירורים (זה השטרויזל שלנו) בקערית קטנה במקרר.

ממשיכים לעבד את הכמות הנותרת עוד מעט עד לקבלת בצק אחיד. במידת הצורך מוסיפים כפית מים קרים.

את קערת המיקסר עדיין לא שוטפים - מיד נמשיך להכין בה את המלית.


2. מרפדים תבנית קפיצית עגולה בקוטר 24 בנייר אפיה.

מרדדים את הבצק (הכי נוח - בין 2 גיליונות של נייר אפיה) ומעבירים לתבנית. או משטחים את הבצק בעזרת כפות הידיים על תחתית התבנית בעובי אחיד ככל הניתן.

בשאריות הבצק מרפדים את דופן התבנית (לא חייבים עד לגובה המקסימלי, גם חצי הגובה יספיק בהחלט). מכניסים למקרר לחצי שעה או 10 דקות במקפיא.


3. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). אופים את תחתית הבצק במשך 10-12 דקות (חצי אפיה) לקבלת גוון זהוב בהיר. מוציאים את התחתית מהתנור ומנמיכים טמפ' ל-160 מעלות. מצננים מעט את התבנית עם התחתית.


4. בינתיים מכינים את המלית: שמים בקערה המיקסר את כל חומרי המלית ומערבבים היטב לתערובת אחידה. מעבירים את התערובת לתחתית האפויה (לאחר שהצטננה מעט).


5. מפזרים על תערובת הגבינה את השטרויזל, ומחזירים לתנור לפרק זמן של 50-55 דקות, עד שהעוגה יציבה והשטרויזל זהוב.


6. מצננים כמה שעות במקרר (ורצוי אפילו לילה). מעבירים לצלחת הגשה נאה, ומגישים.


ערכים תזונתיים:

העוגה תספיק ל-20 מנות.

מנה = 216.6 קלוריות, 9.8 גר' שומן, 7.1 גר' חלבון, 24.9 גר' פחמימות, 70.7 מ"ג כולסטרול.